infecție
fot.pixabay.com

Răspunsul la întrebarea cum ar trebui să arate o siluetă feminină perfectă nu este clar. Poți fi ispitit de clișee care spun că fiecare are gusturi diferite sau că fiecare își măsoară propria măsură – și toate acestea sunt adevărate. Cu toate acestea, merită să aruncăm o privire atentă la opiniile femeilor, bărbaților și a cercetărilor științifice asupra acestei probleme.

 

Silueta feminină perfectă – ce spune cercetarea științifică despre asta?

90-60-90 sunt dimensiunile la care aspiră femeile care doresc să devină modele. O astfel de mărime este adesea un vis de neegalat a sutelor de mii de femei care au transpirat în sala de sport și s-au chinuit ținând diete drastice si au suferit de înfometare. Între timp, cercetarea oamenilor de știință oferă o imagine complet diferită despre cum ar trebui să arate o siluetă feminină perfectă. Dimensiunile unei figuri perfecte rezultate în urma cercetărilor științifice sunt de 99-63-91 cm cu o înălțime de 168 cm. Prima curiozitate, care este evidentă este mărimea sânilor. Bustul și șoldurile au fost asociate cu fertilitatea încă din zorii timpului, motiv pentru care atât femeile, cât și bărbații s-au bucurat de formele generoase în aceste zone ale corpului. Apoi, creșterea pare nedumerită – trebuie admis că este destul de scăzută și departe de ceea ce se cere pe pasarelele de modă. Cu toate acestea, analizând proporțiile înălțimii și dimensiunile, o femeie cu astfel de forme ar fi foarte atrăgătoare pentru bărbați.

 

sanatate
fot.pixabay.com

Ce spun bărbații legat de silueta feminină perfectă?

Mulți bărbați, iar acest lucru nu este vreo mare descoperire, menționează drept un atribut al siluetei perfecte mărimea sânilor- sânii mari, voluptuoși. Sânii au atras întotdeauna ochii bărbaților, după cum demonstrează chiar și cele mai vechi picturi în rocă care înfățișează femei cu sâni expuși. Desigur, de-a lungul veacurilor și secolelor, întreaga figură feminină perfectă s-a schimbat, dar bustul a fost întotdeauna un simbol foarte important al fertilității și a atras bărbații.

Următorul punct de pe harta unei figuri feminine perfecte sunt fesele. Și aici,  moda s-a schimbat și continuă să se schimbe dinamic de la persoană la persoană. În prezent, sunt apreciate femeile cu fese mari, ferme, aproape nefirești. Femeile nu numai că au început să se extindă la sală pentru a sculpta fesele perfecte, dar apelează, de asemenea, la intervențiile chirurgicale plastice pentru a-și pune implanturi speciale care conturează spatele corpului – desigur, sunt menționate cazuri extreme.

În concluzie, silueta feminină ideală în funcție de bărbați aparține unei femei destul de scunde, cu sâni mari, talie subțire și fese ferme, prin urmare, o astfel de siluetă este departe de dimensiunile modelelor. Și în acest fel trecem la un punct de vedere diferit al figurii ideale feminine, prezentat de … o femeie.

 

Silueta feminină perfectă din percepția femeii

Femeile sunt cu siguranță mai exigente cu ele însele decât le impune societatea. Există chiar o zicală că femeile nu se îmbracă și pictează deloc pentru bărbați, ci pentru … alte femei!

Cercetările efectuate de oamenii de știință indică clar că figura feminină perfectă din punctul de vedere al femeilor este reprezentată de o siluetă mai subțire și mai înaltă decât cea indicată de bărbați (descris mai sus).

sanatate
fot.pixabay.com

Cum ar trebui să arate silueta feminină perfectă?

Când răspundeți la întrebarea pusă în titlu, merită să fiți atenți la faptul că silueta ideală feminină este percepută foarte subiectiv. Nu poți decide asupra unei relații de viață doar pe baza aspectului persoanei, care, după puțină voință bună și cu sprijinul unui partener, poate fi elaborată.

Prin urmare, figura feminină ideală ar trebui să fie în primul rând … sănătoasă. Ce înseamnă asta? Ai grijă de tine, împrietenește-te cu activitatea fizică și păstrează-ți IMC-ul sub control. Excesul de greutate și obezitatea duc la boli foarte grave, la fel se întâmplă și când vine vorba de anorexie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here