sport in natura
fot.pixabay.com

Ținuta potrivită crește confortul și eficiența antrenamentului, precum și siguranța acestuia. Încălțămintea necorespunzătoare sau îmbrăcămintea necorespunzătoare poate provoca leziuni, răni și descurajare din sport. Ținuta de antrenament trebuie aleasă întotdeauna în funcție de tipul de activitate care se practică. Vom alege alte încălțămințe dacă dorim să mergem la sală, și altele pentru a alerga pe suprafețe de asfalt. Gama largă de încălțăminte sport nu face ca deciziile să fie tocmai ușoare. Vezi ce trebuie să iei în considerare atunci când alegi pantofii de sport.

Încălțămintea adecvată poate îmbunătăți confortul antrenamentului și siguranța atunci când efectuați exerciții complicate care obosesc organismul. Prin urmare, pentru a vă pregăti pentru antrenament, nu trebuie să săriți peste alegerea ținuței și încălțămintei potrivite. Este adevărat că pentru prima dată puteți merge la sală în pantofi sport obișnuiți, dar când vă antrenați regulat și de multe ori este bine să mergeți la magazin și să cumpărați pantofi speciali pentru sală.

 

alergatul in parc
fot.pixabay.com

Pantofi de sport- ce ar trebui să alegeți?

 Încălțămintea de sală trebuie să fie adaptată la antrenamentele pe care le facem de obicei. Altfel de încălțăminte funcționează bine cu exercițiile de forță, altfel ăn cazul culturismului și încă mai altfel în crossfit. Specificarea formei de antrenament vă va permite să alegeți cei mai buni pantofi. Este recomandat ca pantofii de sport să fie într-o formă bună. Datorită acestui fapt, vă vor permite să efectuați repetiții cu precizie. O altă caracteristică a lor este călcâiul subminat, care crește confortul la antrenament, stabilitatea și minimizează riscul de durere articulară.

 

Rețineți că încălțămintea de sală trebuie să fie bine potrivită. Nu puteți exersa în pantofi prea mari sau prea mici. Cei pera mari nu asigură o stabilitate bună, prea mici vor comprima și vor provoca dureri. Când cumpărați pantofi de sport, ar trebui să căutați cele cu tălpii dure care împiedică alunecarea. Talpa ar trebui totuși să fie suficient de flexibilă pentru a ne putea deplasa liber. Pantofii de sport trebuie să fie, de asemenea, din materiale solide și durabile, astfel încât să supraviețuiască greutăților antrenamentului intens.

 

Ce sunt liferele?

Persoanele care fac antrenamente pentru culturism în sala de sport ar trebui să aleagă pantofi de tip lifer. Este un tip de încălțăminte rezistentă, rigidă cu un toc ridicat și o baretă de prindere, care permit ca alegerea să fie cea mai bună potrivire a pantofului. Aceste tipuri de încălțăminte de sport nu sunt cele mai ieftine. Liferele pentru sală costă aproximativ 400 PLN, deși există modele mult mai scumpe în magazin. Merită să investești în ei dacă te antrenezi des și intens – te vor servi mult timp.

 

Pantofi de alergare pentru sală – vor funcționa?

Dacă doriți să cumpărați încălțăminte bună pentru sală, ar trebui să evitați încălțămintea destinată altor forme de activitate, de exemplu alergarea. Au alte proprietăți care nu funcționează bine pentru exerciții efectuate în interiorul sălii. Pantofii de alergare sunt deosebit de vulnerabili. În condiții de sală, acestea nu vor asigura o stabilitate adecvată, ceea ce poate duce la o vătămare gravă.

 

Pantofi de sport – ce să cauți?

Atunci când alegeți pantofi de sport, acordați atenție:

  • dacă asigură stabilitatea și siguranța maximă în timpul exercițiului; acest lucru este deosebit de important dacă exersați cu sarcini grele;
  • dacă au talpa dură și nu foarte subțire;
  • dacă au o talpă flexibilă care să ofere confort în timpul exercițiului;
  • dacă partea de sus a încălțămintei este întărită corespunzător și oferă siguranță în timpul căderilor neașteptate sau al căderii ganterei;
  • dacă pantofii de sală sunt confortabili și bine montați la picior;
  • dacă pantofii de sală sunt de dimensiunea potrivită; cumpărați, de obicei, încălțăminte cu jumătate de număr mai mare decât ceea ce purtați în fiecare zi pentru exerciții fizice; acest lucru se datorează faptului că, în timpul efortului fizic intens, picioarele se umflă, iar aranjarea degetelor și picioarelor este importantă în unele exerciții, iar pentru aceasta este nevoie de spațiu în mijlocul pantofului.

 

Pantofi de sport – contează designul?

Foarte des, achiziționarea de încălțăminte de sport nu este determinată de parametrii lor tehnici, ci de aspectul acestora. Multe persoane poartă încălțăminte fitness nu numai pentru sală, ci în fiecare zi. Popularitatea unor astfel de soluții va face ca mulți pantofi de sală să fie disponibili în magazinele sportive. Au culori diferite și modele diferite.Unele dintre cele mai cunoscute mărci de încălțăminte sport oferă chiar și opțiunea de a proiecta pantofi de sport. Puteți alege apoi culoarea, semnătura etc. Trebuie să ne amintim că însăși aspectul pantofilor de sport nu afectează în niciun fel funcționalitatea acestora, ci poate afecta bunăstarea. Sentimentul că arăți bine în pantofi te motivează să continui antrenamentul.

pantofi de firma
fot.pixabay.com

Cât de mult pentru pantofii de sport?

Prețurile pantofilor de sport variază. Modelele de design din cele mai recente colecții ale marilor mărci pot costa până la câteva sute de zloti. La fel ca pantofii de sport speciali pentru sportivii profesioniști. Amatorii pot alege încălțăminte mai puțin avansată. Acestea pot fi cumpărate de la doar 100 PLN. În magazine sunt disponibili pantofi de sport pentru femei și bărbați.

 

Alegerea pantofilor de sport nu este ușoară. Aceasta se întămplă în mare măsură din causa producătoriilor de încălțăminte sport, care lansează în permanență noi colecții și noi modele. Când cumpărați încălțăminte de sport, trebuie însă să folosiți bunul simț și să alegeți încălțăminte care să fie confortabilă, practică și să asigure siguranța în timpul antrenamentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here