Powarball pentru exercitii
fot.pixabay.com

 

Powerball este o minge special construită pentru exerciții fizice. Este extrem de populară în Statele Unite, unde nu numai amatorii, ci și profesioniștii o folosesc pentru antrenamente. Moda pentru antrenamentul cu powerball a ajuns și în Polonia. Mingea de antrenament poate fi cumpărată în multe magazine, iar portalurile de fitness scriu despre modul de exersare cu aceasta. Dacă vă întrebați dacă să investi în powerball și ce beneficii puteți obține datorită acesteia – asigurați-vă că citiți articolul nostru.

Powerball este o minge de computer cu un giroscop echilibrat. A fost inventată în SUA și a fost folosită inițial pentru a antrena astronauții în plutire. Mingea este fabricată din plastic puternic, axa rotorului său este din oțel inoxidabil, iar curelele sunt din cauciuc siliconic. Gadgetul este extrem de durabil și solid și cel mai important, vă permite să efectuați antrenamente eficiente.

 

Powerball pentru exercitii
fot.pixabay.com

Din ce este format powerball-ul și cum funcționează?

Indiferent ce minge de antrenament cumperi, aceasta va consta întotdeauna din aceleași elemente. Acestea includ:

 • giroscop – acest element permite mingii de antrenament să se accelereze și permite rotația corespunzătoare în timpul antrenamentului;
 • contor – în decurs de un minut, balonul execută câteva sute de ture; acestea nu pot fi luate în considerare; datorită contorului, puteți controla câte rotații ați făcut și cât de intens vă veți antrena; mingile de bază de bază nu au contoare încorporate;
 • janta de cauciuc – curelele de cauciuc sunt montate pe bila de antrenament și se asigură că aceasta nu vă cade din mână în timpul exercițiilor foarte intense; inelele de cauciuc stabilizează poziția gadgetului;
 • inel – aceasta este o șină specială care este utilizată pentru a roti rotorul în jurul cărei axe se rotește rotorul.

Powerball este un echipament de antrenament aproape sigur. Mingile de antrenament sunt aproape întotdeauna acoperite de o garanție pe termen lung. Arată ca mingile de tenis și nu cântăresc mai mult de 0,5 kilograme. Puteți să le duceți cu ușurință cu voi la muncă, într-o călătorie sau în orice alt loc și să vă antrenați mușchii brațului și încheieturii peste tot și întotdeauna.

 

Powerball – ce mușchi puteți antrena cu o minge de antrenament?

Powerball vă permite să întăriți întregul braț, de la degete, prin încheieturi, până la biceps. Perfectă pentru consolidarea exercițiilor și reabilitare. Efectele exercițiilor cu powerball includ:

 • creșterea forței mușchilor mâinii;
 • creșterea circulației sângelui;
 • întărirea ligamentelor;
 • întărirea strângerii de mână;
 • eliminarea leziunilor membrelor superioare.

 

Antrenament cu Powerball

Antrenamentul Powerball a devenit recent foarte popular. Mingea de antrenament este folosită în principal de persoanele care lucrează mult la computer sau de șoferii care supraîncărcă membrele superioare. Cu toate acestea, trebuie amintit că, deși efectele exercițiilor de powerball sunt foarte bune și antrenamentul în sine este recomandabil, nu va înlocui exercițiile tipice. Antrenorii subliniază că powerball poate fi doar un plus la antrenamentul tradițional pentru brațe.

 

Cum practici cu powerball?

Exercitiile cu o bila rotativa sunt extrem de simple. Pot fi realizate oriunde și oricând. Antrenamentul poate fi executat de aproape oricine, indiferent de vârstă sau de starea fizică, antrenamentul cu ajutorul mingii se bazează pe punerea mingii în mișcare. Acest lucru se poate face frecându-l cu degetul mare sau folosind șirul special inclus în kit. Sfoara trebuie introdusă într-un orificiu special și înfășurată de-a lungul unui ghid situat pe bilă și care rotește rotorul. Când șirul este complet înfășurat, se trage rapid. Dacă balonul intern se accelerează deja, ar trebui să continuați rotirea cu forța propriei încheieturi și să îndrepți gaura bilei în jos. Viteza și numărul de rotații depind de exercitarea încheieturii. Servește până la 15.000 de rotații la încheietura mâinii și funcționează cu o putere 20 de kilograme.

 

exercise
fot.pixabay.com

Powerball – cum să-ți antrenezi degetele, încheieturile și antebrațele?

Mingea rotativă vă permite să efectuați exerciții pe diverse elemente ale membrului superior. Nu se deosebesc foarte mult unele de celelalte, dar merită să faceți cunoștință cu detaliile și să alegeți mișcările pentru elementul  membrului superior pentru care doriți să exersați în acest moment.

 • Exerciții ale degetelor cu powerball – pentru a crește rezistența degetelor, în timpul antrenamentului mingea rotativă trebuie să fie ținută nu cu toată mâna, ci cu vârful degetelor și cu mișcarea mâinii trebuie să o rotiți .
 • Exerciții ale încheieturilor cu powerball – în timpul antrenamentului, efectuați mișcări circulare suplimentare ale încheieturilor, acest lucru va ajuta în timpul tratamentului sindromului tunelului carpian și va consolida mușchii acestui element al membrului superior.
 • Exerciții pentru antebrațe cu powerball – mișcați mingea pentru a imobiliza complet încheietura; datorită acestui fapt, forța mișcării nu va veni decât din antebraț; acest tip de exercițiu va reduce riscul așa-numitului cot de tenis sau epicondilita laterală a humerusului.
 • Exerciții pentru biceps cu powerball – în timpul antrenamentului, înclinați brațul în lateral și mențineți-l la înălțimea umărului, aplecat la cot; așezați mingea într-o mână deschisă și deplasați mingea o dată la dreapta și la stânga cu încheietura mâinii.
 • Exerciții de triceps cu powerball – îndreptați brațul și înclinați-l ușor de tors; prinde powerball-ul din partea de sus a mâinii și mișcă-l înainte și înapoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here