antrenament
fot.pixabay.com

Dacă sunteți un „sportiv” începător și nu suportați exercițiile, vă va plăcea acest articol. De ce? Vă sfătuim să săriți peste antrenamentele dificile, care provoacă multă transpirație. Pentru persoanele care de abia încep aventura cu activitatea fizică, seturile ușoare de exerciții efectuate acasă sau în aer liber vor fi cu siguranță mai bune.

 

Exerciții pentru leneși – avantajele unui antrenament ușor pentru începători

Activitatea fizică este esențială pentru menținerea sănătății și a greutății. Antrenamentele pentru începători (și în special pentru cei care au încercat și nu au reușit să mențină un program de exerciții fizice regulate) sunt concepute special pentru a crea încredere în exerciții și pentru a crea obiceiuri pentru toată viața.

Novicii în domeniul exercițiilor fizice, datorită selecției antrenamentelor cu intensitate redusă au șansa de a arde mai multe calorii. Acest lucru funcționează numai dacă caloriile pierdute în timpul exercițiului fizic nu sunt compensate prin consumul unei mese mai mari.

Un simplu program de fitness vă va ajuta să dezvoltați obiceiuri care nu numai că vă vor ajuta să pierdeți în greutate, dar și să vă antrenați pe viață.

corp perfect
fot.pixabay.com

Antrenamentul pentru începători ajută la:

  • Creșterea încrederii în sine
  • Creați o rutină zilnică sănătoasă
  • Dezvoltați mușchi puternici
  • Îmbunătățiți somnul
  • Reduce stresul
  • Ardeți mai multe calorii și pierdeți în greutate.

 

Exerciții pentru leneși – îmbunătățește starea de sănătate

Antrenamentele cu intensitate scăzută au, de asemenea, avantaje când vine vorba de anumite indicații medicale. Ședințele de exerciții mai puțin solicitante rămân în continuare componenta principală a programelor de slăbire pentru persoanele care suferă de diferite boli, precum diabetul de tip 2, sindrom metabolic sau tensiune arterială ridicată.

În timpul cercetărilor beneficiilor unui antrenament cu intensitate scăzută, cercetătorii au analizat femeile aflate în postmenopauză care suferă de sindrom metabolic. În acest fel, s-a descoperit că programul de exerciții cu intensitate redusă a fost mai eficient decât puteți crede, inclusiv la reducerea grăsimilor corporale, a ajutat la scăderea tensiunii arteriale, a glucozei și a trigliceridelor. Rezultatele acestor studii au fost importante, deoarece pierderea în greutate post-menopauză este o provocare destul de mare, adesea supărătoare.

Un alt studiu realizat în Franța a evaluat efectul antrenamentelor cu intensitate redusă asupra nivelului cortizolului. Cortizolul este un hormon care este asociat cu creșterea greutății abdominale atunci când nivelurile din corp rămân ridicate pentru o lungă perioadă de timp. Autorii studiului au descoperit că exercițiile cu intensitate redusă au fost eficiente în reducerea nivelului de cortizol.

corp perfect
fot.pixabay.com

Exerciții pentru leneși- antrenamente ușoare pentru începători

În primul rând, ar trebui să vă dați seama că nu aveți nimic de pierdut când vine vorba de începerea unui program de exerciții ușoare acasă, aveți doar de câștigat. Este vorba despre respectarea unei singure reguli: trebuie să FACEȚI ceva.

O altă problemă importantă când vine vorba de antrenament este stabilirea unui obiectiv pe termen scurt, de exemplu, 2 sau 3 antrenamente pe săptămână, și apoi creșterea treptată a frecvenței de exercițiu, de exemplu 5/7 zile.

 

5 exerciții pentru leneși, care vă vor ajuta să începeți aventura cu activitatea fizică

1.Dansul – folosind tehnici de dans în timpul antrenamentului este în primul rând distractiv. Acasă, vă puteți pune căștile, asculta melodiile preferate și chiar să ridicați volumul. Puteți face mișcări în funcție de propriile predispoziții și preferințe, dar și să urmăriți cum o fac profesioniștii, de ex. Dance ABS – antrenament pentru a arde grăsimea inutilă din abdomen, sau puteți practica zumba.

  1. Antrenamente online – în prezent sute de înregistrări ale diferiților antrenori sunt disponibile pe web, care arată cum să se efectueze exerciții în mod corespunzător. Înregistrările conțin antrenamente întregi care pot fi selectate în funcție de nivelul de intensitate sau preferința personală pentru exerciții efectuate acasă.
  2. Antrenament pentru pierderea în greutate – este dorința de a pierde excesul de grăsime corporală este unul dintre cele mai frecvente motive pentru a începe antrenamentul, chiar și cele ușoare și de intensitate scăzută. Este important ca acestea să fie sistematice și să fie efectuate corect. Luați literalmente 10-15 minute pentru o pregătire simplă de rezistență, de exemplu, 5 împingeri înclinate pe perete, 5 gheme. Adăugați alte exerciții și faceți-le în serie.
  3. Antrenamentul cu utilizarea unui scaun – acest tip de antrenament nu va facilita doar efectuarea anumitor exerciții, dar va aduce și efecte măsurabile sub formă de întărire a mușchilor picioarelor, de încovoiere a feselor sau de modelare a brațelor. Scaunul folosit pentru exerciții cu intensitate scăzută va fi de ajutor, de exemplu în ghemuțe sau leagăne ale picioarelor (vor fi realizate de începători mai precis și cu mai puțină respirație).
  4. Shadowboxing – o alternativă din ce în ce mai populară de la încălzirile clasice. Acest exercițiu este utilizat în formarea artelor marțiale, în special, așa cum sugerează și numele, în box. Este folosit în principal pentru pregătirea mușchilor înainte ca antrenamentul să necesite o activitate fizică sporită. Shadowboxing-ul este realizat singur, iar într-o traducere gratuită în poloneză înseamnă „luptă cu umbra”, deoarece executăm cu pumni de box la un adversar invizibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here