nutriție
fot. pixabay.com

Trichinella sunt unul dintre cele mai frecvente tipuri de viermi la om. Cel mai adesea apar la copii, cu toate acestea, viermii pot apărea și la adulți. Conform datelor medicale, fiecare a cincea persoană din lume se luptă cu acești paraziți. Adulții deosebit de vulnerabili la viermi sunt persoanele, care stau și lucrează cu copii. Acești paraziți se răspândesc foarte ușor, iar ouăle lor pot intra în organism prin alimente, împreună cu unghiile mușcate sau cu o igienă precară. Vezi cum apare trichinella la adulți și cum să o tratezi.

Spre deosebire de aparențe, viermii la adulți sunt foarte frecvenți. Se raportează că aproximativ 20% dintre adulți suferă de acestea. Acest lucru se datorează faptului că trichinella este foarte contagioasă. Trichinella sunt viermi, care parazitizează corpul uman. Femelele ating o lungime de 1 cm, iar masculii cresc doar la 3 mm. Trcihinella la adulți trăiește în segmentul final al intestinului subțire, al intestinului gros și al apendicelui. Se hrănesc cu conținut intestinal. Trichinella în corpul uman depun până la 12.000 de ouă, care trăiesc până la 2 luni. Viermii umani provoacă o boală numită trichineloză.

Trichinella la adulți

Trichinella sunt paraziți, care apar cel mai des la copii. Totuși, acest lucru nu exclude apariția de viermi la adulți. Părinții copiilor cu trichinella, angajații unor centre educaționale și de sprijin, în care sunt cazați copiii sunt deosebit de vulnerabili. Ouă de trichinella se găsesc pe obiecte de zi cu zi, de exemplu, așternuturi, vase, prosop. Ele pot apărea și în praf. Ca urmare, se transferă cu ușurință în organism prin inhalare sau ingestie.

Care sunt simptomele trichinellei la adulți?

Trichinella la adulți prezintă aceleași simptome ca și la copii. Simptomele trichinelozei la adulți sunt însă mai puțin severe, ceea ce le face mai dificil de observat. Simptomul principal al trichinelozei la adulți este pruritul din jurul anusului, pruritul poate apărea la femeile din regiunea vaginală. Mâncărimea este cauzată de faptul că femelele se mută pentru a depune ouă. Locurile de mâncărime nu ar trebui zgâriate, deoarece în acest fel ouăle cu larve se mișcă și paraziții se răspândesc. Alte simptome ale trichinelei la adulți sunt prezența lor în materiile fecale, dureri abdominale, infecții anale secundare și concentrație afectată. Este indicat, de asemenea, că trichinella la adulți se poate manifesta prin: roșeață în jurul anusului, anxietate și rapiditatea mișcărilor, șlefuirea dinților, mușcarea unghiilor, dureri de cap, insomnie, slăbiciune permanentă, lipsa poftei de mâncare, anemie, cercuri întunecate sub ochi, greață, inflamația tractului genital.

Cum să descoperi trichinella la adulți?

Trichinella la adulți este confirmată prin efectuarea unui test cu bandă de celofan. Se lipește de golul dintre fese, ceea ce permite ouălor trichinella să se lipească de el. Testul se efectuează dimineața, înainte de a folosi toaleta și înainte de a face baie. Materialul trebuie prezentat pentru teste de laborator. Pentru a diagnostica trichinella la adulți, nu este efectuat nici un test de scaun. Acest studiu este sortat doar pentru a exclude alte boli parazitare.

Tratamentul trichinelei la adulți

anus
fot. pixabay.com

Tratamentul trichinellei la adulți este relativ simplu și în cele mai multe cazuri aduce rezultatele așteptate. Trebuie amintit că toți membrii familiei ar trebui să fie supuși tratamentului. Produsele farmaceutice sunt utilizate pentru a trata trichinella. Medicamentul pentru trichinella se utilizează de la 2 săptămâni la o lună. În cazul mâncărimii intense în jurul anusului, poți spăla mâncărimile cu lichid de igienă intimă și să le lubrifiezi cu un unguent. De asemenea, poate fi util să folosești pulberi. Trebuie amintit că terapia farmaceutică singură nu este suficientă pentru a scăpa de trichinella. De asemenea, este necesar să fierbi prosoape, cârpe și lenjerie de pat folosite de toți, să speli lenjeria și cureți apartamentul.

Scăparea de trichinella la adulți va grăbi dieta adecvată. Se recomandă consumul de produse, care conțin cantități multe fibre. Fibra provoacă o defecare mai frecventă, care se traduce prin excreția viermilor și a larvelor lor. Dieta la trichinella ar trebui să excludă și carbohidrații, care sunt principalele alimente pentru acești paraziți.

Pentru a reduce riscul de revenire a trichinellei la adulți, este necesar să ai grijă de igienă. Se recomandă spălarea frecventă a mâinilor.

Remedii casnice pentru trichinella la adulți

Trichinella la adulți pot fi, de asemenea, tratate, folosind remedii casnice. Pelinul lucrează excellent, din care se preprară ceaiuri, băute de mai multe ori pe zi. Morcovul este, de asemenea, un remediu eficient pentru deparazitare. Hrana ei poate ajuta la tratamentul trichinellei la adulți. Alte produse, care ajută la combaterea paraziților umani, sunt: ​​extract de semințe de grapefruit, usturoi, floare de tansy, rostopască, anason de mușețel și rădăcină de lichior. Trebuie amintit că femeile însărcinate ar trebui să fie deosebit de atente atunci când folosesc remedii casnice pentru viermi. Ele ar trebui să consulte medicul. De asemenea, este necesar să nu fii alergic la oricare dintre produsele, care combat trichinella.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here