Sosirea unui nou membru al familiei este întotdeauna un eveniment uriaș. Dacă acesta este primul descendent, deseori ne pierdem în marea de informații legate de pregătirile pentru această perioadă frumoasă. Principalul lucru este să cumpărați: haine, pătuț, cadă și cărucior. Cum să te pregătești pentru venirea copilului tău acasă – primele hăinuțe pentru nou-născut.

La scurt timp după naștere, hainele vor fi cele mai utile – confortabile, moi, confecționate din materiale naturale, de exemplu, bumbac. Hăinuțele cu dimensiunile cele mai mici, 56 și 62, nu merită cumpărate în număr mare, deoarece copilul va crește rapid din ele. Se întâmplă ca părinții să primească foarte multe cadouri pentru copilul său, printre care și îmbrăcăminte. În acest fel nu sunt nevoiți să cumpere deloc primele haine! Pentru a avea întotdeauna un kit curat pentru copii tăi, vezi lista pentru copii:

 • aproximativ 4, 5 body-uri sau caftane;
 • aproximativ 4, 5 jucării de pluș;
 • 2 bluze sau pulovere calde;
 • îmbrăcăminte pentru exterior caldă (salopete de iarnă) și o pălărie;
 • câteva perechi de șosete;
 • mănuși – protejează împotriva deteriorării cu unghiile a pielii delicate;
 • pălării subțiri de bumbac.
 • Setul pentru bebeluș ar trebui să conțină și o plăpumioară pentru bebeluș. Nu uita, ca înainte de utilizare, să speli toate hăinuțele în pulberea pentru bebeluși și să le clătești de două ori.

Pătuț multifuncțional cu funcție de schimbare a copilului

Paturile multifuncționale sunt echipate cu elemente suplimentare, de exemplu, o masă schimbătoare. Achiziționarea unui astfel de pătuț permite mamei să schimbe scutecul bebelușului într-un mod confortabil și elimină nevoia de a achiziționa un produs suplimentar, cum ar fi o masă schimbătoare. Unele dintre produse sunt echipate cu sertare în care se pot depozita toate accesoriile necesare pentru îngrijirea copiilor. Mai mult decât atât, paturile multifuncționale sunt proiectate astfel, încât să fie posibilă deconectarea rapidă a pătuțului de la canapea sau o masă schimbătoare.

Alte tipuri de pătuțuri sunt, desigur, pătuțuri tradiționale, leagăne, pătuțuri de călătorie și paturi suplimentare pentru paturile părinților.

 

Prima baie a nou-născutului

Scăldatul nou-născutului este un eveniment important și deseori stresant pentru părinți. Aceștia își fac cel mai adesea griji cu privire la faptul dacă își țin copilul în mod corespunzător pentru a nu-l răni; dacă temperatura apei este bună și nu îi vor face rău copilului.

Ce cădiță de baie ar trebui să cumpăr pentru copilul meu?

 • Cădiță cu termometru pentru bebeluși. Vă va permite să citiți temperatura apei. Unii au un recipient suplimentar încorporat cu o pompă, la care puteți turna loțiune sau șampon – astfel vor fi întotdeauna la îndemână.
 • Cădiță cu suport. Puteți să-l prindeți de cada părinților. În funcție de model, cada de baie poate fi obișnuită sau cu un termometru sau scaun de punte încorporat. Înainte de a cumpăra, merită să vă măsurați cada de baie – vă va permite să verificați dacă o astfel de cădiță poate fi așezată cu ușurință pe ea.
 • Cădiță pe un cadru metalic deschis. Nu trebuie să vă aplecați sau să vă ghemuiați pentru a scălda copilul. Cadrele pot fi cumpărate împreună cu cadă sau separat – merită să știți, totuși, că majoritatea cadrelor se potrivesc numai căzilor aceleiași companii.
 • Cădiță gonflabilă. O soluție practică pentru apartamente foarte mici sau în timpul călătoriilor de vacanță. Unele căzi de acest tip au un tampon încorporat care înlocuiește scaunul de punte și facilitează scăldatul pentru nou-născut.
 • Cădiță pentru copii cu hamac. Are un scaun de punte atașat, confecționat dintr-un material care poate fi așezat în diferite poziții, în funcție de vârsta copilului (nou-născutul este așezat în poziția culcată, sugarul în poziția pe jumătate șezând).
 • Cădiță cu scurgere. Are un dop din plastic sau cauciuc în partea inferioară, ceea ce face ușor să goliți cada cu apă după baie.
 • Comoda pentru baie. Este un mobilier cu o cadă de baie deasupra. Unele modele arata ca un sertar obișnuit, altele seamănă cu o bibliotecă cu trei niveluri (cada este în partea de sus). La nivelele inferioare puteți stoca toate accesoriile necesare. Acest tip de cadă este de obicei echipat cu o conductă de scurgere. În unele modele, există de asemenea o masă schimbătoare deasupra căzii, care poate fi împinsă deoparte în timpul scăldării (este atașată la cadru cu balamale).
 • Saltea de baie. Fabricat din material moale care plutește pe apă. Un bebeluș (cu o greutate de cel mult 8 kg) este așezat pe el în cadă. Copilul este cufundat parțial în apă și poate fi ușor spălat.
 • Szezlong. Este folosit pentru a plasa un copil în poziția culcat în cadă. Puteți alege dintre șezlongurile din material (desfăcut pe un cadru metalic) și din plastic.
 • Covoraș sau burete antiderapant. Aceasta este o soluție pentru părinții cărora nu le plac șezlongurile și preferă să pună copilul pe antebraț. Datorită covorașului sau a buretelui, nici picioarele copilului și nici antebrațul părintelui nu alunecă pe partea de jos a căzii.
 • Sens giratoriu pentru cadă. Seamănă cu o pălărie; facilitează spălarea capului, deoarece datorită lui, apa nu ajunge nici la ochii copilului, nici la urechile acestuia.

 

Primul cărucior pentru nou-născut – gondolă

Gondola atașată la cărucior se numește cărucior profund. Acest tip de cărucior este destinat copiilor de la naștere până la vârsta de aproximativ 6 luni, când copilul începe să se așeze.

Atunci, când alegeți căruciorul, cele mai importante sunt dimensiunile sale: lățimea, astfel încât copilul să fie confortabil chiar și în haine groase și înălțimea, astfel încât să nu cadă atunci când începe să se așeze singur. Cabina trebuie să fie largă și reglabilă pentru a proteja copilul de vânt, ploaie și soare.

Este bine dacă capacul cabinei este acoperit cu un strat de filtru UV. Reglarea cabinei trebuie să fie liniștită pentru a nu trezi copilul. Posibilitatea reglării spătarului va fi utilă atunci când copilul are câteva luni, începe să se așeze și ar dori să admire lumea în timp ce merge. Unele cărucioare au, de asemenea, o saltea confortabilă, astfel încât copilul Dvs. să fie confortabil.

De asemenea, merită să fim atenți la astfel de elemente precum materialul din care este făcut fundul gondolei, dacă are un sistem de ventilație (asigurând curgerea aerului), dacă are ferestre și grile de ventilație, dacă tapițeria poate fi îndepărtată și spălată și dacă este rezistentă la apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here