Implanturi dentare
fot. unsplash.com

Implantul dentar este soluția optimă care restaurează un dintre pierdut, astfel încât spațiul liber se completează și funcționează perfect ca un dinte natural. Orice tip de implant dentar este construit pentru a rezista pe termen lung și pentru a păstra forma naturală a feței și a zâmbetului. Mai jos îți vom spune care sunt aspectele pe care trebuie să le cunoști dacă ai nevoie de unul sau mai multe implanturi dentare.

Implantul dentar este dintele artificial care se poate monta în locul unuia lipsă și care are la bază un șurub de titan ce se plasează la nivelul osului maxilar cu scopul de a înlocui dintele care lipsește de pe arcadă. Sunt mai multe tipuri de implanturi dentare, iar mai jos îți spunem ce trebuie să știi despre Fast and Fixed și All on 6.

● Ce înseamnă mai exact Fast and Fixed atunci când spunem implant dentar

Fast and Fixed reprezintă soluția imediată de reabilitare a maxilarului care prezintă edentații totale, mai exact care se confruntă cu lipsa completă a dinților de pe arcadele dentare. Vorbim aici de inserarea de la 4 până la 6 sau 8 implanturi dentare, metodă prin care se restabilește funcția masticatorie. Această intervenție poate fi făcută la 24 de ore de la intervenție cu ajutorul unei lucrări provizorii, până la integrarea în os a implantelor și implicit încărcarea lucrării definitive.

Această procedură este una sigură realizată doar în cabinetul medicului specialist, care poate părea imposibilă la o primă vedere din punctul de vedere al pacientului, însă nu și din punct de vedere medical.

● Ce înseamnă All on 4 și All on 6

Expresia vine din engleză și se traduce prin totul pe 4 sau totul pe 6. Mai exact se traduce prin toți dinții pe 4 sau toți dinții pe 6 implanturi. Această procedură se adresează persoanelor care și-au pierdut toți dinții din diverse cauze, iar dinții noi se fixează pe mandibulă într-o singură zi.

Beneficiul major al procedurii este faptul că vei avea dinți ficși în permanență, fără să fii în pericol că nu vei putea mesteca alimentele ori proteza dentară poate cădea. Intervenția este invazivă și totul se termină într-o singură zi. Sistemul funcționează o perioadă îndelungată de timp, mai ales dacă dinții sunt igienizați corect.

Avantajele unui implant dentar spre deosebire de o lucrare clasică

Niciun implant dentar inserat nu afectează dinții vecini. Dacă în cazul lucrărilor clasice, dinții de lângă pot fi folosiți ca suport pentru lucrare și ulterior trebuie toți șlefuiți, în caz de implant dentar nu există această situație, deoarece lucrarea este individuală.

Implantul dentar nu se observă diferit față de ceilalți dinți naturali, astfel că nu va exista o diferență din punct de vedere estetic. Mai mult de atât, confortul este major și nu vei simți nicio durere sau neplăcere în timp ce mănânci.

Implantul dentar reduce riscul de apariție a cariilor pe termen lung, spre deosebire de metodele tradiționale de tratament. Dacă este îngrijit corespunzător, un implant dentar poate dura întreaga viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here