plimbare sanatoasa
fot.pixabay.com

Mersul nordic devine o formă din ce în ce mai populară a activității fizice. Este ales nu numai de vârstnici, ci și de tinerii care vor să scape de kilogramele inutile și să ardă grăsimea. Conform celor mai recente cercetări, mersul nordic este excelent ca un sport de slăbire. Ba mai mult, nu numai că ajută la reducerea kilogramelor inutile, ci afectează pozitiv și alte aspecte ale corpului uman. Vezi câte calorii arde un mers nordic și ce alte beneficii  aduce practicarea acestui sport.

Mersul nordic este un sport recomandat persoanelor de toate vârstele. Moda pentru el a început în urmă cu câțiva ani și continuă până în zilele noastre. Bățurile de drumeție sunt utilizate în principal de persoanele în vârstă, dar tinerii sportivi amatori încep să fie convinși și de această formă de activitate. Recent, s-a vorbit mult despre faptul că mersul nordic este excelent pentru dietele de slăbire.

sport in natura
fot.pixabay.com

Ce este mersul nordic?

Mersul nordic este un fel de mers rapid. În acest sport, bâțurile de drumeție sunt folosiți în special, astfel încât în timpul activității sunt implicate nu numai membrele inferioare, ci și întregul corp superior, în special brațele. Aceasta înseamnă că cheltuielile cu energia sunt mult mai mari decât cu o plimbare tradițională. Acest lucru afectează nu numai mușchii, dar și grăsimea. Mersul nordic vă permite să ardeți mult mai multe calorii decât plimbarea tradițională pe care o știți.

 

Mersul nordic – sport pentru toată lumea

Mersul nordic este privit ca un sport pentru toată lumea. Este extrem de sigur, nu încărcă articulațiile și coloana vertebrală și, în același timp, aduce beneficii mari pentru sănătate. Trebuie amintit, însă, că pentru a simți efectele efective ale mersului cu bâțuri, este necesar să folosiți tehnica corectă de mers și să alegeți bățurile potrivite. Doar acest lucru vă permite să angajați toate grupele de mușchi, să le susțineți și nu să le încărcați.

 

Avantajele mersului nordic

Slăbirea este doar unul dintre numeroasele beneficii ale mersului nordic. Celelalte enumerate sunt:

 • creșterea mobilității articulațiilor și a coloanei vertebrale și cântărirea acestora și astfel eliminarea zilnică a durerii;
 • întărirea tuturor mușchilor corpului;
 • creșterea fitnessului aerobic al corpului;
 • îmbunătățirea circulației;
 • energie crescută și bunăstare mai bună.
 • Toate aceste avantaje fac mersul cu bâțuri nu numai un sport, ci și o formă excelentă de reabilitare pentru persoanele ce au suferit de răni și contuzii.

 

Mersul nordic și slăbirea

Mersul nordic este, de asemenea, un sport care susține pierderea în greutate. Este recomandat în primul rând persoanelor care se luptă cu exces de greutate foarte mare, împiedicându-i să facă exerciții fizice intense sau să alerge. Mersul cu bâțuri implică 90% din toți mușchii și, de asemenea, grăbește arderea caloriilor cu 20% în comparație cu mersul normal. Aceasta înseamnă că mersul nordic vă permite să reduceți greutatea corporală și să câștigați o figură subțire. Efectele de slăbire ale mersului nordic sunt:

 • arderea mult mai multor calorii decât cu o plimbare tradițională;
 • creșterea ritmului cardiac cu 5-17 bătăi pe minut;
 • talie și abdomen mai subțiri;
 • implicarea tuturor mușchilor, chiar a celor adânci, ceea ce permite pierderea mai rapidă a grăsimilor;
 • accelerarea metabolismului și a proceselor digestive.

 

Câte calorii arde mersul nordic?

După cum arată studiile, în timpul mersului nordic ardem de la 400 la 4450 de calorii pe oră de mers cu bâțurile. Pentru comparație, în timpul unui pas obișnuit de mers pe jos putem scăpa de 20 de calorii pe oră. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți că arderea caloriilor în timpul mersului nordic depinde totuși de mulți factori. Acest lucru este influențat, printre altele de viteza de mers, eficiența corpului, ritmul de mers, greutatea corporală.

 

Mersul nordic – cum se face corect?

Dacă doriți să vă bucurați de efectele de slăbire ale mersului cu bâțuri, ar trebui să aflați secretele tehnicii mersului nordic. Regulile și condițiile de mers cu bâțuri nu sunt dificile. Pot fi descrise în 3 etape.

 

 • Primul pas în mersul nordic

Cel mai bine este să începeți să învățați cum să mergeți corect fără a utiliza bâțuri. Ar trebui să executați pași lungi. Este important ca spatele să fie drept și ochii noștri să privească drept înainte, nu spre pământ sau spre lateral. Brațele trebuie relaxate și silueta să fie dreaptă.

 

 • AL doilea pas în mersul nordic

Mențineți atitudinea învățată, începeți să mergeți, trăgând bâțurile după dumneavoastră. Amintiți-vă să nu alunecați și să nu priviți la sol. Asociați mersului un ritm blând de mișcare a brațelor. Ține-ți mâinile deschise, nu vă temeți că bâțurile vor cădea, sunt atașate de mănușă. Bâțurile de mers nu se lipesc de pământ. În acest fel, încercați să parcurgeți aproximativ 500 m.

 

 • AL treilea pas în mers nordic

Prindeți mânerul bățului cu mâna și încercați să-l lipiți de sol. Apăsarea ar trebui să fie spre spate, dar nu în jos. Țineți brațul înainte, dar nu peste linia ombilicului. Bâțul trebuie bătut în aproximativ jumătate de pas. Îl conducem cu mâna închisă în mâner, iar mâna dreaptă trece prin linie înapoi – în acest fel ne împingem de la sol, eliberăm bastonul și îl înaintăm înainte.

sport
fot.pixabay.com

Mersul cu bâțurile nu este doar o modă, ci și un mod minunat de a rămâne sănătos și subțire. Acest sport cu sarcini reduse poate fi, de asemenea, o mare distracție. Merită să ajungi la asta, chiar dacă nu vrei să slăbești în exces.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here