sport
fot.pixabay.com

A avea un partener căruia îi place sportul, vă poate ajuta să vă mențineți responsabilitatea, regularitatea și motivația de a exersa. Antrenamentul pentru doi nu înseamnă doar alergarea și participarea la cursuri de fitness împreună. Există exerciții care efectuate împreună aduc rezultate mai bune. Exercițiile în doi reprezintă, de asemenea, un ajutor sub forma unui antrenor personal, stabilind ritmul antrenamentului, motivând și ținând degetul pe puls când vine vorba de regularitatea exercițiilor. Care sunt avantajele exercițiului fizic în doi?

 

Dubla motivație- exerciții cu partenerul

Dacă știți că prietenul dvs. vă așteaptă la sală sau nu va merge la jogging până nu vă alăturați lui, este dificil să renunțați la antrenament. Vă simțiți responsabili pentru condiția fizică și, prin urmare, sănătatea partenerului. Dacă după o zi lungă la serviciu nu ai chef de nicio activitate  fizică, dar știi că un prieten pe care l-ai îndemnat de mult timp să vină să practicați diferite exerciții împreună tocmai și-a achiziționat echipamentul necesar- nu prea poți să îl refuzi.

workout
fot.pixabay.com

Puteți beneficia de un partener de antrenament chiar dacă nu sunteți cunoștințe, și vă întâlniți doar la sală. Într-un cuvânt: nu vă cunoașteți decât din vedere. Studiile arată că dacă cineva se antrenează lângă tine, cum ar fi pe o bicicletă staționară, în mod inconștient vrei să demonstrezi că vei „merge” mai departe și vei arde mai multe calorii. Dorința de a concura în sensul literal este inclusă.

De asemenea, funcționează în așa fel încât dorim să exersăm cu cineva care este mai bun decât noi și obține rezultate mai bune – dorim să corespundem nivelului său. Acesta este unul dintre motivele care ne îndeamnă să putem arde mai multe calorii în sală și obținem rezultate mai rapide decât în ​​timpul unui antrenament acasă.

Motivația noastră depinde de persoanele cu care ne comparăm. Dacă ne comparăm cu un prieten care nu practică prea des activitate fizică, ne gândim: „Exersez mai mult decât ea, așa că este bine”, dar când intrăm în sala de sport sau în clubul de fitness și vedem o duzină de oameni mai atletici decât noi, lumina roșie se aprinde și gândește: „Aș vrea să am și eu condiția lor fizică. Trebuie să mă antrenez mult mai mult și cu siguranță mai des”.

 

Exerciții în doi – terapie benefică care reduce stresul

Exercițiile comune aduc și alte beneficii pe care le uităm deseori și nu sunt mai puțin importante decât figura atletică. Datorită antrenamentului cu un partener, obținem … o sesiune terapeutică gratuită. Împărtășirea informațiilor, gândurilor și planurilor, chiar și cele legate de exerciții și întâlniri ulterioare, ajută la reducerea stresului și la distracție. Nu vă păcăliți – atunci când vă antrenați cu cel mai bun prieten, nu veți rămâne fără bârfe și confesiuni, dacă nu doar în timpul exercițiului, apoi în drum spre sau de la antrenament.

 

 

Antrenament comun împotriva plictiselii cu aceleași sesiuni de exerciții

Un alt beneficiu obținut prin exerciții comune este diversitatea și lipsa plictiselii, care poate duce la încetarea activității fizice. Acest lucru se datorează lipsei de idei pentru noile provocări de antrenament care vă fac să vă simțiți ca în „Ziua motanului”. Două minți sunt mai bune decât una singură! Exercițiile comune reprezintă idei duble, posibilități duble și dublă motivație.

scandura
fot.pixabay.com

 Avantajele antrenamentelor cu un antrenor personal

Există un motiv pentru care vedetele de film și cei potenți financiari folosesc antrenori personali: Avantajele antrenamentelor cu un antrenor personal sunt unul dintre cele mai rapide, ușoare și eficiente metode de a vă îmbunătăți sănătatea și condiția fizică. De fapt, beneficiile pregătirii personale s-au dovedit atât de eficiente încât s-au răspândit printre cei bogați și celebri. Astăzi, formatorii personali sunt folosiți de oameni cu diferite condiții fizice, diferite vârste și cu diferite posibilități economice din întreaga lume – pentru a ajuta la schimbarea stilurilor de viață pe care oamenii nu le-ar putea atinge pe cont propriu. Un antrenor personal vă va ajuta, printre altele:

  • Îmbunătățirea eficienței generale. Cercetările arată că principalul motiv pentru angajarea unor instructori personali este ajutorul profesional pentru îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, rezistenței, flexibilității, rezistenței, posturii, echilibrului și coordonării. Un antrenor personal vă va monitoriza progresul și va regla perfect programul dvs. de antrenament.
  • Obțineți sau mențineți o greutate sănătoasă. Reducerea grăsimilor, gestionarea greutății, modelarea și tonifierea corpului se pot realiza cu ajutorul unui antrenor personal calificat, care vă poate ajuta să vă fixați obiective realiste și să stabiliți strategii sigure, oferind în același timp încurajarea necesară.
  • Ajutor cu probleme excepționale de sănătate. Studiile arată că aproape 50% la sută dintre clienții antrenorilor personali au nevoi medicale speciale cauzate de afecțiuni precum artrita, diabetul sau obezitatea. Un antrenor personal vă poate ajuta cu aceste sau alte probleme, inclusiv dureri de spate scăzute, reabilitare pre-accidentare și antrenament pre / post-partum. Instructorul personal poate lucra cu medicul, fizioterapeutul sau alt profesionist din domeniul sănătății pentru a planifica un program sigur și eficient care să îți grăbească recuperarea sau să te ajute să îți atingi obiectivele de sănătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here