intestin
fot. pixabay.com

Fiecare dintre noi a trebuit să se ocupe de constipație. Aceasta este o afecțiune comună, care poate face viața mult mai dificilă. Poate apărea atât la femei, cât și la bărbați sau copii. Cel mai adesea, constipația este rezultatul unei diete improprii și greu de digerat. Cu toate acestea, trebuie să îți amintești că, constipația poate fi și un simptom al bolilor mai grave. De obicei, constipația este combătută cu remedii la domiciliu, dacă nu se prelungesc. Una dintre cele de bază este consumul de alimente bogate în fibre. Află toate remediile casnice pentru constipație.

Constipația este o problemă comună. De obicei, problemele cu trecerea scaunului sunt cauzate de un stil de viață sedentar, activitate fizică scăzută, stres, călătorie, aport insuficient de lichide, o dietă bogată în carbohidrați simpli și grăsimi animale și săracă în legume crude și cereale integrale. Constipația poate fi tratată la domiciliu. Modurile eficiente și naturale pentru constipare sunt, în primul rând, ierburi și alimente bogate în fibre. De asemenea, merită să ne amintim că, la constipație, poți accesa specificul farmaciei, care se vinde fără rețetă. Constipația, deși nu este tratată ca o boală gravă, necesită tratament. Cronică și netratată poate provoca vene varicoase, diverticul și chiar cancer intestinal.

Prune uscate pentru constipație

Prunele uscate sunt unul dintre cele mai cunoscute laxative naturale. Acest mod de a face față constipației este cunoscut de ani buni. Eficacitatea acestei metode se datorează conținutului ridicat de fibre din prune, care susține peristaltismul intestinal. Există 10 g de fibre în 100 g de prune uscate. Prunele uscate pentru constipație se consumă cel mai bine dimineața, după ce le înmoi în apă fiartă (toată noaptea). Compotul din prunele uscate prea coapte sau uscate este, de asemenea, tratat ca un laxativ natural.

Fructe cu fibre ca un laxativ natural

Prunele uscate nu sunt singurele fructe, care ajută la constipație. Eficiente sunt și merele crude, care, în funcție de specie, conțin până la 2,5 g de fibre în 100 g. Consumul acestora îmbunătățește și digestia. Un remediul casnic sunt și căpșunile, care conțin bromeline, facilitând digestia și reglând sistemul digestiv. Căpșunile sunt, de asemenea, fructe diuretice. Ulterior, stafidele, smochinele și curmalele sunt menționate ca laxative naturale. Este important să ne amintim că fructele cu un conținut ridicat de fibre nu pot fi consumate prea mult, deoarece poate provoca balonare.

Produse lactate ca laxative naturale

Ca laxative naturale funcționează, de asemenea, produsele lactate, cum ar fi iaurtul, laptele cu unt și kefirul. Acestea permit curățarea intestinelor rapid și natural. Datorită bacteriilor sănătoase conținute în produsele lactate, secreția de acid gastric scade și funcția sistemului digestiv se îmbunătățește.

Laxative naturale: apa, lămâia, oțetul

constipație
fot. pixabay.com

În cazul constipației, ar trebui să apelezi și la ierburi și alte băuturi. Unul dintre cele mai eficiente moduri pentru constipație este să bei un pahar de apă caldă cu lămâie pe stomacul gol, care poate fi combinat cu miere. Recunoașterea de dimineață poate ajuta, de asemenea, să bei cafea sau să consumi o linguriță de ulei de floarea soarelui înainte de masă.

De asemenea, este raportat că oțetul de mere este eficient împotriva constipației. 3 lingurițe trebuie combinate cu un pahar de apă și se bea pe stomacul gol. Oțetul de cidru conține acid din fructe, calciu, pectină și acid acetic, care sunt substanțe, ce susțin și reglează funcția intestinului. Amestecul va facilita, de asemenea, curgerea reziduurilor alimentare prin sistemul digestiv.

În cazul constipației, se recomandă să apelezi la ceaiul verde. Este considerat un laxativ natural, care oferă bacterii benefice intestinelor. Avantajul lor este reglarea sistemului digestiv. Cel mai bine este să bei ceai verde pentru constipație la culcare. Cu toate acestea, nu uita să nu exagerezi – prea mult ceai verde poate duce la diaree.

Plantele ca laxative natural

Cele mai cunoscute laxative sunt plantele. Infuziile, ceaiurile, decocturile și extractele din acestea îmbunătățesc funcția intestinală și permit scăparea de constipația supărătoare. Cea mai cunoscută plantă pentru constipație este semința de in, care conține cantități mari de fibre (similare cu prunele). Rădăcina de lichior, menta, balsam de lămâie, mușețel, chimen și rostopasca va ajuta, de asemenea, în lupta împotriva constipației. Plantele pot fi băute de mai multe ori pe zi, dar nu ar trebui să exagerezi.

Constipația – când să mergi la medic?

Constipația este, de obicei, tratată acasă. În cele mai multe cazuri, utilizarea de laxative naturale aduce scăparea de probleme. Cu toate acestea, atunci când apare constipația foarte des și nu dispare și este, de asemenea, însoțită de alte simptome tulburătoare, de exemplu, sânge în scaun, consultă un medic.

Pentru a evita constipația, precum și pentru a scăpa de cele existente, nu trebuie să iei doar laxative naturale, ci să renunți la unele feluri de mâncare și să îți schimbi stilul de viață. Cel mai bine este să renunți la dulciuri, alimente grele, care conțin untură, carne de porc, carne grasă și zahăr pentru perioada de constipație. Activitatea fizică este, de asemenea, recomandată, de exemplu, mersul cu bicicleta, înotul sau mersul pe jos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here