sport
fot. pixabay.com

Care dintre cei, care slăbesc, nu visează la efectele rapide ale aventurii lor? Pierderea în greutate în 7 zile sună foarte atractiv și încurajator. De obicei, căutăm astfel de diete înainte de un eveniment important, în care vrem să arătăm cât mai bine: o întâlnire, o vacanță la plajă sau o nuntă. Cum să slăbești rapid în 7 zile?

Diete săptămânale – cel mai important este planul

Dacă dorești să pierzi aproximativ 4,5 kg într-o săptămână, trebuie să aplici un plan eficient. La început, conștientizează că o astfel de dietă nu este absolut o soluție pe termen lung, dar poate fi începutul unei diete adecvate și poate motiva la schimbări mai echilibrate, pe termen lung.

Cum să slăbești chiar 4,5 kg în 7 zile?

Nu te amăgi – o astfel de pierdere rapidă în greutate nu provine numai din grăsimea arsă, ci și din pierderea excesului de apă din organism. A scăpa de excesul de apă asigură un aspect mai subțire, astfel încât o astfel de dietă săptămânală rapidă poate fi de fapt eficientă.

Mănâncă mai puțini carbohidrați

Pentru a pierde câteva kilograme într-o săptămână, ar trebui să urmezi o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați. Multe studii au arătat că o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați este un mod foarte eficient de a reduce greutatea și de a îmbunătăți sănătatea. Reducerea pe termen scurt a aportului de carbohidrați are și alte beneficii, cum ar fi balonarea redusă. Dacă alegem cantitatea potrivită de proteine ​​atunci când reducem aportul de carbohidrați, putem reduce și mai mult apetitul în timp ce creștem metabolismul.

Cel mai bine este să elimini sau să reduci maxim aportul tuturor carbohidraților (amidon, zaharuri) în timpul dietei de 7 zile și să-i înlocuiești cu legume cu conținut redus de carbohidrați, crescând, de asemenea, consumul de ouă, carne slabă și pește.

Mănâncă produse neprocesate și renunță complet la fast-food-uri

În timpul săptămânii unei diete intensive de slăbire, treci la consumul de alimente umplute din produse neprocesate. Datorită acestui fapt, vei fi sănătos și vei evita să te înfometezi prea mult.

Cea mai bună alegere pentru o dietă de 7 zile va fi apoi să consumi proteine ​​slabe și legume cu conținut scăzut de carbohidrați – vei fi mulțumit în ciuda aportului redus de calorii.

Micșorează bilanțul caloric zilnic

Cel mai important factor în ceea ce privește pierderea în greutate este reducerea aportului de calorii, deoarece consumând mai multe calorii decât poți arde, nu vei pierde grăsime.

Iată câteva sfaturi despre cum poți reduce aportul caloric:

  • controlează-ți caloriile: înainte de fiecare masă, cântărește, economisește alimentele, pe care intenționezi să le consumi;
  • mănâncă doar la ore specifice și nu mânca între mese: spune la revedere, de preferință o dată pentru totdeauna, gustărilor și dulciurilor;
  • Elimina sosurile calorice – poți face față fără ele;
  • umple farfuria cu legume;
  • alege proteinele slabe: cele cu conținut scăzut de grăsimi, precum puiul și peștele.

Antrenează-te la sală și la anumite intervale

Exercițiul, imediat după o dietă, este unul dintre cele mai bune moduri de a arde grăsimea și de a îmbunătăți aspectul său. Antrenamentul de forță (rezistență), cum ar fi halterele, poate duce la efecte similare antrenamentului aerobic regulat. De asemenea, ajută la creșterea masei musculare și a forței mușchilor.

frumusețe
fot.pixabay.com

Antrenamentele, care pun în mișcare întregul corp sunt, de asemenea, o metodă excelentă pentru reducerea cantității de carbohidrați din corp și greutății apei, ceea ce se traduce direct în pierderea în greutate.

Haltere îți protejează metabolismul și nivelul hormonilor, care scad adesea în timpul dietei.

Antrenamentul la intensitate mare este o altă metodă de antrenament foarte eficientă. Studiile arată că doar 5-10 minute de antrenament la intervale de timp pot duce la beneficii similare sau mai mari de sănătate și pierdere în greutate, cum ar fi de cinci ori mai mare decât cantitatea de exerciții fizice obișnuite. Ca și ridicarea în greutate, poate reduce rapid cantitatea de carbohidrați din organism, precum și stimulează metabolismul și arderea grăsimilor – aspecte atât de importante atunci când vine vorba de pierderea în greutate.

Poți face antrenamente la intervale de trei până la patru ori pe săptămână după antrenamentul cu greutate sau ca parte a unui antrenament normal. Este foarte important să te angajezi în ea cu 100% efort și intensitate. Majoritatea sprinturilor nu trebuie să dureze mai mult de 30 de secunde.

Iată câteva exemple de intervale pe care le poți încerca pe mașini în sala de sport interioară sau în aer liber (sau acasă, dacă ai echipament profesional):

  • sesiunea 1: sprint 10 x 20 secunde sprint cu 40 de secunde de repaus;
  • sesiunea 2: sprint 15 x 15 secunde cu o pauză de 30 de secunde;
  • sesiunea 3: sprint 7 x 30 secunde cu o repaus de 60 de secunde;
  • sesiunea 4: Sprint 20 x 10 secunde cu 20 de secunde de repaus.

Fii active și în afara sălii de forță

Pentru a pierde calorii în plus și pentru a reduce greutatea, ar trebui să-ți crești activitatea zilnică. De fapt, ce activitate desfășori în timpul zilei în afara antrenamentului are, de asemenea, un efect colosal asupra pierderii în greutate și lupta împotriva obezității. De exemplu, diferența dintre munca de birou și munca fizică poate fi de până la 1000 de calorii pe zi. Aceasta este cantitatea pe care o ardem în timpul 90-120 minute de exercițiu de intensitate ridicată.

Schimbările simple de stil de viață, cum ar fi plimbări lungi sau mersul cu bicicleta la locul de muncă, urcarea scărilor și chiar curățenia pot ajuta influența pozitiv figură noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here