cantarire
fot.pixabay.com

 

Căntarul de baie este unul dintre echipamentele de bază ale băii. Chiar și cei care stau departe de dietele de slăbire îl au. Vă permite să controlați greutatea corporală și să supervizați efectele dietelor de slăbire și a exercițiilor fizice. Cu toate acestea, căntarul tradițional poate să nu fie suficient. Oamenii care doresc să urmărească cu exactitate reducerea grăsimilor corporale și  care doresc să afle de ce grăsimea scade atât de lent ajung din ce în ce mai mult la un cântar de baie cu analiza compoziției corpului. Ce este acest dispozitiv și dacă merită să investești?

Persoanele interesate de nutriție și sport știu că nu numai greutatea totală, ci și compoziția corpului afectează sănătatea și aspectul corpului. Acest lucru este determinat ca procent. Vorbim deci despre procentul de grăsime corporală sau de țesutul muscular din greutatea totală a omului. Puteți face singuri acești doi parametri. În timp ce putem afla cu ușurință câtă grăsime este conținută în corpul nostru, determinarea țesutului muscular nu este atât de ușoară.

 

masurare corp
fot.pixabay.com

Analiza compoziției corpului – ce este și cum să o determinăm?

Până de curând, analiza compoziției corporale putea fi efectuată doar în unitățile dietetice și în cabinetele dieteticienilor. Desigur, trebuia să plătești mult pentru acest serviciu. Astăzi, pentru a afla cât de mulți mușchi se află în corpul nostru și câtă grăsime nu trebuie să ieșim din casă deloc. Ajutor ulîn această privință este cântarul de baie de acasă, care face în sine calculele necesare. Acest tip de echipament poate fi găsit pe rafturile magazinului, sub denumirea de cântar de baie cu funcția de analiză a compoziției corpului.

 

În ce constă analiza compoziției corpului?

Măsurarea grăsimii corporale vă permite să determinați dacă vă confruntați cu problema supraponderalității sau obezității. Determinarea grăsimii corporale este mult mai fiabilă decât cântărirea simplă. Dacă decideți să măsurați grăsimea corporală în biroul unui profesionist, veți fi cel mai probabil supus la cântărirea hidrostatismului sau măsurarea setării absorbției de raze X cu dublu fascicul. Analiza impedanței bioelectrice (BIA) este mai simplă și este utilizată de mulți nutriționiști. Această metodă de măsurare se bazează pe presupunerea că grăsimea și țesutul muscular conduc electricitatea diferit. Prin urmare, în timpul măsurării, curentul electric cu putere redusă este transmis prin electrozii situați în puncte specifice ale corpului. Aceeași metodă de măsurare a grăsimii corporale este folosită de cântarul de acasă cu funcția de analiză a compoziției corpului.

 

Cum funcționează căntarull cu analiza compoziției corpului?

Analiza compoziției corpului cu ajutorul unui cântar se poate face acasă. Funcționarea sa nu este complicată. Pentru a obține măsurarea, introduceți dispozitivul și așteptați puțin. În acest timp, un impuls caracteristic va trece prin corpul nostru, numit, semnal electronic. El este responsabil pentru măsurarea cantității de grăsime din organism. Cu cât măsurarea durează mai mult, cu atât este mai mare grăsimea corporală. Este recomandat să te cântărești singur 12 ore după antrenament și  la 2 ore după masă.

 

Precizia cântarului cu funcția de analiză a compoziției corpului

Cântarul cu analiza compoziției corporale nu este unul în care poți avea încredere 100%. Rezultate incorecte pot fi obținute dacă corpul dvs. este deshidratat sau dacă temperatura corpului dvs. este mai mare decât de obicei. Erorile pot apărea, de asemenea, ca urmare a altor factori care interferează cu măsurarea. Când cumpărați un cântar de baie cu funcția de a analiza compoziția corpului, trebuie să cunoașteți că analiza efectuată de dispozitiv nu va fi la fel de exactă ca cea făcută prin metoda DEXA. Specialiștii subliniază că, cântarele de casă pot da un rezultat diferit de realitate chiar și de la câteva la mai multe kilograme.

 

Ce cântar de baie cu analiza compoziției corpului ar trebui să alegeți?

Marja de eroare de măsurare poate fi redusă prin cumpărarea unui cântar cu o analiză a compoziției corporale de bună calitate. Instructorii și dieteticienii recomandă achiziționarea de analizoare medicale care sunt mai precise decât imitațiile de pe piață ale cântarelor cu analiza compoziției corpului. Sunt desigur mai scumpe, dar mai fiabile.

 

analiza corpului
fot.pixabay.com

Cântar cu analiza compoziției corporale – când și dacă să cumperi?

Achiziționarea unui cântar cu analiza compoziției corporale pare a fi nerentabilă pentru toată lumea. Deși prețurile acestui tip de echipament pornesc de la 50 zloti, chiar și acele câteva zloți reprezintă o cheltuială inutilă. Analiza va fi departe de realitate și nu va permite în niciun caz să controlați rezultatele dietei de slăbire sau antrenamentului. Utilizarea cântarelor care arată măsurători greșite poate fi chiar dăunătoare, de exemplu, ca urmare a calculelor incorecte, veți renunța la dieta sau exerciții fizice, ceea ce va provoca o creștere bruscă a grăsimilor corporale. Este mult mai bine și mai sigur să investești într-un analizator medical. De asemenea, poate da rezultate eronate, dar marja de eroare este mult mai mică. Din păcate, cumpărarea acestui tip de instrument reprezintă o cheltuială considerabilă. Un analizator medical pentru analiza compoziției corpului costă de la câțiva zloți la zeci de mii de zloți. Nu merită să investești în el dacă îl folosești doar pentru un moment și ești amator. Este mult mai bine să cumpărați o vizită la un dietetician sau într-o unitate medicală, unde grăsimea corporală și masa musculară vor fi măsurate profesional. Astfel de rezultate vor fi fiabile și în concordanță cu chestiunea de fapt, ceea ce vă va permite să alcătuiți un plan de dietă  și de formare care să aducă rezultatul scontat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here