culturism
fot.pixabay.com

Hipertrofia musculară este rezultatul exercițiilor fizice. Culturiștii se străduiesc să o realizeze. Fenomenul hipertrofiei musculare este o creștere lentă a volumului muscular care vă permite să construiți o figură potrivită. Pentru a putea observa hipotensiunea musculară în tine, este necesar să se efectueze așa-numitul antrenament hipertrofic. Acest antrenament este axat pe dezvoltarea masei musculare. Află regulile acestui tip de antrenament și descoperă ce este hipertrofia musculară.

 

antrenamente regulate
fot.pixabay.com

Ce este hipertrofia musculară?

Hipertrofia musculară este un fenomen care implică creșterea dimensiunii țesuturilor în ceea ce privește expansiunea elementelor individuale din celule. Acest fenomen este cunoscut în mod obișnuit ca, creșterea mușchilor și  este împărțit în două tipuri:

  • hipertrofie miofibrilară, care se manifestă prin creșterea fibrelor musculare;
  • hipertrofie sarcoplasmatică, care se manifestă printr-o creștere a volumului de lichid în mușchi; acest fluid este format din apă, minerale și carbohidrați; provoacă așa-numita pompă musculară.

 

Indiferent de tip, hipertrofia musculară este întotdeauna rezultatul oricărui antrenament de forță. Totuși, intensitatea acestui proces poate varia în funcție de metodă, formă și intensitatea antrenamentului. Pentru cele mai bune rezultate, se recomandă exerciții fizice în conformitate cu principiile antrenamentului hipertrofic.

 

Cum să faci exerciții fizice pentru a declanșa hipertrofie musculară?

Hipertrofia musculară este un proces lent care nu apare imediat. Pentru a accelera aspectul, trebuie să implementați reguli și principii. Dacă doriți ca mușchii să crească, ar trebui să îi stimulați în mod constant. Cu toate acestea, trebuie amintit că stimularea musculară depinde nu numai de exerciții fizice, ci și de dieta folosită. Doar operațiunea completă este verificată în acest sens.

 

În ce constă antrenamentul hipertrofic?

HST, adică antrenamentul hipertrofic, se bazează pe principii ușor diferite decât antrenamentele tradiționale axate pe dezvoltarea masei musculare. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că nu sunt contradictorii. Premisa de bază a antrenamentului hipertrofic este stimularea fiecărei părți musculare la fiecare 2 zile. Distanța maximă dintre grupele musculare specifice lucrate nu poate fi mai mare de 48 de ore. Exercițiile efectuate sub HST în sine sunt intense, intervalele dintre exerciții individuale și serii trebuie scurtate maxim iar greutățile reduse. Antrenamentul hipertrofic trebuie efectuat sistematic, dar cu pauze între exerciții, pentru a nu supraîncărca mușchii.

 

Antrenament hipertrofic – exerciții

Exercițiile utilizate la antrenamentul hipertrofic sunt în primul rând cele cu mai multe variante. Planul de antrenament ar trebui să includă prese, genoflexiuni, ridicari de bară pana la baza corpului, ridicări de bară pentru spate, exerciții pe tije și ascensoare. Exercițiile sunt luate din discipline precum crossfit și duble. În timpul exercițiilor individuale, trebuie utilizată metoda de progresie a greutăților. Aceasta înseamnă că fiecare antrenament ulterior reprezintă o creștere a greutății, în detrimentul numărului de repetări. Această regulă împiedică organismul să aibă un șoc.

alimentatie pe proteine
fot.pixabay.com

Principiile hipertrofiei musculare

Pentru declanșarea hipertrofiei musculare, trebuie să ne:

  • antrenăm regulat;
  • efectuăm instruiri cu o greutate de 75% CM;
  • facem pauze scurte între seturi de exerciții;
  • avem grijă de gazele concentrice și excentrice intensive;
  • asiguram un aport optim de proteine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here