carne
fot.pixabay.com

Dieta Sf. Hildegardia este o dietă cu alac spelt. Acest plan alimentar este considerat unul dintre cele mai versatile. Dieta cu alac spelt este recomandată multor persoane, de asemenea, celor a căror sănătate nu este foarte bună. Dieta atenuează disconfortul, susține procesul de vindecare și curăță organismul de toxine și își reglează activitatea. Ceea ce este cel mai important, este că pe dieta Sf. Hildegardia poate trece aproape oricine. Nu este interzisă nici în timpul sarcinii. Acest lucru se datorează faptului că baza meniului este alacul spelt sănătos – nu îngrașă și conține, de asemenea, multe vitamine și minerale valoroase. Vezi ce este o dietă cu alac spelt și cum te poate ajuta.

Dieta cu alac spelt are multe scopuri. Este indicat că are efecte de vindecare, curățare, reglare și, de asemenea, efecte pozitive asupra frumosului. După cum indică numele tratamentului, acesta se bazează pe alac spelt. Este un soi de grâu vechi, care a fost cultivat în Evul Mediu. Spelta are un gust dulce-de nucă. Ingredientele, pe care le conține, sunt extrem de valoroase pentru organismul uman.

Cine poate ține dieta Sf. Hilderada?

Dieta Sf. Hildegardia este un plan universal de nutriție. De fapt, oricine o poate folosi. Meniul bazat pe acesta este recomandat, în primul rând, persoanelor, care suferă de probleme digestive. Spelta, care conține fibre alimentare, va regla funcția intestinului, va îmbunătăți metabolismul și va reduce colesterolul rău. Deci, pentru dieta spelta ar trebui să opteze și persoanele, care se luptă cu boli ale sistemului sanguin, după un atac de cord, cu un sistem imunitar slab și sistemul nervos slăbit. Dieta este, de asemenea, recomandată persoanelor, care își doresc un copil și femeile însărcinate – acest lucru se datorează faptului că ingredientele conținute în speltă influențează pozitiv dezvoltarea fătului.

Dieta Sf. Hildegardia este, de asemenea, un răspuns la starea precară a pielii, părului și unghiilor. Spelta bogată în silice ajută la îmbunătățirea aspectului lor.

Contraindicația pentru dieta speltă este boala celiacă. Spelta conține gluten.

Regulile dietei speltei

Baza dietei spelte este utilizarea a trei produse valoroase, nutritive, terapeutice și asimilate 100%. Spelta, castanele și feniculul sunt considerate a fi ca atare. Castanele pot fi consumate sub orice formă, de la crude, la gătite, prăjite, în timp ce feniculul este recomandat să se consume crud. În dieta Sf. Hildegardia totuși, ar trebui să domine produsele spelte, care includ cereale, pâine, paste, tărâțe, mușli. Acestea trebuie să fie baza fiecărei mese principale, adică micul dejun, prânzul și cina. Nu este dificil, pentru că din speltă poți pregăti tot felul de feluri de mâncare: de la supe, la cotlete, până la deserturi. Mai mult, poți cumpăra siropuri, cafea și chiar bere speltă în magazinele de produse alimentare sănătoase.

Castanele, mărarul și spelta nu sunt singurele produse indicate în dieta Sf. Hildegard. Fructele și legumele au și ele o poziție importantă. Este bine să optezi pentru fasole, pătrunjel, usturoi, ceapă, morcovi, sfeclă, mere, pere, coacăze, cireșe, fructe cu coajă, gutui, mure, trandafiri. Produsele lactate și carnea din dieta speltă nu pot completa decât meniul și, prin urmare, trebuie consumate în cantități mai mici. Este interzisă utilizarea zahărului, care înlocuiește trestia și mierea.

cotlete
fot. pixabay.com

Dieta speltă – cum să mănânci?

Pe lângă consumul de produse potrivite în dieta speltă, ceea ce contează este modul, în care le consumi. Starea unei digestii bune este să ai o atmosferă plăcută în timpul meselor și să mănânci fără grabă. Alimentele trebuie mestecate bine. Masa de bază a zilei este micul dejun, care trebuie consumat în jurul prânzului (un dietetician modern indică faptul că micul dejun ar trebui consumat în cel mult 2 ore de la trezire). Prima masă trebuie să fie constituită din legume sau fructe calde cu spelta. Acest lucru va oferi organismului carbohidrați, vitamine și fibre bune. Ultima masă ar trebui să fie cina consumată cu mult înainte de culcare. Cina nu trebuie să fie plină de mâncăruri foarte calde sau foarte reci. Sf. Hildegard avertizează, de asemenea, împotriva unei prea mari varietăți din meniu – prea multă varietate înseamnă încărcarea corpului.

Dieta speltă – ce să nu mănânci?

Dacă dorești să te bucuri de efectele dietei spelte, trebuie să elimini prazul, piersicile, căpșunile și prunele din meniul tău. Sf. Hildegard, creatorul dietei spelte, indică faptul că acestea sunt cauza multor boli și slăbesc organismul. Trebuie menționat însă că cercetările moderne nu au confirmat această teză.

Regulile de logevitate ale dietei Sf. Hildegarde – 6 reguli de bază

  1. Trage energia vieții din cele patru elemente – foc, apă, aer și pământ – prin contactul cu natura, și folosește metode naturale de vindecare.
  2. Ai grijă de calitatea a ceea ce mănânci.
  3. Găsește un echilibru între somn și veghe pentru a regenera întregul corp.
  4. Ia aceeași perioadă de timp pentru activități fizice și odihnă.
  5. Curăță regulat corpul, de exemplu, prin post sau cupă, dar și meditând și rugându-vă.
  6. Încearcă să te cunoști pe tine, să descoperi defectele, să le transformi în virtuți – acest lucru îți oferă sănătate spirituală și garantează sănătatea corpului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here