arderea caloriilor
fot.pixabay.com

Câte calorii arzi în timp ce alergi, faci abdomene, înoți, urci scările?  Multe persoane se întreabă de acest lucru. Arderea caloriilor este importantă mai ales pentru persoanele care sunt concentrate pe pierderea în greutate și reducerea grăsimilor corporale. Ca și ajutor pentru a determina câte calorii arzi în timpul unei anumite activități fizice sunt tabelele de ardere. Vezi ce sunt tabelele de ardere și cum să le citești.

Arderea caloriilor depinde de mulți factori. Cât de mult le arzi este influențat de vârstă, sex, greutate, timp și ritmul activității. Pentru a face mai ușor să calculați câte calorii ardeți în timp ce mergeți cu bicicleta, înotați, faceți curat și chiar mestecați gumă, merită să aruncați un ochi peste tabelele de ardere a caloriilor. Datorită lor, puteți determina cantitatea de energie utilizată pentru activitățile individuale.

 

monitorizare
fot.pixabay.com

Arderea caloriilor – în ce constă?

Arderea caloriilor este producerea de energie termică de către mușchii corpului. Această energie este necesară pentru munca musculară, deci cu cât lucrează mai mult, cu atât arderea este mai mare. Trebuie să ne amintim, însă, că avem de-a face întotdeauna cu caloriile adormite, nu numai în timpul unei activități fizice. Desigur, în timpul activității fizice intense, cantitatea de energie necesară este mult mai mare decât atunci când stai în fața unui computer sau citești o carte. Aceasta înseamnă că nu numai în timpul practicării sportului, ardem o cantitate mare de calorii, ci și că trebuie să oferim organismului mai multă energie. Aceasta este furnizată cu mâncare. Din păcate, de obicei consumăm mai multă energie decât folosim. Cea inutilă se acumulează în organism și determină creșterea țesutului adipos pe burtă, coapse sau părți.

 

Tabelele de ardere a caloriilor – ce sunt?

Tabelele de ardere a caloriilor sunt date medii care arată câte calorii poate provoca o anumită activitate. Trebuie să ne amintim să un ne atașăm prea mult  de numerele date de tabelele de ardere. Cantitatea de calorii arse depinde nu numai de durata efortului, ci și de intensitatea, încărcătura, nivelul de pregătire al acestuia. Pentru a ști câte calorii arzi, merită să investești într-un monitor de ritm cardiac profesionist. Va prezenta combustie individuală în funcție de greutate, înălțime și vârstă. Datele afișate de monitorul ritmului cardiac sunt mult mai fiabile decât tabelele de ardere.

 

Tabelele de ardere – câte calorii ardeți exersând?

 • abdomene, în jur de 400 kcal / h
 • alergare, în jur de 500 kcal / h
 • Ciclism, 600 kcal / h (cu o călătorie medie de 20 km / h)
 • Curățenie, aproximativ 140 kcal / h
 • Înot, aproximativ 460 kcal / h
 • Plimbatul, aproximativ 200 kcal / h
 • Sex, 200-600 kcal (în funcție de durată)
 • Aerobic, în jur de 300 kcal / h
 • Coardă de sărit, cu cca 492 kcal / h
 • Dans energetic, în jurul valorii de 350 kcal
 • Dormitul, aproximativ 70 kcal / h
 • Exerciții de forță, 8-9 kcal / minut
calorii arse
fot.pixabay.com

Tabele de ardere – merită să ne luăm după ele?

Conștientizarea numărului de calorii pe care le arzi în timpul antrenamentului este o motivație puternică pentru acțiune și îți permite să găsești forță pentru exercitarea ulterioară. Caloriile nu trebuie uitate, mai ales dacă antrenamentul nostru este axat pe pierderea în greutate în exces.

Tabelele de ardere sunt un dispozitiv util, dar nu ideal, care vă spune câte calorii ardeți cu o activitate fizică dată. Merită să aruncăm o privire pentru a afla care exerciții sunt cele mai consumatoare de energie și să alegem dacă dorim să pierdem rapid în greutate și să reducem grăsimea corporală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here