Tratamentul pe bază cu plante combină tradițiile din medicina chineză, tibetană, medicina pe bază a șamanului sau a Greciei antice și Romei.

Astăzi, atitudinea noastră față de plante este diferită. Unii sunt susținători puternici și propagatori ai metodelor naturale de tratament, inclusiv tratamentul pe bază de plante, alții se țin la distanță de aceasta. Ierburile pot ajuta cu siguranță cu unele afecțiuni sau pot ameliora simptomele. Medicamentele convenționale folosesc, de asemenea, proprietățile plantelor – sunt preparate medicamente pe bază de plante medicinale.

Ierburile nu sunt lipsite de efecte secundare, multe plante conțin otrăvuri puternice. Deci, dacă vrem să folosim ierburi și luăm deja câteva medicamente, merită să ne asigurăm că acestea nu vor interacționa între ele.

De asemenea, trebuie să consultați un medic înainte de a începe tratamentul cu plante medicinale, deoarece în unele cazuri pot exista contraindicații. Consultarea unui medic este absolut necesară atunci când luăm ierburi cu efect cardiac și antihipertensiv.

Puterea de vindecare a plantelor de acasă – Mușețelul

Mușețelul, considerat de unii ca un leac pentru orice, este utilizat pe scară largă în Statele Unite ca anxiolitic și sedativ pentru anxietate și relaxare. În Europa, însă, este folosit pentru a vindeca rănile și pentru a reduce inflamațiile sau umflarea. Mușețelul este utilizat ca ceai sau ca și compresă. Poate crește somnolența cauzată de medicamente sau alte plante sau suplimente. Mușețelul poate interfera cu modul în care organismul folosește anumite medicamente, provocând supradozarea la unele persoane.

 

Puterea de vindecare a plantelor de acasă – Conuri de hamei

Aplicare: pentru oboseală, iritabilitate excesivă, balonare, probleme digestive.

 

Puterea de vindecare a plantelor de acasă – Liliac negru

Aplicare: pentru diaree, imunitate redusă, migrenă, nevralgie, boli reumatice și neurologice.

 

Puterea de vindecare a plantelor de acasă – Crijantul Maruna (frunza)

Crijantul Maruna a fost folosită în mod tradițional pentru a trata febra. Acum este utilizată pe scară largă pentru a preveni migrenele și pentru a trata artrita. Unele studii au arătat că preparatele cu piretru pot preveni migrenele. Efectele secundare includ răni ale gurii și iritații gastro-intestinale. Persoanele care încetează brusc să ia piretru pentru migrenă pot avea dureri de cap. Criiantul Maruna nu trebuie utilizat cu antiinflamatoare nesteroidiene, deoarece aceste medicamente pot varia în funcție de efectele medicamentului. Nu trebuie utilizat cu warfarină sau alte anticoagulante.

 

Puterea de vindecare a plantelor de acasă – Usturoiul (rădăcină)

Usturoiul este utilizat pentru scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale. Are efect antibacterian. Rapoartele studiilor mici și scurte, cu descrieri destul de slabe, arată că poate provoca o reducere mică a colesterolului total și a LDL. Cu toate acestea, rezultatele cercetărilor germane asupra efectelor de scădere a colesterolului cu ajutorul usturoiului au fost distorsionate pentru a obține un efect pozitiv, spune FDA. Oamenii de știință investighează în prezent posibilul rol al usturoiului în prevenirea cancerului. FDA crede că usturoiul este sănătos. Nu trebuie utilizat cu warfarină, deoarece cantități mari de usturoi pot afecta coagularea. Din același motiv, nu luați cantități mari înaintea procedurilor dentare sau chirurgicale.

Puterea de vindecare a plantelor de acasă – Imbirul (rădăcina)

Ghimbirul este folosit pentru ameliorarea grețurilor și a bolilor locomotorii. Cercetările sugerează că ghimbirul poate ameliora greața cauzată de sarcină sau chimioterapie. Reacțiile adverse raportate includ balonare, gaze, arsuri la stomac și greață.

 

Puterea de vindecare a plantelor de acasă – Ginkgo (frunze)

Extractul de frunze de Gingko este utilizat pentru a trata o varietate de afecțiuni precum astmul, bronșita, oboseala și tinitusul. De asemenea, ajută la îmbunătățirea memoriei și previne demența și alte tulburări ale creierului. Unele studii au confirmat eficacitatea scăzută a acestuia. Folosiți numai extract de frunze. Semințele conțin o toxină ginkgo. Această toxină poate provoca convulsii și, în cantități mari, chiar moarte. Deoarece unele informații sugerează că Ginkgo biloba poate crește riscul de sângerare, acesta nu trebuie utilizat cu AINS, anticoagulante, anticonvulsivante sau antidepresive triciclice.

 

Puterea de vindecare a plantelor de acasă – Primulă

Este utilizat pentru afecțiuni generale ale slăbiciunii organismului, creșterea colesterolului, imunitate redusă, probleme ale pielii, păr slab. Pentru: tulburări digestive, constipație, boli ale ficatului, infecții, nasul curgător. Pentru: dureri abdominale, flatulență, pierderea poftei de mâncare, respirație neplăcută, indigestie, arsuri la stomac.

 

Puterea de vindecare a plantelor de acasă – Teiul (florile)

Are proprietăți vindecătoare pentru gripă, angină, tuse, dureri reumatice, anxietate, nevroză, flatulență, inflamații și infecții ale tractului respirator superior, răni ale pielii și tuse.

 

Puterea de vindecare a plantelor de acasă – Ciulin

Ciulinul este utilizat pentru a trata bolile hepatice și colesterolul ridicat și pentru a reduce creșterea celulelor canceroase. Acesta este o plantă originară din regiunea mediteraneeană. În ultimii câțiva mii de ani a fost folosit în multe boli diferite, în special în bolile hepatice.

 

Puterea de vindecare a plantelor de acasă – Sunătoarea (floarea, frunza)

Sunătoare este folosit ca antidepresiv. Este utilizat în tulburări de dispoziție, dureri de cap, simptome de oboseală, stări depresive, intoxicații alimentare, greață, vărsături.  Puterea de vindecare a plantelor de acasă  Valeriana (rădăcina) Valeriana este utilizată pentru a trata insomnia și pentru a reduce anxietatea. Cercetările sugerează că valeriana poate fi un ajutor util pentru somn. Puterea de vindecare a plantelor de acasă  Urzica Aplicare: probleme ale pielii, alopecie, mătreață, păr gras, tulburări metabolice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here