visul ziua
fot.pixabay.com

Visul lucid este un vis diferit, lucid. Acesta constă în a visa la ceea ce îți dorești dintodeauna.  Singura limită a visului este imaginația. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că un vis lucid nu este doar un vis banal, ci și un leac pentru coșmaruri. Vezi ce este visul lucid, în ce constă și cum să visezi tocmai înainte de trezire pentru sănătatea ta.

Visarea lucidă are nume diferite. Este numit LD, vis alb, vis de cunoaștere, vis transparent, vis de zi. Indiferent de numele folosit, visătorul conștientizează că visează, și își poate controla visele. Acest lucru se datorează faptului că visul lucid nu împiedică gândirea. Datorită acestui fapt, putem influența conținutul somnului. Persoanele care au aceste abilități sunt numite oneironate.

exercitii pentru vis lucid
fot.pixabay.com

Ce este visul lucid?

Un vis lucid în principiu nu este diferit de cel obișnuit. Singura diferență este că, atunci când visăm, suntem conștienți de acest lucru. În domeniul funcțiilor vitale ale corpului și al activității organelor interne, se aplică aceleași reguli ca și în cazul somnului tradițional. Trebuie însă amintit că visele lucide diferă prin intensitatea senzațiilor, nivelul de control și durata. Visele lor sunt aproape de realitatea reală.

 

Cum împărtășiți un vis lucid?

Somnul lucid este posibil datorită activării lobului frontal al creierului. Acesta este responsabil pentru gândirea logică. În timpul somnului tradițional, lobul frontal este oprit și, prin urmare, este disponibil să ia tot ceea ce vede, de exemplu dragoni, vrăjitoare, anomalii meteorologice necunoscute etc. În timpul somnului tradițional creierul ne spune că  e normal ca gândirea normală  să dispară, precum și capacitatea de a observa cauza și efectul. În momentul realizării veniturilor îndreptate spre ascuțirea simțurilor și a gândirii logice. Aveți voință nelimitată și puteți lua decizii în cunoștință de cauză.

 

Cine poate să viseze lucid?

Colocvial, despre visul lucid se vorbește în contextul unor persoane diverse și cufundate în gândurile lor. Acest lucru ar putea indica faptul că oricine poate visa lucid. Totuși, acest fapt un este tocmai așa. Deși specialiștii sunt convinși că puteți învăța să conștientizați visul, nu este o abilitate naturală. Pentru a visa lucid ai nevoie de pregătire adecvată, gândire pozitivă și răbdare. Învățarea LD se referă în primul rând la personaele care suferă de coșmaruri.

 

 

Cum vă poate ajuta somnul lucid?

Controlul asupra visului este utilizat ace pentru a îmbunătăți bunăstarea și divertismentul, precum și în  scopuri medicinale. Cel mai adesea, visul lucid este un medicament pentru coșmaruri în somnul tradițional. De asemenea, LD este plăcut și de diverși artiști, care visează lucid, pentru că îi stimulează și își activează abilitățile creative.

 

 

Vis lucid: tipuri

Un vis lucid este divizat în funcție de metoda indicării. Principalele tipuri sunt:

  • DILD, sau Dream Lucid Induced Dream – este un vis indus conștient în care un element de somn, comportamentul în el sau reacția face ca visul să fie real (se folosește după începutul său); în timpul DILD se poate produce pierderi de cunoștință; se aplică în special celor fără experiență în somnul lucid;
  • WILD, sau Wid Lucid Induced Wide – este un vis indus de realitate; acestea sunt posible fără pierderea cunoștinței sau cu o perioadă foarte scurtă de pierdere; în acest tip de vis cunoștinta este mare și nu există posibilitatea de a-o pierde.

 

Visul lucid este periculos?

Medicina spune că visul lucid este sigur. Mitul, că așa poate fi este produs de faptul că mulți oameni confundă visul lucid cu OOBE. OOBE, adică exteriorizarea, constă în perceperea lumii din afara corpului fizic și  experimentarea materiei de fapt,a celei non-fizice.

 

Visarea lucidă – cele mai frecvente probleme

La început, visarea lucidă un este ușoară. Cele mai frecvente probleme asociate sunt:

  • menținerea unui somn clar – această problemă afectează în primul rând toți începătorii; se manifestă prin a ieși din somn;
  • trezire falsă – este vorba despre trezirea din vis și efectuarea tuturor acelor activități care se fac după trezire; după ceva timp ne dăm seama că visăm în continuare;
  • visul paralizat – aceasta este o afecțiune fiziologică care se manifestă în vis, în mod inconștient, visătorul nu cunoaște existența sa; în timpul paraliziei de somn, corpul este pasiv, mușchii flascăiți; se pot experimenta halucinații; visul paralizat nu este un fenomen plăcut.
visul de dimineata
fot.pixabay.com

Vis lucid, există într-adevăr?

Deși experiența visului lucid pentru mulți oameni pare complet detașată de realitate, nu există nici o îndoială că există cu adevărat. Multe studii științifice au fost realizate asupra viselor lucide. Cele care le confirmă sunt cercetările făcute de Keith Hearne și Alan Worsley în anii ’70. Au confirmat somnul lucid folosind mișcări ale ochilor. În ciuda numeroaselor studii, visul lucid este considerat de mulți drept un fenomen paranormal sau parapsihologic care scapă descrierilor științifice.

 

 Cum să înveți să înțelegi visul lucid?

Toată lumea poate învăța să aibă un somn lucid. Există mai multe tehnici pentru explorarea acestor cunoștințe. Există 3 categorii de tehnici de bază pentru susținerea somnului lucid: psihologice, fizico-farmacologice și alte metode.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here