sportul si copii
fot.pixabay.com

Moda pentru un stil de viață sănătos și o figură sportivă fără un gram de grăsime semnifică că petrecem tot mai mult timp la sală. Încercăm să-i invățăm pe cei mai mici cu obiceiuri sănătoase și dragoste pentru sport. Ca răspuns, tot mai multe săli de sport primesc nu numai părinții, ci și copiii. Antrenament pentru copii oferă tot mai multe locuri, însă specialiștii încă nu sunt de acord dacă este o idee bună. Există multe voturi pentru și împotriva apariției unui copil la sală. Decizia finală aparține întotdeauna părinților, dar înainte de a înscrie un copil pentru un antrenament de forță, merită să știți toate avantajele și dezavantajele unei astfel de soluții.

Tema copii la sala de sport se desfasoara de ceva timp. De când moda pentru exerciții și stilul de viață sportiv a predominat, sălile de gimnastică ne oferă servicii și opțiuni mai noi. Acestea se aplică nu numai adulților, ci și copiilor. Părinții pot să înscrie chiar un copil mic la sală. Pentru ce și dacă este sigur pentru dezvoltarea copilului mic? Experții, părinții și formatorii au o dispută de mult timp cu privire la răspunsurile la aceste întrebări.

sport pentru copii
fot.pixabay.com

Un copil în sală – este o idee bună?

Un copil are mult mai multă energie decât adultul mediu. La vârsta de 5-12 ani poate alerga și poate transpira chiar și pe tot parcursul zilei. Există multe moduri de a descărca energia unui copil, una dintre ele fiind activitățile fizice. Cu mult timp în urmă, însă, activitățile sportive pentru copii au trecut dincolo de clasele tradiționale de gimnastică sau balet. Cei mai tineri își pot descărca resursele de energie în săli de sport și cluburi de fitness. Părinții duc copiii cu ei la antrenamente, unde se antrenează sub îndrumarea formatorilor sau tutorilor sau îi înscriu la clase special dedicate pentru cei mai mici. O astfel de soluție este recomandabilă în anumite condiții. Avantajele antrenării unui copil la sală includ:

  • îmbunătățirea și creșterea performanței copilului;
  • construirea rezistenței osoase;
  • accelerarea metabolismului;
  • creșterea încrederii și deschiderii către noile provocări;
  • creșterea gradului de conștientizare a corpului cuiva și a capacităților și limitărilor acestuia;
  • construirea de relații cu îngrijitorii.

 

Un copil în sală – acest lucru nu funcționează întotdeauna

Cu toate acestea, atunci când vă înscrieți un copil la sală, trebuie să fiți conștienți și de pericolele acestui fapt. Oasele, articulațiile și mușchii copilului nu sunt complet dezvoltate, ceea ce le face foarte flexibile, susceptibile la deformare și leziuni. Aceasta înseamnă că un copil mic în sala de sport nu poate face toate exercițiile.În primul rând, el nu poate suporta greutăți care cântăresc mai mult de 15-20% din greutatea sa corporală.

Prin urmare, toate exercițiile de greutate, în special cele care afectează coloana vertebrală, ar trebui excluse din planul de antrenament al copilului. În loc să-l ajute pe copil, nu-l pot face decât să-i facă rău, să ducă la defecte de postură și probleme articulare. Opozanții copiilor din sală subliniază de asemenea ca dezavantaje, următoarele:

  • învățarea copiilor competiție nesănătoasă;
  • posibilitatea rănirii articulațiilor și oaselor prin efectuarea de exerciții necorespunzătoare și supraîncărcarea corpului tânăr;
  • duce la defecte de postură și probleme articulare.

 

Cursuri pentru copii la sala de sport- ce să alegi?

Un copil la sală poate face exerciții fizice fără să ridice prea mult, să alerge sau să sară. Astfel de forme de activitate îi permit să-și îmbunătățească starea, fără riscul de încordare excesivă a articulațiilor. O idee bună este, de asemenea, o clasă de grup bazată pe stretching, yoga sau exerciții de fitness dinamice pentru copii. Antrenamentele statice ajută la îmbunătățirea concentrației copilului, în timp ce antrenamentele dinamice vor învăța reflexul de coordonare. Sub supravegherea unui tutore sau a unui antrenor, un copil poate efectua, de asemenea, exerciții calistenice simple, cum ar fi push-up-uri, pull-ups sau crunches.

 

Efectele exercițiilor fizice la copii la sală

Antrenamentul de forță și multe altele pot aduce multe beneficii copiilor. Acesta învață copiii concurența sănătoasă și conștientizarea propriului corp și, de asemenea, permite descărcarea de energie. Datorită regenerării rapide a copiilor, părinții nu ar trebui să-și facă griji că după o oră de antrenament copiii lor vor fi obosiți și somnoliți. Dimpotrivă, activitatea fizică poate elibera energie suplimentară și poate stimula. Mulți părinți care au decis să își înscrie copilul la sală văd efecte pozitive nu numai în sfera dezvoltării fizice, ci și a mintii.

ce e bine pentru copii
fot.pixabay.com

Copiii care fac exerciții sunt mai deschiși către ceilalți, sunt capabili să se concentreze și să aibă o memorie mai bună, să facă contacte noi și nu se tem de provocări. Merită să ne amintim, însă, că instruirea unui copil în sală trebuie să fie întotdeauna efectuată cu capul și cu personalul corespunzător. Înainte de a înscrie un copil pentru orele de sală, merită să aflați dacă formatorii au experiență pedagogică și au lucrat anterior cu copii, iar echipamentul în sine este adaptat constant la nevoile celor mai mici.

Exercițiile în sală pot fi o alternativă interesantă la alte activități extrașcolare sau preșcolare pentru un copil. Cu toate acestea, pentru a beneficia pe deplin de efectele lor pozitive, trebuie să vă pregătiți bine copilul și dvs. înșivă. Copilul ar trebui să știe care sunt regulile de participare la activitățile sportive și trebuie să fie întotdeauna în grija tutorilor sau a formatorilor care îi vor asigura siguranța. De asemenea, merită să ne amintim că antrenamentul în sala de sport nu este singura modalitate de a învăța copilului iubirea sportului. Cei mai tineri pot participa la cursuri de arte marțiale, balet, călărie, tenis, înot, etc. Cel pe care îl alegeți trebuie să fie legat de interesele copilului dumneavoastră. Este important ca activitățile sportive să ofere copilului distracție și bucurie și să nu fie doar un punct trist în programul zilnic de activități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here