tumoare
fot.pixabay.com

Faptele și miturile despre antrenamentul pe stomacul gol reprezintă una dintre cele mai controversate discuții din industria sănătății și sportului. Rețeaua și sălile de instruire continuă să dezbată dacă antrenamentul de dimineață este mai bine să se facă după micul dejun sau să se efectueze înaintea acestei mese. Decizia privind metoda de a alege când să efectuezi antrenamentele este o problemă individuală, dar merită să luăm în considerare capacitățile și scopul propus. Antrenamentul pe stomacul gol se face de obicei imediat după trezire, dar exercițiile la care se face referire drept pe „stomacul gol” sunt și cele pe care le facem cel puțin cu 4 ore după ce mâncăm ultima masă. Să aruncăm o privire mai atentă la acest subiect.

 

Antrenament pe stomacul gol- arderea grăsimilor

Antrenamentul de dimineață imediat după ce te-ai ridicat din pat și ai sărit peste micul dejun este încă una dintre cele mai controversate practici din lumea sportului. Diverse fapte și mituri despre antrenamentul pe stomacul gol apar pe forumurile de internet și site-urile mentorilor de fitness, susținute nu numai de experiența lor în această chestiune, dar și de numeroase cercetări ale oamenilor de știință de pe tot globul.

Când vine vorba de exerciții intense pe stomacul gol, majoritatea oamenilor sunt de acord că alegerea tipului de exerciții depinde de obiectivul pe care dorim să îl atingem. De obicei, această intenție este de a arde rapid grăsimea, în general – slăbire.

Apoi, exercițiile pe stomacul gol au sens, cel puțin, spun un număr mare de oameni care în acest fel au reușit să slăbească sau să mențină niveluri scăzute de grăsime corporală.

Antrenamentul pe stomacul gol este deosebit de popular în rândul persoanelor care au foarte puțin timp în timpul zilei pentru orice activitate fizică, așa că aleg să facă sport înainte de muncă sau înainte ca copiii să se trezească. Persoanele care se antrenează în zori sau dimineața devreme nu vor să-și piardă timpul pregătind micul dejun, și mâncând o gustare rapidă, de obicei nesănătoasă sau bogată în calorii, ratează obiectivul pe care dorim să-l atingem prin antrenamentul pe stomacul gol.

corp perfect
fot.pixabay.com

Oamenii cu un grafic ocupat care visează la o condiție fizică excelentă, aleg de bună voie să se antreneze pe stomacul gol, de asemenea, deoarece permite organismului să atragă energie din grăsime. În timpul unui astfel de antrenament, eliberarea de hormoni responsabili de arderea grăsimilor crește.

 

Exerciții pe stomacul gol și bunăstarea – acestea nu sunt destinate tuturor

Antrenamentul pe stomacul gol reprezintă alegerea individuală a fiecărei persoane. Dacă, atunci când încercăm să începem exercițiile fizice pe stomacul gol, începem să simțim probleme tulburătoare de sănătate, ar trebui să renunțăm la această formă de pregătire pentru propria noastră siguranță. Cele mai frecvente stări de disconfort care apar în timpul exercițiilor pe stomacul gol sunt: ​​slăbiciune, amețeli, greață.

Trebuie remarcat faptul că un astfel de antrenament, în special atunci când se utilizează exerciții solicitante, este foarte împovărător pentru organism. Înainte de a încerca să slăbim, fiecare dintre noi ar trebui să facă un set de analize de bază și să mergem cu rezultatele la medic.

 

Antrenamentul pe stomacul gol – intensitatea și durata exercițiului

Un alt punct de luat în considerare atunci când alegeți antrenamentul pe stomacul gol este durata. Este strâns legată de experiența și capacitățile personale de formare. O tendință proastă pentru persoanele care încep un antrenament de slăbire este entuziasmul excesiv manifestat prin suprasolicitare și, în consecință, renunțarea la acesta. Numeroase dureri te descurajează să mergi din nou la sală sau să faci antrenamente personale acasă.

Se estimează că în timpul alergării, corpul nostru abia după 20 de minute trece de la arderea glicogenului la arderea grăsimii, iar acest aspect este valabil pentru toate exercițiile de slăbire. De remarcat este faptul că 20 de minute de alergare sunt deja obositoare și adăugarea de mai multe minute pentru a începe să ardem grăsime poate fi epuizant și prea intens pentru începători. Prin urmare, prelungirea antrenamentului pe stomacul gol trebuie să fie treptată.

 

Dezavantajele antrenamentului pe stomacul gol – alegeți exerciții fizice pe stomacul gol într-un mod conștient

În primul rând, dezavantajul principal al antrenamentului pe stomacul gol este cantitatea insuficientă de energie pentru a efectua exerciții individuale. Alte dezavantaje ale antrenamentului pe stomacul gol includ:

  • Riscul de a pierde masa musculară dacă o persoană care face antrenament cardio are zero depozite de glicogen în organism
  • Efecte adverse asupra metabolismului în repaus și arderii caloriilor
  • Efectul negativ asupra coloanei vertebrale datorită faptului că antrenamentul pe stomacul gol, de obicei, datorită specificului său, se efectuează dimineața, imediat după trezire și coborâre din pat. În timpul somnului, discurile intervertebrale sunt irigate, iar coloana vertebrală are nevoie de până la o oră pentru a începe funcționarea pe deplin în siguranță
  • Hernie intervertebrală – această afecțiune este direct legată de punctul de mai sus. Hernia intervertebrală cauzată de exerciții fizice prea intense este unul dintre riscurile exercitării exercițiilor dimineața imediat după trezire.

 

corpul perfect
fot.pixabay.com

Pregătirea corespunzătoare pentru antrenamentul pe stomacul gol

Dacă în sfârșit ați decis să vă antrenați pe stomacul gol, asigurați-vă că vă pregătiți într-un mod corect pentru a-l efectua. În primul rând, nu uitați să mâncați cina cu o zi înainte, care va fi bogată în carbohidrați și proteine. Următorul element de pe lista de planificare a antrenamentelor pe stomacul gol este durata potrivită de somn. Un somn bun este cel care durează cel puțin 6-7 ore de somn neîntrerupt. Unii oameni beau un pahar cu apă sau un pahar cu apă cu miere și lămâie înainte de a se antrena pe stomacul gol. După ce îți închei antrenamentul, mănâncă o masă plină de vitamine – este bine dacă dieteticianul îți stabilește meniul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here