corp perfect
fot.pixabay.com

Dacă ai ști că un anumit tip de exercițiu poate îmbunătăți echilibrul, consolida oasele, te va ajuta să slăbești în timp ce îți îmbunătățești aspectul și starea de bine, nu ți-ar plăcea să începi acum? Ei bine, cercetările arată că antrenamentul de forță poate oferi toate aceste beneficii și multe altele.

 

corp perfect
fot.pixabay.com

Antrenament de forță- stabilește-ți un obiectiv concret

Exercițiile de forță sunt o astfel de activitate fizică pe care o facem cu ajutorul unei sarcini suplimentare sau cu masa propriului nostru corp. Înainte de a începe antrenamentul de forță, merită să ne fixăm un obiectiv concret pe care vrem să-l atingem, cu răbdare și perseverență. Acest obiectiv poate fi arderea grăsimilor, sculptarea corpului, creșterea masei musculare, creșterea stării fizice generale și a rezistenței.

 

Exerciții de forță- ce este antrenamentul de forță?

Antrenamentul de forță este activitatea fizică care are ca scop îmbunătățirea mesei musculare. Mulți oameni susțin în mod greșit că antrenamentul de forță este folosit doar pentru a construi masa musculară. Aceasta este o greșeală, deoarece antrenamentul de forță de bază cu siguranță nu te va face să pari un culturist. De teama unei musculaturi prea mari (acest lucru se aplică în special în cazul femeilor), exercițiile de forță sunt trecute cu vederea complet în locul sesiunilor de cardio sau al cursurilor de fitness de grup.

Între timp, exercițiile de forță au multe avantaje, care includ, de exemplu, scăparea de kilograme inutile, un efect pozitiv asupra oaselor, creșterea condiției fizice și rezistenței, un efect pozitiv asupra biomecanicii organismului, îmbunătățirea stării de spirit, creșterea nivelului de energie, creșterea nivelului bun al colesterolului (HDL) sau reducerea riscului de rănire. Să aruncăm o privire mai atentă asupra beneficiilor antrenamentului de forță.

corp perfect
fot.pixabay.com

Beneficiile pentru sănătate ale antrenamentului de rezistență (forță)

Beneficiile fizice și mentale care pot fi obținute prin antrenamentul de rezistență includ:

 • îmbunătățirea forței și tensiunii musculare, datorită căruia protejăm articulațiile împotriva rănilor
 • menținerea flexibilității și echilibrului care te vor ajuta să rămâi independent pe măsură ce îmbătrânești
 • gestionarea greutății și creșterea raportului mușchi / grăsime – atunci când câștigi mușchi, corpul tău va arde mai multe grăsimi atunci când nu faci mișcare
 • poate ajuta la reducerea sau prevenirea declinului cognitiv la persoanele în vârstă
 • rezistență mai mare – pe măsură ce devii mai puternic, nu vei obosi atât de repede
 • prevenirea sau controlul afecțiunilor cronice precum diabetul, bolile de inimă, artrita, durerile de spate, depresia și obezitatea
 • suportarea durerii
 • mobilitate și echilibru îmbunătățite
 • postura îmbunătățită
 • risc redus de rănire
 • creșterea densității și rezistenței osoase și riscul redus de osteoporoză
 • îmbunătățirea stării de bine – antrenamentul de rezistență vă poate crește încrederea, vă poate îmbunătăți imaginea și starea de spirit a corpului
 • un somn mai bun și evitarea insomniei
 • creșterea stimei de sine
 • eficiență sporită a sarcinilor zilnice.

 

Antrenament de forță pentru sculptarea corpului și arderea grăsimilor – amintiți-vă tehnica corectă de efectuare a exercițiilor

Tehnica și exercițiul adecvat sunt importante nu numai pentru antrenamentele de forță, ci și pentru orice alt tip de activitate fizică. Dacă sunteți un sportiv începător, faceți un test mic: mergeți la sală și întrebați un antrenor profesionist cum se fac în mod corect genuflexiunile. Pare într-adevăr amuzant, deoarece este unul dintre exercițiile de bază, dar vă garantăm că răspunsul vă poate surprinde și este posibil să aflați că nu ați făcut niciodată acest exercițiu corect.

Pentru începători, poate fi dificil să stabiliți singur un plan de antrenament. Aici, instructorii personali îndeplinesc cerințele, care nu numai că ne vor arăta cum să efectuăm corect exercițiile și să ne alegem corect echipamentele pentru exercițiile fizice, ci vor aranja și o dietă bine echilibrată și ne vor urmări și verifica progresul.

Exercițiile independente sunt cu atât mai puțin eficiente încât nimeni nu își controlează performanța și nu corectează erorile care apar în timpul antrenamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here