alergare afara
fot.pixabay.com

Alergarea este una dintre cele mai populare forme de activitate fizică. Tot mai mulți oameni o aleg. Atât bărbații, cât și femeile aleargă. Și, deși pentru majoritatea oamenilor, alergarea pare a fi un sport ideal și aproape fără costuri, trebuie amintit că, pentru ca antrenamentele să fie eficiente, merită să investești în gadgeturi care îți ușurează acest lucru. Unul dintre acestea este ținuta și încălțămintea potrivită care vor crește confortul antrenamentului și vor ajuta la evitarea rănilor periculoase. Vezi cum să alegi o ținută de alergare.

Gama de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii pentru alergători este foarte largă. Pe rafturile magazinelor îl puteți găsi pe cel dedicat doamnelor, domnilor și chiar copiilor. O selecție largă este asociată cu o mare diversitate de prețuri. Hainele de alergare pot fi cumpărate de la câteva zloți la câteva sute de zloți. Acest lucru face ca fiecare să găsească ceva pentru sine. Indiferent dacă decideți să cumpărați o ținută de alergare high-end sau să alegeți un înlocuitor mai ieftin, merită să știți care sunt caracteristicile de bază pentru îmbrăcăminte și pantofi de alergare.

exercitii
fot.pixabay.com

Tinuța de alergare – adaptați-vă întotdeauna la sezon

Atunci când alegeți o ținută de alergare, ar trebui să vă gândiți la perioada din an în care alergați cel mai des și să alegeți îmbrăcăminte în funcție de acest lucru. Din fericire, nu este dificil, deoarece în magazine puteți cumpăra cu ușurință haine de alergare pentru anotimpuri specifice. Cum sunt caracterizate?

 • Ținuta de alergare de primăvară – este formată din pantaloni cu lungime medie sau lungă, tricou cu mâneci lungi, funda cu pulover și sacou de ploaie; Îmbrăcămintea de primăvară trebuie să fie puțin mai călduroasă decât îmbrăcămintea de vară, dar nu trebuie să fie prea groasă și grea.
 • Ținuta de alergare de vară– este în primul rând subțire și aerisită; include pantaloni scurți și tricouri cu mâneci scurte sau maieuri; multe femei aleg haine de alergare pentru vară cele de tip top-crop; merită să ne amintim că o jachetă subțire poate fi utilă și vara pentru a proteja împotriva ploii.
 • Îmbrăcăminte de toamnă – sarcina principală este de a proteja împotriva frigului și a umidității; toamna, vor funcționa jambiere lungi termoactive, cămăși cu mâneci lungi și jachete.
 • Îmbrăcăminte de iarnă – trebuie să fie caldă, dar confortabilă; un hanorac și un sacou sunt necesari de purtat cu niște pantaloni groși; De asemenea, nu puteți uita de căciulă sau bandă și mănuși.

 

 

Tinuta de alergare – cum să o alegi?

Ținuta de alergare trebuie să fie dimensionată, confortabilă și să permită pielii să respire în timpul efortului fizic intens. Care sunt celelalte caracteristici ale îmbrăcămintei bune de alergat?

 • Confort – îmbrăcămintea sport trebuie să fie flexibilă și să permită o mișcare confortabilă; una rigidă și nu foarte confortabilă, va împiedica mișcările și, de asemenea, va provoca abraziuni pe piele; cel mai bine este să alegeți haine cu un amestec de fibre elastice care se întind;
 • Dimensiuni bune – hainele prea strânse sau prea voluminoase vor reduce confortul antrenamentului și ne vor face ca în loc să alergăm să ne concentrăm asupra faptului că cureaua de umăr a căzut sau hainele ne sunt prea tare lipite de corp;
 • Estetica și calitatea manoperei – îmbrăcămintea de alergare trebuie să fie nu numai confortabilă, ci și solidă și durabilă; cusăturile din tricouri sau pantaloni scurți nu trebuie să fie frânte sau rupte, iar hainele după spălare ar trebui să arate impecabil; merită, de asemenea, să alegeți haine în culori reflectorizante care să facă vizionarea pe drumurile de asfalt vizibile pentru bicicliști și mașini vulnerabile.

 

Elementele ținutei alergătorului

Cele mai importante caracteristici ale oricărei îmbrăcăminți sport sunt flexibilitatea, confortul și durabilitatea. Ce să cauți într-o ținută individuală?

 • Pantaloni scurți – doamnele aleg cel mai adesea jambiere sau pantaloni scurți; primii se dovedesc a fi utili în primul rând iarna și toamna; Pantalonii scurți de alergare pentru bărbați sunt la fel de strâmte ca și cele a femeilor, elastice, care asigură 100% confort;
 • Tricou de alergare – puteți alege o versiune strânsă sau potrivită, este important să fie termoactiv; aceasta va regla temperatura corpului și va furniza aerul pielii; tricourile de alergare pentru femei sunt disponibile în mai multe stiluri, de la un tricou simplu ce ajunge până la pantalonii scurți până la topuri scurte; domnii pot alege tricouri asortate sau libere, cu mâneci lungi și scurte; alergând regulat, merită să cumpărați mai multe tricouri;
 • Bluza de alergare – va fi utilă atunci când vreamea se răcește afară; pentru alergare, este bine să alegeți un hanorac cu glugă detașabilă, buzunare și mâneci purtate pe deget;
 • Jachetă de alergare – este cel mai bine să achiziționați modelele rezistente la vânt și la ploaie;
 • Lenjerie de alergat– așa-numitele strat zero; lenjeria bună nu trebuie să producă disconfort, să frământe sau să cadă.

 

sport
fot.pixabay.com

Tinuța de alergare – pantofi confortabili

O ținută de alergare nu este singurul lucru de care trebuie să vă asigurați pentru ca antrenamentul dvs. să fie confortabil și făcut în siguranță. La fel de importanți sunt și pantofii de alergare. Pantofii de alergare ar trebui să absoarbă bine impactul piciorului cu solul și să-l protejeze de răni. Este recomandat ca pantofii să nu aibă talpă prea moale sau subțire, deoarece vor fi inconfortabili, iar alergarea în ele este neeconomică. Încălțămintea prost concepută poate contribui la vătămări și contuzii. Pentru antrenamente avansate, pantofii de alergare ar trebui să fie, de asemenea, selectați pentru tipul de suprafață pe care alergați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here