durere
fot. pixabay.com

O afecțiune sau presiune în abdomenul inferior sau sângerare minoră sunt afecțiuni, care pot apărea cu aproximativ 2 săptămâni înainte de perioada estimată. Astfel de afecțiuni sunt un semnal că faza fertilă va începe în curând. Simptomele descrise mai sus se numesc durerI de ovulație. Nu pot fi eliminate complet, dar disconfortul, care îl însoțește poate fi redus sau atenuat. Vezi ce cauzează dureri ovulatorii, cum să le recunoști și cum să faci față acasă.

De obicei, durerea la ovulație este asociată cu o ruptură a foliculului Graafian din ovar. De aceea este însoțită de dureri de stomac. Durerea, însă, nu este singurul semn al durerii mentruale.

Ce este ovulația?

Ovulația este un proces în timpul căruia ovarele eliberează un ou matur gata pentru fertilizare. Ovulația apare în a doua și a treia săptămână a ciclului menstrual. Cu toate acestea, nu există o regulă aici – pentru fiecare femeie, ovulația apare la un moment diferit și apare într-un mod diferit. Acest lucru se datorează unui echilibru hormonal diferit. Ovulația este formată din trei faze: foliculare, ovulatoare și luteale. Ovulația nu se manifestă numai prin dureri ovariene, ci și printr-o modificare a naturii mucusului cervical, sângerare/depistare, greață sau vărsături, o ușoară creștere a temperaturii corpului, sensibilitate la sân, oboseală, somnolență, deteriorarea bunăstării și umflarea labiilor.

De ce apare durerea ovulatorie?

Durerea la ovulație este unul dintre simptomele ovulației. Cauza sa imediată este ruperea foliculului Graaf, care este localizat în ovar. Ca urmare a rupturii, lichidul vezicular și sângele sunt vărsate în cavitatea peritoneală și provoacă iritare. Toate acestea provoacă dureri ovariene și alte simptome, care contribuie la disconfort.

Cât durează durerea ovulatorie?

Durerea în timpul ovulației apare la mijlocul ciclului menstrual, adică în a 14-a zi a ciclului (dacă ciclul menstrual este de 28 de zile). Durerea la ovulație durează, de obicei, de la câteva minute la câteva ore. În mod normal, nu trebuie să depășească 6-8 ore, dar se poate întâmpla ca acestea să se prelungească până la 3 zile. Este nevoie de mult timp pentru ca organismul să absoarbă lichidul eliberat din folicul. Ovulația dureroasă nu apare în fiecare lună – apare, de obicei, în fiecare al treilea/al patrulea ciclu. Trebuie amintit că, dacă durerea la ovulație continuă și durează mai mult de 3 zile, trebuie să vizitezi un medic.

Cum să recunoști durerea ovulatorie?

billings
fot. pixabay.com

Durerea la ovulație este clasificată ca având o intensitate medie. Apare pe o parte a abdomenului inferior și poate radia către pelvis și în spate. Cel mai caracteristic simptom al său este durerea ovariană. Această afecțiune poate fi însoțită de secreții vaginale colorate de sânge, oboseală, stare de rău și greață. Durerile de ovulație sunt foarte frecvente după activitatea fizică și actul sexual. Pentru a confirma că ai de-a face cu dureri de ovulație, trebuie doar să observi mucusul cervical Billings.

Metoda Billings la durerile ovulatorii

Metoda Billings presupune respectarea consistenței mucusului. Pe această bază, se stabilește starea fertilității. Mucusul fertil este cel, la care poate apărea durerea la ovulație. Pare un ou crud de pui. O metodă mai simplă de a determina dacă mucusul este fertil este prin efectuarea unui test de ovulație, pe care îl poți cumpăra la farmacie.

Durerea ovulelor – când să-ți faci griji?

Nu orice durere abdominală inferioară în mijlocul unui ciclu înseamnă durere ovulatorie. Vezi un medic dacă durerea devine plictisitoare și începe să radiaze spre pelvis. Aceasta poate indica endometrioza sau chisturi ovariene. Medicul trebuie să meargă la îndatoriri, când durerea ovariană este însoțită de febră, durere la urinare, roșeață sau arsură a pielii la locul durerii, vărsături.

Ovularea dureroasă – cum să-i faci față?

Ovulația dureroasă nu necesită tratament specific. În cazul în care este foarte severă, se recomandă utilizarea unor măsuri pentru ameliorarea și eliminarea disconfortului. Durerea la ovulație poate fi tratată acasă. Cel mai simplu mod de a calma durerea ovariană este de a lua calmante. Ibuprofenul și paracetamolul funcționează. Antispasmodicele acționează și asupra ovulației dureroase. Este important să ne amintim că produsele farmaceutice nu trebuie utilizate mai mult de 3 zile.

Remedii de acasă pentru dureri ovulatorii

De asemenea, poți găsi modalități naturale de a calma durerea de ovulație. Simțindu-le, merită să optezi pentru ierburi diastolice. Cele eficiente sunt, de exemplu, infuzia de gălbenele. Infuziile sunt preparate sub acoperire și se beau de mai multe ori pe zi.

Compresele calde ajută, de asemenea, la durerea ovulației. Au proprietăți de încălzire. O sticlă de apă caldă sau o pernă electrică trebuie plasată pe locul dureros pentru câteva minute. Băile calde au un efect similar. Merită să adăugi câteva linguri dintr-o infuzie de cinquefoil de gâscă în apă caldă, care are un efect diastolic.

Este indicat să eviți stresul și optarea pentru odihnă în timpul ovulației. Pentru relaxare poți face exerciții de întindere și poziții de yoga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here