role pentru sport
fot.pixabay.com

Mersul pe role este un sport care nu numai că oferă multă distracție, dar are și un efect pozitiv asupra sănătății și figurii noastre. În primul rând, se spune despre efectul său benefic asupra reducerii grăsimilor și a arderii kilogramelor inutile. Avantajele mersului pe role includ consolidarea mușchilor picioarelor și a feselor. Toate aceste beneficii sunt asociate cu faptul că mersul pe role nu împovărează articulațiile la fel de mult ca alergarea sau alte activități fizice. Vezi care sunt relațiile de pe linia  mersului cu rolele și slăbitul.

Mersul cu rolele este în principal asociat cu divertismentul. Cu toate acestea, mulți oameni îl tratează nu doar ca o modalitate de a-și petrece timpul liber, ci și ca o formă de instruire.  Mersul cu rolele vă permite să combinați afacerile cu plăcerea.

 

plimbare pe role
fot.pixabay.com

Mersul cu rolele și slăbitul

S-a vorbit mult timp despre proprietățile de slăbire ale mersului pe role. Acest sport vă permite să scăpați de grăsimi nedorite și să ardeți excesul de calorii. Câte calorii arzi în timpul mersului cu rolele depinde de intensitatea antrenamentului. Se estimează că mersul pe role o oră poate ajuta la arderea a până la 700 de calorii. Acesta este un rezultat extrem de bun, mai ales că antrenamentul în sine nu este greu. Mersul cu rolele este plăcut și permite în același timp distracție și relaxare, precum și pierderea kilogramelor inutile. Dispar ele odată cu caloriile arse.

 

Mersul cu rolele și slăbitul- cum să te antrenezi?

Antrenamentul cu rolele este pentru toată lumea. Acest sport nu încărcă articulațiile, așa că chiar și persoanele supraponderale îl pot practica. Pentru a observa efectele scăderii în greutate, antrenamentul trebuie să fie efectuat regulat și sistematic. Antrenorii recomandă alegerea unui ritm liniștit și combinarea lor cu distanțe lungi. Cele mai bune rezultate sunt obținute conducând de cel puțin 3 ori pe săptămână timp de minimum 40 de minute. Înainte de fiecare antrenament de slăbire pe role, trebuie să faceți o încălzire, care va pregăti mușchii și sistemul circulator pentru exerciții fizice. Încălzirea înainte de mersul cu rolele ar trebui să constea în jogging și exerciții de întindere standard.

 

Avantajele mersului pe role

Pierderea excesului de greutate nu este singurul avantaj al mersului pe role. Avantajele includ:

  • întărirea și tonifierea întregului corp;
  • întărirea mușchilor inferiori, în special a mușchilor picioarelor, feselor și gambei;
  • reducerea celulitei;
  • ridicarea feselor;
  • consolidarea stării de fitness și a rezistenței generale;
  • îmbunătățirea echilibrului;
  • oxigenarea creierului și pielii;
  • îmbunătățirea stimei de sine.

 

Mersul pe role și exersarea mușchiilor și a siluetei

Mersul pe role vă permite, de asemenea, să lucrați asupra mușchilor. Deși această formă de activitate pare ușoară, necesită tonus muscular constant. Acest lucru este necesar pentru a putea menține figura corectă în timpul mersului. Aceasta include o aplecare blândă înainte și îndoirea genunchiului – aceasta asigură o amortizare mai bună a articulațiilor și asigură stabilitatea. Mișcările de rulare se efectuează lateral spre toate planurile corpului, echilibrând trunchiul în același timp. Toate acestea înseamnă că atunci când mergi pe role, munca principală este realizată de părțile musculare inferioare. Mușchii coapsei, feselor și gambei sunt implicați în primul rând, iar fiecare înclinare a torsului face ca brațul și mușchii abdominali să se alăture lucrului. Ele funcționează ciclic, ceea ce provoacă un flux de sânge normal și regulat. Mersul cu rolele întărește, de asemenea, activitatea mușchilor spatelui, a cărei sarcină este să mențină coloana vertebrală în poziția corectă.

 

Mersul pe rolele ca antrenament de forță

Mersul pe role poate înlocui antrenamentul cu greutățile pentru multe persoane. Aceste două forme de activitate au un lucru în comun: întăresc mușchii întregului corp. Cu toate acestea, ele diferă prin faptul că antrenamentele de forță se fac de obicei în sala de sport sau fitness, iar mersul cu rolele este un sport în aer liber. Trebuie amintit că, dacă doriți să folosiți mersul cu rolele ca antrenament de forță, ar trebui să vă gândiți la o sarcină suplimentară. O soluție bună sunt ganterele sau greutățile la încheieturi. Puteți lua, de asemenea, un rucsac cu un balast, de exemplu apă. Datorită greutății, mușchii vor face o muncă mai avansată, iar efectele antrenamentului vor fi mai bune.

 

Mersul pe role – contraindicații

După cum subliniază antrenorii, mersul pe role este un sport pentru toată lumea. Nu există contraindicații pentru vârstă sau sănătate care să împiedice jocul în acest sport. Dimpotrivă, mersul pe role este o alternativă excelentă pentru persoanele care, din diverse motive, trebuie să renunțe la alergare, adică una dintre formele de antrenament cardio.

 

sport in natura
fot.pixabay.com

Cum să înveți să mergi pe role?

A învăța să mergi pe role nu este dificil. Puteți începe acest sport la orice vârstă. Baza este achiziționarea de echipamente bune. Rolele trebuie să fie confortabile și montate pe picior, iar pantoful este cel mai bine echipat cu roți de cauciuc. Indicat este să te obișnuiești cu noul echipament timp de câteva zile, să mergi cu rolele în jurul casei și să exersezi postura corectă. După ce stăpânești mersul, poți încerca să te împingi cu un picior și să ajungi la celălalt, după care să mergi pe două picioare în același timp. Este important să stăpânești capacitatea de a menține echilibrul în timp ce conduci. După ce i învățat elementele de bază, încercă-ți abilitățile afară și bucură-te de divertismentul mersului cu rolele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here