copil, boală
fot. pixabay.com

În cazul în care metodele non-farmacologice sunt ineficiente, poate fi luată în considerare utilizarea preparatelor care conțin substanțe înregistrate ca supresoare pentru tuse și combaterea altor simptome supărătoare ale răcelii comune la copii.

O mulțime de așa-numite medicamente anti-tuse sunt disponibile de câteva decenii. Problema cu ameliorarea farmacologică a tusei este aceea, că în studiile științifice fiabile nu s-a demonstrat eficacitatea reală a acestora. De ce se întâmplă asta?

Ei bine, severitatea tusei de-a lungul zilei se schimbă de multe ori. Adesea avem impresia că este datorită intervențiilor noastre, deși poate fi, de fapt, un curs natural de tuse. În plus, ameliorarea tusei poate reprezenta așa-numitul efect placebo, adică o reacție nespecifică la o substanță inactivă farmacologic (de exemplu, sirop dulce).

Remedii naturale pentru tuse la copii

remediu casnic, răceală
fot. pixabay.com

Remediile casnice pentru nasul curgător al copilului sunt încă populare. Acest lucru nu este surprinzător, nasul curgător la copii este o boală care afectează bebelușii în orice moment al anului.

Un nas rece, curgător și tuse sunt boli tipice ale copiilor în orice moment al anului. Înainte de a merge la medic, profită de metodele naturale folosite cu succes de străbunicile noastre. Astăzi, ele revin din ce în ce mai mult în trend-uri, iar eficiența lor este cu adevărat ridicată.

Încălzirea organismului

Încă de la începutul infecției, merită să încălzești organismului prin toate mijloacele, deoarece virușilor nu le place căldura. Pentru început, o baie de încălzire este la îndemână. Când corpul se răcește, vasele de sânge se micșorează, ceea ce favorizează pătrunderea germenilor. Pentru a preveni apariția răcelilor, fă-i copilului tău o baie caldă sau înmuiază-i picioarele înghețate în apă fierbinte și adăugă sare grosieră. Pentru a-ți menține corpul cald în interior, servește ceaiuri din plante și fructe cu miere, lămâie și condimente de încălzire. Pentru răceli, merită să profiți de arome de fructe: zmeură, prune sălbatice, liliac negru, fructe de pădure și trandafir sălbatic.

Un alt mod vechi de a încălzi corpul unui copil este bulionul gătit pe carne organică cu legume, care nu numai că încălzește corpul, dar reduce secreția de mucus, ameliorează nasul curgător și alte afecțiuni.

Care sunt remediile naturale de acasă pentru răceală?

Remediile naturale pentru răceală includ medicamente din materii prime vegetale care nu conțin componente chimice. Adesea se folosesc:

  • plante aromatice,
  • produse lactate, inclusiv lapte și iaurt care conțin culturi bacteriene vii,
  • miere de albine,
  • citrice cu un conținut ridicat de vitamina C,
  • legume,

Siropuri naturale și aerisirea încăperilor

Trebuie să aerisești în mod regulat și să umezești aerul din camera unui copil bolnav. Umidificatoarele profesionale sau chiar un prosop umed, răspândite pe calorifer și containerele cu apă pe calorifere vor fi utile. Pune în nasul mic puțină sare de mare sau soluție salină.

Specificele subțiază secreția și facilitează respirația copilului. Pentru copiii cu răceli, se recomandă, de asemenea, siropul tradițional de ceapă și miere, cu toate acestea, acesta nu poate fi administrat celor mai mici copii.

La început, tusea unui pacient mic poate fi uscată, deoarece tractul respirator superior nu are încă secreții. În acest timp, supresoarele pentru tuse care vor preveni iritațiile bronșice vor aduce alinare copilului. La tuse umedă, oferă-i copilului tău un sirop rece, care îl va ajuta să elimine secrețiile.

Remediu pentru răceala copilului: ghimbir

Ghimbirul în timpul răcelii este baza fiecărei bucătării! Merită să ne folosim de el în fiecare zi în sezonul de toamnă și de iarnă, și nu numai atunci când suntem deja bolnavi. Are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, motiv pentru care consumat în mod regulat poate împiedica cuprinderea organismului de răceală. Dacă dorești să profiți de aceste proprietăți ale ghimbirului pentru o răceală obișnuită, folosește rădăcina. Ghimbirul uscat, la rândul său, va fi excelent atunci când te lupți cu excesul de flegmă (are efecte de uscare).

Remediu pentru răceala copilului: usturoi

Usturoiul reprezintă un alt mijloc excelent pentru răceli. Este un antibiotic natural – conține alicină și tiosulfat, care pot slăbi virusurile responsabile de răceala obișnuită. Cu toate acestea, nu exagera: 2-3 căței de usturoi pentru o răceală vor fi o doză zilnică suficientă. Înainte de a mânca, merită să-l zdrobești – poți, de exemplu, să mânănci sandvișuri cu unt și usturoi. Este mai bine să folosești usturoiul românesc decât la cel importat din China.

Siropul de țelină pentru tuse

Gustul acestuia este mai puțin intens decât al siropului din ceapă sau usturoi. Ameliorează tusea persistentă. Este, de asemenea, o adevărată sursă de vitamine. Țelina conține vitaminele A, B, E, C și PP, precum și alte minerale – potasiu, calciu, zinc, fier.

Rețeta simplificata pentru sirop de țelină:

Întindeți feliile de țelină într-un bol mic, umpleți cu zahăr, lăsați noaptea. Oferă copilului sucul care se desparte.

Versiunea „mai grea”: ​​spălăm o țelină mare (dar nu uscată în interior!), o tăiem la 1/4 din înălțime. Într-o bucată mai mare găurim o gaură și turnăm 4 lingurițe de zahăr sau miere în ea. Bucată mai mică de țelină va servi drept „copertă”. Puneți țelina într-un loc cald și după câteva ore siropul de țelină va fi gata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here