mingi de sport
fot.pixabay.com

Antrenamentul cu kettlebell vă permite să creșteți forța musculară, să îmbunătățiți flexibilitatea, coordonarea și fitnessul cardiovascular. Bilele Kettlebells sunt un tip de greutate care arată similar cu bile de tun cu mâner. Bilele Kettbells nu sunt un echipament de antrenament complicat și le poți folosi cu ușurință atât în sala de sport, cât și  pentru a face exerciții acasă. Vezi ce sunt bilele kettlebell, ce tipuri de exerciții puteți face cu ele și ce efecte pot aduce.

 

exercitii acasa
fot.pixabay.com

Ce sunt bilele Kettlebells?

Bilele Kettlebells sunt cunoscute de foarte mult timp. Prima mențiune a acestora a apărut în sec.XVII-lea. La acea vreme, kettlebell era folosit în timpul exercițiilor militare din Rusia. Aceste bile sunt, de asemenea, asociate cu oameni puternici ai circului, care le-au folosit pentru a-și consolida mușchii și a efectua trucuri de circ cu ajutorul lor. Astăzi, kettlebells sunt un instrument folosit pentru antrenamentele de forță, dar totuși pot fi folosite pentru antrenamentele generale de fitness. Bilele de antrenament oferă un antrenament atotputernic, garantând o rezistență crescută și imunitate, precum și reducerea grăsimilor.

Bilele Kettlebell sseamănă cu o mică bulă de tun cu mâner. Au un centru de greutate deplasat datorită formei lor unice. Acest lucru vă permite să creșteți eficiența exercițiilor. În primul rând, kettlebells-ul întărește mușchii antebrațelor, dar, spre deosebire de ganterele tradiționale, se angajează aproape toți mușchii, inclusiv cei adânci. Aceasta permite dezvoltarea armonioasă a întregii figuri, care nu numai că devine atletică, ci și zveltă.

 

Ce este antrenamentul cu kettlebells?

Bilele Kettlebells sunt foarte frecvente în numeroase programe de antrenament. Instructorii sunt încântați să includă bilele în plan, deoarece permit exerciții de dezvoltare generală interesante și eficiente. Bulele angajează mușchii în antrenament. Antrenamentul cu kettlebell implică de obicei efectuarea a câteva minute de sesiuni în care se repetă o singură mișcare.

În formarea cu kettlebell, mișcarea de bază este așa-numita mișcarea swing, care poate fi executată sub diferite forme. Cea mai populară versiune este swingul rusesc. Ea presupune ținerea greutății cu apărătorul din fața ta și apoi punerea ei în mișcare prin leagăn. Începe cu balansarea unui glonț între picioare, apoi merge mai sus și mai sus până la piept. Swingul american este o altă variantă populară. Ea presupune ridicarea bilei Kettlebell la înălțimea frunții. De asemenea, mingea poate fi balansată cu o mână, aruncată sau ridicată și coborâtă, ca o greutate normală.

Tipul de swing și forma de utilizare a kettlebell-ului în formare ar trebui să fie adaptate la planul de formare structurat, precum și la abilitățile și capacitățile stagiarului. În cazul exercițiilor slab selectate, puteți duce la vătămări grave și daune. Exercițiile cu kettlebell efectuate incorect cel mai adesea provoacă supraîncărcarea mușchilor spatelui.

 

Când să faci exerciții fizice cu kettlebell?

Exercitiile cu kettlebellspot fi efectuate de toata lumea, nu numai de oameni concentrați pe antrenamentele de forță. Antrenamentul cu greutăți este recomandat tuturor celor care doresc să combine exerciții de forță și rezistență cu îmbunătățirea simultană a stării de fitness și a condiției fizice. De asemenea, ar trebui să vă concentrați pe exercițiile cu kettlbells atunci când doriți să creșteți puterea fără a câștiga masă musculară. Asta înseamnă că aceste bile de exercițiu sunt cel mai adesea alese de doamne. De asemenea, kettlebell ajută la antrenarea mușchilor picioarelor și feselor, adică acele părți ale corpului care necesită întărire și încărcare la majoritatea femeilor.

Antrenorii subliniază că, de regulă, nu există contraindicații pentru exersarea cu kettlebells. Greutățile pot fi atinse la orice vârstă și indiferent de starea fizică. Trebuie avut în vedere, totuși, că bilele trebuie să fie îngrijite de persoanele cu probleme articulare după răni grave, boli și degenerare. În astfel de cazuri, instruirea cu kettlebells trebuie consultată cu un fizioterapeut sau antrenor.

 

Cum începi să faci exerciții fizice cu kettlebells?

Kettlebell  are greutăți diferite. Antrenorii, culturiștii și sportivii avansați fac greutăți care cantaresc până la 50 de kilograme. Acest lucru nu înseamnă, însă, că în primele etape ale antrenamentului cu greutăți trebuie să ridicați așa greutăți mari. La început puteți începe cu bile de 2,5 kilograme. De asemenea, este recomandat ca în primele săptămâni de antrenament cu kettlebells să fie efectuat sub îndrumarea unui instructor. Acest lucru va ajuta la eliminarea erorilor și vă va învăța tehnica adecvată de exercițiu.

 

Avantajele exercitării cu kettlebells

Exercitiile cu kettlebells au o serie de avantaje.

Acestea includ:

  • construirea forței și rezistenței tuturor mușchilor corpului, ceea ce duce la dezvoltarea armonioasă a întregului corp;
  • rezultate rapide ale instruirii; efectele antrenamentului cu kettlebells sunt aparent mult mai rapide decât exercițiile cu barile și ganterele;
  • îmbunătățirea stării și a stării de fitness cardiovasculare;
  • creșterea mobilității și a flexibilității organismului, precum și îmbunătățirea mișcărilor la desfășurarea activităților zilnice;
  • reducerea grăsimii corporale și suportul pentru pierderea în greutate.

 

mingi de sport
fot.pixabay.com

 

Unde să faci exerciții fizice?

Exercițiile cu kettlebells pot fi făcute acasă sau la sală. Pentru orele de fitness club, prețul antrenamentului variază de la 20 la 50 zloți în funcție de oraș. Pentru antrenament, tot ce trebuie să faceți este să purtați o ținută sportivă și încălțăminte destinată exercițiilor fizice în sala de sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here