sport cu antrenor
fot.pixabay.com

Tot mai mulți oameni folosesc antrenamentele personale. Acestea vă permit să alegeți exerciții pentru nevoile individuale, iar activitățile sportive sunt desfășurate sub îndrumarea unui instructor calificat. Clasele cu un antrenor personal vă permit să obțineți rezultatele așteptate într-un timp mai scurt ținând cont și de condițiile individuale, cum ar fi vârsta, sexul, construirea corpului, greutatea corporală. Vezi ce este antrenamentul personal, cum arată cooperarea cu un antrenor și cât de mult trebuie să plătiți pentru activități sportive individuale.

 

Moda pentru o viață sănătoasă și o figură sportivă face ca toată lumea să își dorească să arate bine. Sălile de sport și cluburile de fitness sunt aici pentru a vă ajuta. Cu toate acestea, nu toată lumea știe să facă exerciții fizice în aceste locuri și cum să aleagă training-ul potrivit pentru a se potrivi nevoilor sale. Un antrenor personal vă poate ajuta.

sport si rezultate
fot.pixabay.com

Ce este training-ul personal?   

Training-ul personal reprezintă activități sportive individuale care se desfășoară sub îndrumarea unui antrenor calificat. Clasele durează aproximativ 60 de minute. Planul de formare se bazează pe conversații și consultări care permit formatorului să cunoască clientul și să determine exercițiile de care are nevoie. Prin potrivirea exercițiilor cu o anumită persoană, riscul de contuzii scade, iar efectele antrenamentului se consolidează. Planul de antrenament este determinat pe baza stării fizice actuale, a rănilor și bolilor trecute și prezente, a opțiunilor de antrenament și a obiceiurilor alimentare. Trebuie amintit că antrenamentul personal nu este doar un plan de exerciții, ci și un plan al meniului adecvat care susține exercițiul. Primele consultări sunt de obicei gratuite, dar trebuie să plătiți pentru un plan deja stabilit.

 

Training personal – când să îl folosești?

Oricine poate beneficia de un atrenament personal. Datorită faptului că exercițiile sunt selectate individual, acesta poate fi utilizat de către persoane concentrate pe reducerea grăsimilor corporale, precum și pe creșterea rezistenței sau consolidarea mușchilor. Puteți merge, de asemenea, la un antrenor personal pentru antrenamentul de reabilitare. Antrenamentele personale sunt, de asemenea, adresate persoanelor care nu doresc să renunțe la activitatea fizică, dar se luptă cu diverse afecțiuni, de exemplu, dureri articulare și de spate, hipertensiune arterială sau astm.

Trebuie menționat, totuși, că antrenamentul personal este folosit de obicei de către persoanele care abia își încep aventura cu sportul și nu știu să facă exerciții și nu au motivație pentru antrenamentele obișnuite. Aceasta nu înseamnă că profesioniștii nu folosesc ajutorul formatorilor personali, ci au nevoie și de mentorul lor care sugerează cum să exerseze.

 

Cum arată training-ul personal?

În timpul antrenamentelor individuale, un instructor personal dedică 100% din timp clientului său. Se asigură că execută corect exercițiile și îi pasă de diversitatea antrenamentului. Sarcina sa este, de asemenea, să corecteze greșelile, să ofere sfaturi, să motiveze, să țină pasul spiritelor. Instructorul trebuie, de asemenea, să aibă grijă de siguranță în timpul efectuării exercițiilor și să reducă la minimum riscul de rănire. Un antrenor personal bun îl face pe clientul său dornic de exerciții fizice și îl face să câștige motivație pentru a se antrena. Deși instructorul are grijă ca antrenamentul personal să aducă efectul dorit, rolul persoanei care exercită nu este, de asemenea, nesemnificativ.

El trebuie să vină în mod regulat și sistematic  la antrenamente și să execute exercițiile fizice, în conformitate cu planul dezvoltat anterior. Persoana care beneficiază de antrenament personal, de obicei, trebuie să își schimbe obiceiurile alimentare și stilul de viață și să respecte cu strictete sfaturile unui antrenor personal.

 

Care sunt avantajele unui training personal?

Training-ul personal câștigă calea suporterilor. Acestea rezultă în principal din numeroasele sale avantaje, cum ar fi:

  • eficacitate ridicată – antrenamentul personal este considerat cea mai eficientă formă de spot; vă permite să obțineți rezultate mult mai bune decât antrenamentele de grup sau exercițiile independente în sala de sport; datorită acestui plan individual de antrenament, exercițiile sunt adaptate la capacitățile persoanei și cu accent pe obiectivele sale;
  • profesionalism – lucrul cu un specialist înseamnă că exercițiile sunt efectuate corect și un se fac greșeli de bază; un instructor personal supraveghează buna desfășurare a cursurilor, siguranța, tehnologia și mobilizarea;
  • satisfacție – fiecare întâlnire cu un antrenor personal este 100% muncă pe corpul tău; datorită faptului că exercițiile sunt efectuate corect, puteți vedea efectele lor foarte repede, ceea ce se traduce într-un sentiment de satisfacție și dorința de a continua să lucrezi la sculptarea corpului.

 

antrenament propriu
fot.pixabay.com

Cât costă antrenamentul personal?

Prețurile training-ului personal variază mult. De obicei, acestea variază de la 50 zloți până la câteva sute de zloti pe oră. Antrenamentul personal cu cei mai cunoscuți specialiști costă chiar mai mult de o mie de zloti pe oră. Mulți factori influențează costurile atât de mari, printre altele calificările de formator, tipul de cooperare, durata antrenamentelor personale etc. Nu există nicio îndoială cu privire la un lucru. Antrenamentul personal este mult mai scump decât cumpărarea unui abonament la sală. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că este mult mai eficient decât clasele obișnuite.

 

Antrenamentul personal este o soluție la modă care vă permite să practicați sport aproape profesional. Cursurile pot fi organizate acasă, la sală sau în aer liber. Modul în care vor arăta și unde vor avea loc depinde de aranjamentele individuale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here