dietă
fot. pixabay.com

Alcoolul este una dintre acele substanțe, care este prima, după băuturile dulci, care este exclusă din dieta de slăbire. În astfel de diete este permis doar un pahar de vin demisec sau sec. Desigur, caloriile prezente în băuturile alcoolice sunt responsabile, precum și tendința alcoolului de a vă stârni pofta de mâncare. Câte calorii conține fiecare alcool?

De ce caloriile din alcool îngrașă?

Știai că un pahar de vin poate avea aceeași cantitate de calorii ca și patru fursecuri? Vei fi surprins să afli că o halbă de bere poate fi chiar la fel de calorică ca o bucată de pizza? Băuturile alcoolice sunt produse prin fermentarea și distilarea amidonului natural și a zahărului. Caloriile din alcool sunt numite „calorii goale”, deoarece nu au valoare nutritivă. Este adevărat că băuturile alcoolice conțin anumite cantități de vitamine și minerale, dar acestea nu sunt cantități, care contribuie semnificativ la dieta noastră.

Vestea proastă pentru persoanele, care slăbesc, va fi și faptul că, consumul de alcool reduce cantitatea de grăsime arsă de organism pentru generarea energiei. Deși putem depozita nutrienți, proteine, carbohidrați și grăsimi în corpul nostru, nu putem depozita alcool, motiv pentru care sistemele organismului vor să scape de el. În timpul acestui proces, toate celelalte procese, care ar trebui să aibă loc (inclusiv absorbția de nutrienți și arderea grăsimilor) sunt întrerupte.

IMPORTANT

  • Majoritatea băuturilor alcoolice au aproape 100 de calorii pe porție.
  • A bea, de exemplu, patru cocktail-uri alcoolic într-o noapte face aproape cât o masă întreagă consumată.
  • Studiile au arătat că alcoolul reduce arderea grăsimilor, motiv, pentru care nu auzim niciodată despre „șoldurile de bere”, ci despre „burta berii”.
  • Mănâncă întotdeauna atunci când bei: majoritatea cocktail-urilor conțin carbohidrați simpli, care cresc drastic nivelul de zahăr din sânge, urmat de un „bust”, care provoacă foamea, deci bea alcool, care oferă energie de lungă durată.

Câte calorii are alcoolul – metabolismul alcoolului tare

Organismele noastre nu sunt adaptate la digestia eficientă a alcoolului. Ceea ce cu siguranță toată lumea a învățat din lecțiile de chimie este faptul că alcoolul este, pur și simplu, o toxină, iar organismul lucrează activ pentru a expulza toate toxinele. Metabolismul alcoolului este un proces complex, în mai multe etape, care apare, în principal, în ficat și rinichi, nu în intestine, unde se fectuează digestia normală.

 

frumusețe
fot. pixabay.com

Câte calorii are alcoolul – fiecare ocazie necesită un toast?

Alcoolul nu este un aliat al oamenilor, care slăbesc. Să analizăm cu atenție sărbătorirea fiecărei oportunități cu un pahar de vin sau o băutură. Acest obicei duce la o creștere a echilibrului caloric zilnic. Pentru comparație, îți prezentăm o declarație simplă de calorie/gram;

1 gram de alcool – 7 calorii;

1 gram de proteine ​​– 4 calorii;

1 gram de carbohidrați – 4 calorii;

1 gram de grăsime – 9 calorii.

Câte calorii are alcoolul – berea

Așa-numita „burtă de bere” este asociată inseparabil cu berea. Berea aparține cu siguranță favoritelor românilor și ai rezidenților din această parte a Europei (sunt suficient de menționat doar cehii sau germanii). Se estimează că:

  • o cutie de bere completă ușoară are 245 calorii;
  • o cutie de bere completă întunecată are 210 calorii;
  • cutie de bere puternică poate conține până la 340 de calorii;

Ceea ce este important, este că există o concepție greșită că, cantitatea de calorii este determinată de culoarea berii, în timp ce tăria bere este de fapt, responsabilă pentru valoarea calorică a berii. Cu cât berea este mai puternică, cu atât conținutul caloric este mai mare.

Producătorii de bere îndeplinesc așteptările clienților și au tendința de a preparat beri adecvate. În acest fel, majoritatea mărcilor își oferă produsele într-o versiune ușoară, adică fără alcool și cu calorii reduse (aproximativ 150 de calorii la 0,5 l porție).

Câte calorii are alcoolul – vinul

Vinul este o băutură de prânz și cină. Oamenii, care nu se opresc la un pahar de vin consumat cu o masa, își finanțează singuri o doză mare de calorii, mai ales dacă le plac vinurile dulci. Un pahar de vin roșu dulce conține 159 calorii, un pahar de vin dulce alb – 140 calorii, vinul demidulce conține 144 calorii, iar vinuș alb demidulce 123 calorii. Șampania sau vinul spumant are de 108 calorii.

Când vine vorba de vinuri, ar trebui să menționăm vinurile seci – un pahar de vin alb sec are 96 de calorii, vinul roșu sec 83 calorii, vinul alb demisec – 120 calorii și vinul roșu demisec aproximativ 85 calorii.

Câte calorii are alcoolul – votcă

Votca este regina nunților românești și a evenimentelor speciale. 100 de grame de 40% votcă reprezintă aproximativ 277 de calorii, iar un pahar de votcă este de aproximativ 69 de calorii. Se estimează că whisky-ul are o valoare calorică similară cu votca.

Câte calorii are alcoolul – lichior

Alcoolul reprezintă calorii goale, în special sub formă de lichior dulce și cremă. Este adevărat că este delicios și merge bine cu deserturi … dar un pahar de lichior (50 g) are 140 de calorii și, apropo, 3 grame de grăsime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here