benzi de fitness
fot.pixabay.com

Benzile elastice de dimensiuni mici reprezintă un instrument pentru efectuarea unui antrenament de rezistență eficient. Datorită acestora, puteți scăpa de țesutul adipos și kilogramele în plus, să vă tonifiați mușchii picioarelor, brațele și stomacul. Antrenamentul cu benzi elastice devine din ce în ce mai popular. Fără îndoială, acestea au câștigat popularitate după ce instructorii cunoscuți, precum Ewa Chodakowska și Anna Lewandowska, ne-au arătat efectele lor. Dacă aveți încă îndoieli cu privire la utilizarea benzilor elastice în antrenamentul dvs. zilnic, consultați sfaturile noastre.

antrenament intens
fot.pixabay.com

Ce sunt benzile elastice?

Benzile elastice reprezintă o bandă lată de câțiva centimetri din latex. Pot avea grosimi diferite, fiind determinate de kilograme. Banda elastică poate înlocui un set de antrenament cu gantere. Acest lucru se datorează faptului că antrenamentele presupun un efort considerabil în ceea ce privesc mușchii, rezultând un efort mai mare în timpul exercițiului. Printre avantajele exercițiilor efectuate cu o bandă elastică găsim, de asemenea, faptul că stimulează mușchii, lucru care nu este întotdeauna posibil, atunci când ne antrenăm cu greutăți libere. De benzile elastice sunt mulțumiți și cei cărora le place să se antreneze chiar și atunci când călătoresc. Acest instrument de exercițiu poate fi luat cu dvs. chiar și în cea mai îndepărtată călătorie – nu este greu și nu ocupă mult spațiu.

 

Ce înseamnă culoarea benzii elastice?

Tocmai îți începi aventura în ceea ce privește exercițiile cu benzile elastice? Când o cumpărați, rețineți că culoarea acestora nu este o chestiune de gust. Culorile indică grosimea benzii și, prin urmare, rezistența. De asemenea, trebuie menționat că în prezent nu există un tabel sistematizat care să descrie ce culoare aparține unei anumite grosimi. Totul depinde de producător. Când cumpărați, trebuie să citiți cu atenție descrierile, pentru a cumpăra banda elastic care să se potrivească cu stadiul antrenamentului dvs. o bandă prea groasă poate provoca leziuni și vătămări și  un antrenament deloc eficient. Bolnavii de alergie ar trebui să opteze pentru benzi fără latex.

Prețul benzilor elastice este de la 20 la 50 PLN. Costul de achiziție depinde de producător și de grosimea cauciucului.

 

Exerciții cu benzi elastice pentru mușchii picioarelor

Benzile elastice vă permite să vă modelați mușchii picioarelor. Pentru început, puteți utiliza exerciții simple pe care le puteți face chiar și acasă.

Puneți-vă pe spate, iar banda înconjurați-o în jurul picioarelor. Îndreptați-vă picioarele și ridicați-le. Îndoiți genunchii și împingeți benzile în sus cu mișcări continue. Repetați mișcarea de 20 de ori.

 

Exerciții cu benzi elatice pentru piept

Țineți picioarele paralele. Înfășurați banda în jurul spatelui și țineți capetele ondulate în mâini. Banda trebuie să fie bine strânsă. Apoi trageți banda înainte și înapoi până când mâinile coboară la înălțimea bărbiei. Faceți 20 de repetări.

 

Exerciții cu benzi elastice pentru spate

Stați pe podea în poziție verticală, întinde-ți stomacul. Atașați banda la ambele picioare și îndoiți-le ușor. Ține-ți brațele întinse. Îndoiți brațele și trageți banda înapoi, menținând mâinile la nivelul pieptului. Faceți 20 de repetări.

 

Exerciții cu benzi elastice pentru mușchii umărului

Îngenuncheați pe genunchiul drept și puneți mâna în poziția laterală. Plasați un capăt al benzilor elastice sub piciorul stâng și prindeți-l pe celălalt cu mâna stângă. Țineți ferm banda și trageți. Un exercițiu efectuat corect ar trebui să creeze un unghi drept între mână și genunchi. Repetați exercițiul de 20 de ori.

 

Benzi de rezistență – cum să faceți exerciții fizice?

Benzile elastice pot fi utilizate pentru diferite tipuri de antrenament. Antrenorii vă recomandă:

 • pregătire generală pentru dezvoltare – casetele de formare sunt unul dintre elementele de bază; vă permite să vă diversificați exercițiile și să vă extindeți activitatea cu noi posibilități; datorită utilizării benzilor elastice, exercițiile vor fi mai eficiente; efectul utilizării benzilor în exerciții de dezvoltare generală va fi întărirea mușchilor și conturarea corpului;
 • antrenament de forță – va constitui o sarcină suplimentară; benzile de antrenament pot fi utilizate atât de începători, cât și de avansați;
 • antrenament de înot – datorită acestuia mușchii și brațele, umerii și picioarele sunt întărite, adică toate acele părți musculare necesare pentru înot; în magazine puteți găsi un model special de benzi elastice pentru înotători;
 • instruire în arte marțiale – casetele de antrenament funcționează bine, printre altele, la box sau judu; vă permite să vă consolidați silueta, să vă modelați mușchii și forța;
 • antrenament de fotbal – fotbaliștii pot folosi benzi elastice pentru mușchii picioarelor.
antrenament fese
fot.pixabay.com

De ce merită să vă antrenați cu benzi elastice?

Antrenamentele cu benzi elastice are multe avantaje. Care sunt acestea:

 • Antrenamentele periodice cu benzi elastice ajută la menținerea fermității corpului și la reducerea grăsimii corporale.
 • Antrenamentele cu benzi elastice îmbunătățesc flexibilitatea, cresc gama de mișcare și fac corpul sa fie mai tonifiat.
 • Antrenamentul are un efect benefic asupra sistemului respirator și a rezistenței musculare.
 • Benzile elastice cresc rezistența musculară, forța și flexibilitatea.
 • Antrenamentele cu benzi elastice poate fi adaptat cu ușurință nevoilor și nivelului dvs. de avansare.
 • Diversitatea exercițiilor cu benzile elastice înseamnă că întregul corp se implică în antrenament.
 • Antrenamentul cu benzi elastice se poate face oricând, oriunde.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here