ghimbir
fot. pixabay.com

Dieta Copenhaga este o dietă obișnuită de slăbire. Implică utilizarea unui meniu strict și pre-aranjat pentru exact 13 zile. Regulile dietei sunt foarte stricte, dar recompensa pentru urmarea lor este pierderea multor kilograme inutile. Trebuie amintit că dieta Copenhaga este extrem de restrictivă, orice abatere de la regulile sale înseamnă că eșecul reducției. Află principiile de bază ale dietei de la Copenhaga.

Dieta Copenhaga, cunoscută altfel drept dieta de 13 zile, este considerată o modalitate minunată de a lupta cu kilogramele în plus. Oamenii, care apelează la ea, pot conta pe faptul că vor pierde cel puțin câteva dintre ele în fiecare zi. Acestui fapt i se datorează un meniu prestabilit, cu un conținut scăzut de calorii. Pe dieta Copenhaga, se consumă zilnic aproximativ 500-800 de calorii. Mesele cu atât de puține calorii sunt consumate exact timp de 13 zile. Trebuie amintit că dieta Copenhaga este extrem de riguroasă și agravează starea organismului, de aceea poate fi utilizată o dată la 2 ani.

Dieta Copenhaga – de unde a apărut?

Dieta Copenhaga este cunoscută sub mai multe nume. Este cunoscută și sub denumiri precum dietă daneză sau de treisprezece zile. Se consideră că s-ar fi dezvoltat în Danemarca la clinica Mayo sau la Spitalul Guvernamental din Copenhaga. Astăzi, niciuna dintre aceste instituții nu recunoaște crearea regulilor dietei Copenhaga.

Principiile dietei daneze

Dieta de treisprezece zile se bazează pe reguli foarte rigide. O persoană, care optează pentru ea, poate avea doar mese convenite în avans. Meniul din dieta Copenhaga este sărac în carbohidrați și calorii. Gustările între mese sunt strict interzisă, iar încălcarea oricărei reguli va duce la pierderea rezultatelor. Dacă încalci regulile dietei daneze, ar trebui să oprești tratamentul și să începi să-l urmezi de la început. Totuși, aici trebuie să îți amintești, că pentru propria sănătate nu poți reînnoi dieta Copenhaga mai devreme de 3 luni de la începutul primei runde. O dietă daneză îmbunătățită poate fi urmată numai după 2 ani. Acest lucru se datorează faptului că slăbește și încarcă semnificativ corpul. Pe parcursul a 13 zile de post practic, nu furnizăm nutrienții de bază, care sunt necesari pentru o funcționare corectă.

Cui este dedicată dieta daneză?

Dieta Copenhaga, deși are multe succese în lupta împotriva kilogramelor în plus, nu este pentru toată lumea. Doar oamenii sănătoși o pot urma după consultarea unui medic. Datorită cantității scăzute de calorii furnizate organismului în dietă, aceasta nu trebuie utilizată de oamenii, care lucrează fizic, întreprind activități sportive, adolescenți și vârstnici. Regulile dietei daneze vor fi prea exigente pentru ei. Contraindicațiile includ, de asemenea, alăptarea, sarcina, diabetul, boli de inimă și rinichi, hipertensiune arterială.

Beneficiile dietei daneze

Dieta daneză, deși nu este ușor de efectuat, își găsește mulți susținători. Acest lucru se datorează, în primul rând, efectelor pe care le oferă. Popularitatea sa rezultă și din faptul că durează foarte puțin timp și nu necesită auto-asamblare. Principiile sale de bază sunt deja dezvoltate și date ca pe o tavă. Cu toate acestea, trebuie să îți amintești că dieta daneză are și dezavantajele sale. Printre cele mai importante dintre acestea se numără scăderea energiei, greață, vărsături, deteriorarea stării de bine și apariția efectului yo-yo.

Care sunt efectele dietei Conpenhaga?

Dieta Copenhaga este cunoscută, în principal, pentru efectele sale rapide și spectaculoase. Pierderea în greutate este semnificativă. Se precizează că în timpul a 2 săptămâni de tratament de slăbire, poți pierde între 7 și 20 de kilograme. În ciuda acestui fapt, dieta Copenhaga nu este recomandată de medici și nutriționiști. Acest mod de slăbire este considerat nesănătos, ce încarcă excesiv organismul.

Meniul dietei Copenhaga

fructe
fot. pixabay.com

ZIUA 1, 8

Mic dejun: 1 cană de cafea neagră, 1 cub de zahăr;

Prânz: 2 oua fierte tari, 1/2 pachet (cana) de spanac fiert sau broccoli, 1 roșie.

Cina: 1 friptură mare de vită (200 g), 5 frunze de salată cu o lingură de ulei de măsline și suc de lămâie

ZIUA 2, 9

Mic dejun: 1 cană de cafea neagră, 1 cub de zahăr;

Prânz: 1 friptură mare de vită (200 g), 1/3 cap de salată (sau 5 frunze) cu o lingură de ulei de măsline și suc de lămâie, 1 fruct crud (măr, ananas sau grepfrut);

Cina: 1 felie groasă (100 g) șuncă (sau 5 mai slabe) (de exemplu pui), 2/3 cană (mai puțin de un pahar!) de iaurt natural;

ZIUA 3, 10

Mic dejun: 1 cană de cafea, 1 cub de zahăr, 1 felie mică de pâine (pâine prăjită);

Prânz: 1/2 pachet (cana) de spanac fiert, 1 roșie, 1 fructe mici crude.

Cina: 2 ouă fierte tari, 1 felie groasă (100 g) de șuncă (sau 5 mai slabe), 5 frunze de salată cu o lingură de ulei de măsline și suc de lămâie;

ZIUA 4, 11

Mic dejun: 1 cană de cafea, 1 cub de zahăr;

Prânz: 1 ou fiert tare, 1 morcov mare, o bucată mică de brânză de vaci (100-150 g);

Cina: 1/2 cană compot de fructe (gătit fără zahăr, fructele pot fi consumate), 2/3 cană (mai puțin de o cană) de iaurt natural;

ZIUA 5, 12 (Zilele fără cafea)

Mic dejun: 1 morcov ras mare cu suc de lămâie;

Prânz: 1 pește mare (300 g), pește fiert slab (păstrăv, cod sau talpă) cu suc de lămâie. Peștele poate fi prăjit și fără grăsime;

Cina: 1 friptură mare de vită (200 g), 5 frunze de salată, 1/2 pachet (6-8 capete) de broccoli fiert.

ZIUA 6, 13

Mic dejun: 1 cană de cafea neagră, 1 cub de zahăr, 1 felie mică de pâine (toast);

Prânz: 1 piept de pui fara piele, 5 frunze de salata cu o lingura de ulei de măsline si suc de lămâie;

Cina: 2 ouă fierte tari, 1 morcov ras mare.

ZIUA 7

Mic dejun: 1 cană de ceai (preferabil verde) fără zahăr;

Prânz: 1 piept de pui (150 g) – fiert, la grătar sau de la cuptor, 1 fruct proaspăt;

Cina: NIMIC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here