1000 kcal
fot. pixabay.com

1000 kcal – asta, potrivit cercetărilor, ar trebui să fie suficient, pentru ca o persoană sănătoasă să supraviețuiască zilei și să transforme complet aportul caloric zilnic în energie. Aceasta nu este o sarcină simplă, deoarece 1000 kcal nu e mult. Cea mai ușoară modalitate de a afla acest lucru este studierea completă a ambalajelor produselor, pe care dorești să le cumpări. Poți fi destul de surprins dacă observi că batpnul tău favorit, desi e mic, oferă aproximativ 350 de kcal la 100 de grame porție. Și acesta este doar vârful aisbergului. Care ar trebui să devină baza unui meniu pe o dietă de 1000 kcal? De ce să te ferești în acest plan strict de nutriție?

Dieta de 1000 kcal în lupta unei siluete mai bune

Nu este dificil de ghicit că o dietă de 1000 kcal este adesea aleasă de către persoanele, care doresc să slăbească rapid, fără eforturi mari pe banda de alergare. Se estimează că o dietă de 1000 kcal este potrivită în special femeilor, care nu sunt extrem de obeze și care nu lucrează fizic. Muncitorii trebuie să mănânce mese mult mai pline și mai multe kcal pentru a supraviețui unei zile grele.

O dietă de 1000 kcal nu este potrivită pentru toată lumea. Înainte de a decide alegerea acestei diete, este necesar să consulți un medic și să efectuezi testele, pe care le-a recomandat, cum ar fi nivelul de colesterol, hormoni și altele.

Trebuie avut în vedere faptul că o reducere drastică a aportului de calorii la o dietă de 1000 kcal determină pierderea în greutate cu o activitate fizică mică sau lipsa ei. Un plan de 1000 kcal generează 500 până la 1000 kcal de energie și ajută la arderea a aproximativ 8% grăsimi.

Dieta de 1000 kcal – ce să mănânci?

Există mulți factori, care determină ce plan de dietă este potrivit pentru fiecare dintre noi. Factorii precum vârsta, greutatea actuală, sănătatea oaselor, sănătatea mușchilor, istoricul medical, sănătatea mintală, genetica etc. joacă un rol important în determinarea modelului adecvat de dietă pentru fiecare persoană.

O dietă cu 1000 kcal se concentrează pe mesele mai mici și mai frecvente, precum și pe reducerea aportului de grăsimi, zahăr și carbohidrați. Alcoolul este strict interzis, însă băuturile carbogazoase și cafeaua neagră pot fi consumate cu moderație. Nu este recomandat sportul, deoarece rămâne puțină energie pentru a face exercițiul din cauza valorii calorice reduse. Alegerea produselor alimentare trebuie făcută cu mare atenție, astfel încât să obții un meniu alimentar sănătos, pentru a obține rezultatele dorite.

  • Un plan dietetic de 1000 kcal ar trebui să includă alimente bogate în vitamina B, proteine ​​și fibre, care se găsesc în mod normal în alimentele din grâu și enzime.
  • Dieta necesită o reducere a tuturor tipurilor de alimente, cum ar fi carbohidrații sau grăsimile trans, deoarece organismul are nevoie de nutriție pentru a îmbunătăți sănătatea generală.
  • Calciul poate fi pornit luând alimente lactate cu conținut scăzut de grăsimi și legume verzi. Fructele și legumele nu trebuie ignorate.
  • În salate se pot folosi fructe precum portocale, kiwi, pere, căpșuni și multe alte fructe de pădure, care oferă o cantitate minimă de calorii.
  • Legumele verzi, cum ar fi spanacul, țelina, dovlecelul, broccoli și anghinarea sunt bogate în vitamine și minerale, pe lângă ingrediente scăzute de calorii.
  • O porție de varză conține doar 35 de calorii, dar este destul de bogată în fibre alimentare.
  • În plus, legumele precum castravetele, țelina și ardeii organici au un conținut ridicat de apă.

Ce să nu mănânci la o dietă de 1000 kcal?

reducție
fot.pixabay.com

Iată o listă de produse, pe care ar trebui să le eviți atunci la o dietă de 1000 kcal:

  • Grăsimi și uleiuri – ulei de nucă de cocos, ulei de arahide, ulei de nucă, ulei de palmier, ulei de avocado, untură și alte grăsimi animale, unt, unt de arahide, unt de migdale, unt de arahide, brânză, brânză cremă și ghee.
  • Semințe și nuci – alune, caju, semințe de pepene verde, nuci, nuci de pin, nucă de cocos, alune, nuci braziliene, fistic și semințe de chia.
  • Fructe uscate – curmale, prune, coacăze uscate, caise, smochine și afine.
  • Fructe, legume și leguminoase – avocado, mango, lychees, chiku, mere de custard, cartofi, porumb, fasole de soi și soia.
  • Proteine ​​– vită, carne de porc, miel și tofu.

Exemplu de rețetă pentru o mâncare în dieta de 1000 kcal

  1. Salata Taco cu sos de iaurt ingrediente:
  • 2 frunze proaspete de salată
  • 1/2 castravete
  • 1/2 piper roșu și galben
  • 1 roșie
  • 1/2 piept de pui fără piele
  • 1/2 lingură suc de lămâie
  • 1/2 jalapeno
  • 100 g iaurt
  • o mână de coriandru
  • 1 linguriță fulgi de chili
  • un vârf de sare
  • un vârf de piper.

Preparare

  1. Condimentează pieptul de pui fără piele cu sare și piper și gătește-l.
  2. Taie pieptul de pui fiert.
  3. Grătește castravetele.
  4. Taie ardeiul și roșiile.
  5. Taie jalapeno.
  6. Adaugă 100 g de iaurt într-un bol de dimensiuni medii.
  7. Adaugă castraveți tocați, un vârf de sare și fulgi de chili. Amestecă bine.
  8. Spală frunzele de salată.
  9. Așează roșiile tocate pe frunze de salată.
  10. Adaugă pui mărunțit.
  11. Dacă este necesar, adaugă puțină sare și piper negru.
  12. Adaugă ardei si jalapeno.
  13. Pune deasupra un sos generos de iaurt.
  14. La final, adaugă câteva frunze de coriandru.

Alternativa vegetariana

Dacă sunteți vegetarian, în loc de pui, poți adăuga morcovi, broccoli prăjiți și ciuperci.

Beneficii

Pieptul de pui fără piele are un conținut scăzut de calorii și este o sursă bună de proteine, fier și grăsimi polinesaturate. Castraveții au foarte puține calorii. Sunt o sursă bună de vitamine C și A, magneziu, fier, calciu și potasiu. Roșiile sunt o sursă bună de vitamine C, A și B6, magneziu, fier și calciu. De asemenea, sunt bogate în fibre și au proprietăți anti-cancer. Ardeii colorați sunt bogați în vitaminele C și A, potasiu, fibre alimentare și minerale precum magneziu, potasiu și fier. Frunzele de salată sunt o sursă bună de vitamine A și C, fier, calciu, magneziu și potasiu. Iaurtul este o sursă bună de bacterii intestinale bune, care ajută la digestie. Frunzele de coriandru sau coriandru conțin cantități mari de vitamine A, C și B6, fibre alimentare, calciu, magneziu și fier. Jalapeno este o sursă bună de vitamine C, B6 și A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here