sanatate
fot.pixabay.com

Persoanele care și-au stabilit drept scop să ardă grăsimi inutile doresc, de obicei, să obțină un efect rapid, chiar dacă acesta este asociat cu un efort considerabil. Un astfel de entuziasm se încheie, de obicei, după primele câteva antrenamente intense, din cauza durerii cauzate de suprasolicitare sau plictiselii generate de exerciții. Din fericire, există multe alte activități fizice care te pot ajuta să slăbești.

 

Arde caloriile fără cardio – dormiți cât trebuie

Deși acest lucru sună ca un basm și o greșeală de tastare – da, somnul ajută la pierderea în greutate. De ce? Se datorează hormonului de creștere care este responsabil pentru reconstrucția și regenerarea celulelor. Mai mult, hormonul de creștere obține energie din celulele grase, ceea ce arată clar efectul benefic asupra arderii balastului inutil al corpului nostru. Merită să faceți și un antrenament înainte de a merge la culcare, deoarece acesta va facilita să adormiți, iar datorită activității fizice, producția hormonului de creștere va crește.

Astfel de rezultate sunt garantate de cel puțin 7 ore de somn neîntrerupt în timpul nopții. Somnul prea scurt va face ca dimineața să consumăm mai multe calorii pentru a oferi organismului suficientă energie, pe care nu a primit-o datorită odihnei adecvate, care este somnul.

sanatate
fot.pixabay.com

Arde caloriile fără cardio – relaxează-te!

Relația, documentată științific între creșterea în greutate și stres este destul de convingătoare. Numeroase studii clinice au arătat că producția crescută de cortizol este puternic asociată cu acumularea de grăsime. Acest lucru se datorează faptului că una dintre îndatoririle chimice ale cortizolului este de a semnala depozitarea de grăsime a corpului, nu de formarea mușchilor.

Să vă reamintim că cortizolul este un hormon cheie eliberat în cantități semnificative în timpul stresului acut și cronic.

Stresul cronic poate crește și producția de insulină, un alt hormon puternic asociat cu creșterea în greutate. Pancreasul produce insulină atunci când există o creștere accentuată a glicemiei. O modalitate de a scădea glicemia este de a-ți forța organismul să stocheze în mod agresiv excesul de carbohidrați dietetici sub formă de grăsime. De asemenea, insulina semnalează organismul să nu elibereze nicio grăsime acumulată. Stresul cronic și insulina însoțitoare sunt deosebit de problematice într-o afecțiune cunoscută sub denumirea de rezistență la insulină, în care nivelul de zahăr din sânge rămâne ridicat în ciuda producției crescute de insulină din cauza lipsei răspunsului celulelor țintă la acest hormon.

Deci – relaxați-vă! Acest lucru vă va ajuta să pierdeți în greutate cu succes. Alegeți activitatea fizică care vă place, în timp ce vă veți relaxa pur și simplu. Este adevărat că nu vei pierde în greutate atât de repede, dar vei face … ceva. Cu siguranță este mai bine decât să nu faci nimic.

Puteți încerca, de exemplu: golf, bowling, înot, ciclism, mers pe jos, Tai-Chi, canotaj, dans, yoga sau rollerblading.

În plus, ascultați muzică relaxantă, încercați exerciții de întindere, cursuri de inspirație- expirație, calmați-vă și relaxați-vă.

 

Arde caloriile fără cardio- mâncați corect

Dacă stai departe de cardio în aventura ta de slăbit, trebuie să te „apropii” de dieta ta. De exemplu, nu uitați de o băutură foarte simplă, cum este ceaiul verde bogat în antioxidanți. Antioxidanții accelerează procesul metabolismului, care în linie dreaptă contribuie la reducerea grăsimilor corporale.

Următorul articol din lista de cumpărături ar trebui să devină legumele bogate în vitamina C și antioxidanți.

Dar mai presus de toate – obțineți sfatul unui specialist. Mergi la un dietetician care va determina cea mai bună dietă pentru tine. Înainte de vizită, faceți un set de teste de sânge de bază (de exemplu, tiroidă, colesterol) și urină. Doar pe baza unor astfel de rezultate și, eventual, alte analize adiționale, un specialist va pregăti cele mai bune soluții nutriționale.

sanatate
fot.pixabay.com

Apa pentru o siluetă perfectă- antrenament fără cardio

Dacă suntem deja suficient de odihniți, relaxați și hrăniți, este timpul pentru un antrenament non-cardio adecvat. Exemple de astfel de exerciții pot fi aqua aerobic sau înotul în bazinele de sport la o temperatură rece. Izvoarele termale funcționează mai rău într-o astfel de situație, deoarece  cresc consumul de energie al organismului. Prin urmare, merită să înoți mult și intens, acest tip de antrenament nu încărcă atât de mult articulațiile, așa că este ales de tot mai mulți oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here