vreme
fot.pixabay.com

 

Alergătorii  suferă de cele mai multe ori de contracții la nivelul gambelor. Cu toate acestea, durerile de gambe pot intra după orice formă de activitate fizică. Deși nu sunt periculoase, pot fi dureroase și pot împiedica funcționarea normală. Până de curând, se credea că durerea este rezultatul formării acidului lactic în mușchi. Astăzi se știe deja că acest acid rămâne în carne doar pentru o perioadă scurtă de timp și, prin urmare, nu poate provoca contracții. Durerea de gambe după antrenament este rezultatul durerii musculare întârziate. Afecțiunile și durerile la nivelul gambelor pot apărea la câteva ore până la câteva zeci de ore după antrenament. Vezi cum să te descurci cu contracțiile gambelor.

 

sport exagerat
fot.pixabay.com

Dureri de gambe sau durere musculară întârziată

Durerea gambelor este tocmai durerea întârziată a musculaturii. Este rezultatul microdamajului muscular. Durerea de gambe poate apărea atât la persoanele care abia își încep aventura cu sportul, cât și la cei care aleargă în mod regulat ani întregi. La alergătorii profesioniști, durerile de gambe pot apărea după un antrenament sau o competiție foarte obositoare.

 

Contracțiile gambelor – cum să le preveniți?

Cea mai bună modalitate de acționare împotriva durerii gambelor este de a preveni apariția acestora. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți întotdeauna grijă să faceți o întindere bună a corpului și a mușchilor înainte de antrenament. O încălzire bine făcută ar trebui să conțină o varietate de exerciții care să permită toți mușchii să se întindă, nu doar gambele. Exercițiile de întindere trebuie de asemenea efectuate imediat după antrenament. Acest lucru va ajuta la evitarea durerii musculare întârziate.

 

Cum să te descurci cu contracțiile de gambe?

Dacă durerea la nivelul gambelor a eșuat în prevenire, merită să luați măsuri care să contribuie la reducerea durerii. Cea mai cunoscută și eficientă metodă de reducere a durerilor de gambe este activitatea fizică moderată. Exercițiile efectuate în apă sunt cel mai adesea recomandate, deoarece în timpul antrenamentului, mușchii și articulațiile nu sunt încărcate ca în timpul exercițiilor fizice. În cazul în care durerea la nivelul gambelor după antrenament este foarte mare, este bine să renunți complet la activitatea fizică, chiar și la apă. Merită să ne amintim că durerea foarte severă nu înseamnă întotdeauna durere musculară întârziată, ci de exemplu leziuni. Prin urmare, dacă nu se îndepărtează, trebuie să mergeți la medic și să verificați dacă, de exemplu, a existat o lacrimă de tendon.

 

dureri de gambe
fot.pixabay.com

Metode de casă pentru durerile de gambe

Pentru a ameliora durerile de gambe, merită să folosiți remedii casnice pentru a calma durerea. Acestea includ:

  • masajul locurilor dureroase cu ajutorul unor role speciale sau cuburi de gheață; va aduce alinare și disconfort minor; masajul îmbunătățește circulația sângelui și relaxează musculatura încordată a gambei, datorită căreia durerea dispare mai repede;
  • băi calde și scurte, cu adăugare de uleiuri esențiale; uleiul de lavandă este recomandat pentru durerile de vițel;
  • preparate de încălzire a farmaciilor și calmante topice, care pot fi achiziționate la farmacie fără rețetă; specificul medical vă permite să ușurați durerea.

 

Remediile casnice pentru durerile de gambe vă permit să scăpați eficient de durere și să regenerați mușchii încordați. Merită să le faceți imediat ce apare durerea și să împiedicați dezvoltarea ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here