durere de spate
fot.pixabay.com

Mușchii fesieri se află, așa cum sugerează și numele, pe fese și constau din trei mușchi individuali: Gluteus Maximus, Gluteus Medius și Gluteus Minimus. Numele lor provin din grecescul glutos, însemnând fese și latino Maximus (mare), Medius (mijloc) și Minimus (cel mai mic). De ce sunt responsabili mușchii fesieri individuali? Ce exerciții să faci pentru a scăpa de celulită și a da formă visată feselor?

 

Gluteus Maximus- fesierul mare

Ceea ce poate fi ghicit după nume, Gluteus Maximus are cea mai mare dimensiune și grosime dintre cei trei mușchi fesieri individuali și, ca urmare, contribuie cel mai mult la conturarea feselor. Este unul dintre cei mai puternici mușchi din anatomia umană și este responsabil în principal de îndreptarea coapsei (reface piciorul într-o poziție dreaptă), ajută la mers, alergare, urcarea scărilor, ridicarea piciorului lateral și ajută la menținerea unei poziții verticale atunci când stai în picioare.

 

Gluteus Medius- fesierul mijlociu

Gluteus Medius este un mușchi gros, în formă de evantai, situat deasupra fesierului Gluteus Minimus, fesierul mai mic și sub mușchiul mai mare, Gluteus Maximus. Funcția de bază a fesierului Gluteus Medius este împărtășită cu Gluteus Minimus și constă în determinarea mișcărilor șoldului în trei planuri: frontală, sagitală și orizontală.

Fesierul mijlociu este cel mai puternic abductor al coapsei. De exemplu când coapsa este fixată, adică atunci când stăm „pe un picior”, se apropie de placa osoasă iliacă către trohanterul femurului mai mare, ridicând astfel partea opusă a pelvisului.

 

Gluteus Minimus- fesierul mic

Gluteus Minimus este cel mai mic dintre cei trei mușchi fesieri. Ca și în cazul fesierului Gluteus Medius, funcția de bază a fesierului Gluteus Minimus este de a provoca mișcări ale șoldului pe trei planuri: frontal, sagital și orizontal, precum și de a stabiliza corpul când piciorul este ridicat de la sol în timp ce mergeți și alergați. Mușchiul mic al feselor este cel mai puternic rotitor interior al coapsei.

corp perfect
fot.pixabay.com

Fese perfecte – 4 exemple de exerciții pentru fese

Când cunoaștem pe scurt anatomia feselor, putem trece la prezentarea a 4 exerciții care pot fi de ajutor în conturarea aspectului lor.

Exercițiile pentru fesele perfecte sunt efectuate nu numai de persoanele care slăbesc, dar și de cei care, din anumite motive, forma feselor nu este una potrivită. De exemplu, fesele plate sau fesele masive sunt o problemă comună. Datorită exercițiilor și dietei potrivite, suntem capabili să le oferim forma potrivită.

 

Exercițiul numărul 1 pentru fese perfecte

Genuflexiuni efectuate cu gantere

Stați drept, îndepărtați-vă picioarele. Puteți orienta ușor degetele în afară. Țineți ganterele cu o prindere neutră (precum ciocanele) pe părțile laterale. Împingeți-vă șoldurile înapoi până când coapsele sunt cel puțin paralele cu pământul. Repetați exercițiul.

 

Exercițiul numărul 2 pentru fese perfecte

Ridicarea șoldului- repetiție

Întinde-te pe covoraș. Îndoiți genunchii și șoldurile, așezați-vă picioarele pe pământ. Ține-ți mâinile pe părțile laterale. Ridicați-vă șoldurile, strângându-vă bine fesele până când corpul dvs. formează o linie dreaptă de la umăr până la genunchi. Reveniți la poziția de pornire. Repetați.

corp perfect
fot.pixabay.com

Exercițiul numărul 3 pentru fese perfecte

Înscrie-te la pilates- funcționează

În timpul antrenamentului pe covoraș, șoldurile și fesele sunt active. Uneori, în timpul cursurilor, se folosește o minge de sală, care este plasată între genunchi, picioare sau este ținută în mâini.

 

Exercițiul numărul 4 pentru fese perfecte

Crossfit- un trend pentru modelarea feselor

Crossfit este o formă de antrenament cunoscută de zeci de ani în sportul competițional. Se caracterizează prin intensitate ridicată. Cele mai obișnuite exerciții în acest antrenament sunt: ​​deplasări cu barbell, deadlift, sute de push-ups și squats.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here