repetari
fot.pixabay.com

Flotările reprezintă unul dintre cele mai frecvente exerciții. Ele pot fi găsite în multe planuri de instruire și efectuate în diferite variante. Avantajul lor indubitabil este că le puteți face oriunde și nu aveți nevoie de echipament sau greutăți pentru a face exerciții fizice. Flotările sunt asociate, în principal, cu exerciții toracice. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că acestea u numeroase alte funcții. Exercitarea lor vă permite să consolidați multe alte grupe musculare. Iată care sunt avantajele flotărilor.

Flotările reprezintă un exercițiu fizic popular. Se bazează pe îndoirea și îndreptarea brațelor într-o poziție susținută. Oricine le poate face și sunt cunoscute diferite tipuri de flotări în sport. Datorită acestui fapt, flotările pot fi realizate atât de începători, cât și de cei care sunt deja în formă fizică bună.

Pentru începători, este recomandat să faceți flotări pe genunchi, cu brațele ridicate sau cu o distanță largă a picioarelor. Persoanele avansate pot apela la flotări clasice, cu greutăți, cu picioarele ridicate, cauciuc de tracțiune, aplauze, exerciții japoneze, pe balustrade, cu picioare ridicate etc.

sport
fot.pixabay.com

Cum să faceți flotări corect?

Flotările, de regulă, nu sunt un exercițiu dificil. Totuși, mulți oameni le fac incorect. Deci, înainte de a include flotările în planul dvs. de antrenament, este bine să învățați tehnica corectă pentru realizarea lor. Nu sunt multe reguli.

Primul se referă la poziția în care se fac flotările. Cea corectă este cea în care ne sprijinim de mâini. Capul trebuie să fie în linie dreaptă cu coloana vertebrală, iar stomacul și fesele ar trebui să fie ușor înclinate. Picioarele sunt la distanță de șold.

Facem flotări, coborând și îndoind coatele. Acestea trebuie să fie îndoite ca un unghi drept și trebuie să încercăm să atingem pământul cu pieptul. În același timp, trebuie să vă amintiți că șoldurile nu trebuie duse până jos. Îndoind coatele, respirăm și revenind, expirăm.

Când faceți flotări, este important să poziționați corect mâinile. Țineți mâinile la înălțimea pieptului atunci când faceți exerciții fizice. Una dintre cele mai frecvente greșeli este plasarea lor la înălțimea umărului, care angajează mușchii umărului frontal și încarcă în plus articulațiile acestuia. Astfel de supraîncărcări pot duce la vătămări și leziuni în timpul antrenamentului.

 

Flotări – cum să nu le faceți?

Dacă doriți să vă bucurați de efectele flotărilor și să evitați accidentările și rănile, ar trebui să evitați greșelile de bază în efectuarea acestui exercițiu. Greșelile pot fi:

  • distanțarea incorectă a mâinilor
  • trunchiul stabilizat,
  • mișcare superficială și inexactă.

 

Efectele flotărilor

Mulți oameni cred că flotările sunt doar un exercițiu pentru corpul deja lucrat. Totuși, aceasta este o mare greșeală. Exercițiile regulate vor consolida și sculpta multe grupuri musculare, de exemplu, mușchii coapsei și feselor, partea inferioară a spatelui și mușchii abdominali.

cate rapetari pe zi
fot.pixabay.com

Flotări pentru sănătate – cum pot ajuta acestea?

Flotările nu sunt doar o modalitate excelentă de consolidare rapidă și de formare a siluetei, dar și o oportunitate de a vă îmbunătăți sănătatea. Acestea ar trebui să fie efectuate de persoanele care se luptă cu dureri de spate sau lombare. Flotările făcute în mod corespunzător fac din ce în ce mai puternici și mai lucrați mușchii spatelui și ai abdomenului (adică cei responsabili de menținerea posturii adecvate a corpului). Un antrenament corespunzător protejează, de asemenea, împotriva vătămărilor și rănilor. Forța mușchilor intercostali și a umărului, care sunt implicați în procesul de respirație, sunt, de asemenea, indicate ca fiind unele dintre avantajele flotărilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here