echilibru
fot.pixabay.com

BOSU este un dispozitiv gimnastic care arată ca o minge tăiată în jumătate. Are un strat elastic pus pe o bază tare. BOSU este utilizat pentru exerciții care ajută la îmbunătățirea echilibrului, a balansului și  la întărirea întregului corp. Exercițiile BOSU pot fi efectuate acasă sau într-un club de fitness. Sunt recomandate tuturor celor care doresc să mențină o figură subțire. Vezi cum să practici exercițiile pe dispozitivul BOSU și ce efecte vei obține folosind acest dispozitiv gimnastic la antrenament.

echipament nou
fot.pixabay.com

Ce este BOSU?

BOSU este numele scurt atribuit un aparat de gimnastică, care este numit profesional minge de echilibrare. Dispozitivul în sine este mic și are un diametru de 63 până la 68 de centimetri. Acest lucru face posibil ca exercițiile fizice  să fie făcute atât în clubul de fitness, la sală, cât și acasă. BOSU combină avantajele altor două echipamente de exercițiu: mingea și pasul. Ambele părți ale BOSU pot fi utilizate pentru exerciții: atât bază flexibilă  cât și cea dură.

 

Instruirea cu BOSU – cum se face?

BOSU este adesea inclus în planul de instruire de către formatori personali. Acestea sunt destinate să consolideze exercițiile standard. Clasele de grup care folosesc BOSU devin din ce în ce mai populare. De obicei exercițiile BOSU sunt asociate cu muzică și sunt destinate mai ales femeilor. Trebuie menționat, totuși, că mingea de echilibrare poate fi folosită și de bărbați. Acest dispozitiv este perfect pentru antrenamentele de forță, ceea ce garantează creșterea mușchilor și o mai bună coordonare motorie. BOSU ajută nu numai la dezvoltarea mușchilor sau la modelarea corpului, dar și la exerciții de reabilitare.

 

Cum să te antrenezi cu un BOSU?

Ambele părți ale BOSU pot fi utilizate la exerciții. Folosind cupola ei de cauciuc, care se îndoaie sub greutatea corpului, vă puteți exersa mușchii picioarelor, abdomenului și spatelui, precum și să vă consolidați echilibrul. Prin rotirea mingii pe o bază dură, puteți lucra pentru a crește rezistența brațelor. Pe un BOSU poți sta, sări, întinde și alerga. Cu cât exercițiul este mai rapid, cu atât este mai dificilă scara lui și cu atât mai greu lucrează mușchii. Când faceți exerciții fizice la BOSU, puteți utiliza și echipamente suplimentare, cum ar fi gantere sau curele pneumatice. Acest lucru va diversifica întregul antrenament.

 

Exerciții BOSU – exemple

  1. Exerciții BOSU pentru coapse și fese

 

  • Stai ferm pe BOSU cu ambele picioare și fa genoflexiuni. Când faceți acest lucru, asigurați-vă că coapsele sunt paralele cu podeaua. Nu uitați să vă concentrați, un moment de neatenție și puteți cădea. Repetă mișcarea de 10 ori.
  • Poziționați-vă picioarele de o parte și de alta a BOSU, apoi săriți puternic pe instrument. Acum ia pe rând, o dată piciorul stâng și piciorul drept și du-te înapoi la poziția de pornire.
  • Așezați-vă corpul pe covoraș, întindeți-vă pe burtă și puneți-vă mâinile pe BOSU. Mâinile ar trebui să fie sub linia umerilor, iar picioarele trebuie să fie sprijinite pe degetele de la picioare. Apasă BOSU cu mâinile, așezând piciorul drept lângă covoraș, menținând un unghi drept între genunchi și sol. Accentuează călcâiul din partea dreaptă a mișcării și revino la poziția de pornire. Repetați aceeași mișcare pentru piciorul stâng. Repetați exercițiul de 10 ori pentru fiecare picior.

 

  1. Exerciții BOSU pentru echilibru și coordonare

 

  • Stați pe partea convexă a BOSU și rotiți-vă picioarele alternativ, stânga și dreapta. Glisați de 10 ori pe un picior.

 

  1. Exerciții BOSU pentru brațe și abdomen

 

  • Rotiți BOSU pe o parte plană și prindeți marginea bazei aparatului. În această poziție, faceți push-up-uri, încercați să nu înclinați lateral și mențineți corpul în linie dreaptă. Efectuați 10 push-up-uri.
  • Așezați-vă pe spate și așezați BOSU sub coloana lombară – sacrală, mențineți genunchii îndoiți, picioarele pe covoraș. Picioarele trebuie să fie amplasate exact sub linia genunchiului, brațele încrucișate deasupra capului. Exercitiul presupune tragerea cotului drept spre genunchiul stâng si invers.
  • Întindeți-vă pe spate și așezați BOSU sub voi, apoi ridicați-vă corpul, făcând o punte. Datorită acestui fapt, vă veți consolida mușchii abdomenului și spatelui.

 

  1. Exerciții BOSU pentru o figură subțire

 

  • Porniți muzica dinamică și mergeți către BOSU, apoi săriți pe el la ritm. Când săriți, trageți corpul o dată la genunchiul drept, odată la genunchiul stâng.
  • Stați lângă BOSU și săriți dinamic pe dispozitiv, apoi săriți în partea opusă. Mențineți coatele aplecate lângă torsul dvs. în timp ce săriți.

 

 

Avantajele exercițiilor BOSU

Datorită faptului că exercițiile la BOSU necesită menținerea echilibrului și tensiunea constantă a multor grupuri musculare, acestea aduc rezultate foarte rapide. Făcând exerciții fizice la BOSU, corpul, și mintea, care trebuie să fie constant concentrată și să reacționeze mai repede pentru a nu cădea de pe instrument  este constant activă. Beneficiile exercițiilor BOSU includ:

  • îmbunătățirea coordonării motorii și a reflexelor;
  • îmbunătățirea echilibrului și rezistenței corporale;
  • arderea mai rapidă a grăsimilor și modelarea corpului;
  • consolidarea posturii corecte a corpului și eliminarea defectelor sale;
  • întărirea mușchilor paravertebrali și flexibilitatea coloanei vertebrale;
  • bun ajutor la învățarea schiatului sau a snowboard-ului.
clasa antrenament
fot.pixabay.com

BOSU vă permite să diversificați exercițiile și să le faceți mai eficiente. Folosind acest dispozitiv, puteți antrena mușchii abdomenului, coapselor, feselor sau pieptului, precum și să aveți grijă de aspectul general al figurii. Spectrul larg de exerciții BOSU face din ce în ce mai multe persoane să ajungă la acest dispozitiv gimnastic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here