gastrită
fot.pixabay.com

Acneea este boala multor adolescenți. Merită să știți, însă, că acest tip de schimbare a pielii apare și la adulții care au avut o perioadă de rebeliune tinerească cu mult timp în urmă. Aceste coșuri și puncte negre ne provoacă insomnii, iar tratamentul – din păcate, poate dura luni întregi.

Prin urmare, nu ignorați nicio modificare a pielii, ci faceți o programare pentru a vedea un specialist care vă va evalua și o să vă recomande un tratament profesional.

 

Cum să îngrijești pielea predispusă la hiperpigmentare și acnee?

Toate tipurile de piele necesită o îngrijire corectă. Multe tratamente și accesorii profesionale pot fi făcute acasă. Uneori, însă, ar trebui să vă adresați unui specialist pentru preparate mai puternice (medicamente). Și deși pot fi creme cunoscute, precum Skinoren https://www.apteka-melissa.pl/produkt/skinoren-krem-30-g,736.html, acțiunea lor este mai intensă, iar ingredientele pe care le conțin, inclusiv substanțe active complexe, pătrund în straturile profunde ale pielii și își mențin acțiunea și mai mult timp.

De asemenea, merită să ne amintim că trebuie să ne curățăm în profunzime fața de machiaj, de sebum și de impuritățile care se acumulează pe suprafața pielii care înfundă porii și contribuie la formarea punctelor negre. Ar trebui să vă amintiți, de asemenea, să vă hidratați pielea în mod regulat, dar ar trebui să fiți foarte atenți la produsele cosmetice, deoarece aromele puternice, coloranții și conservanții pot îngreuna pielea dvs. și o pot irita. De asemenea, trebuie să vă amintiți să nu vă ștergeți prea mult fața, fie cu un prosop sau un tampon de bumbac – poate provoca zgârieturi, răni dureroase și răspândirea acneei la restul feței.

 

ten perfect
fot.pixabay.com

Factorii care provoacă acneea

Se obișnuiește să presupunem că echilibrul hormonal instabil este responsabil pentru modificările acneice, ceea ce este în principal în cazul adolescenților. Cu toate acestea, se dovedește că acneea este în mare parte genetică – apare la persoanele sensibile la aceasta, care produc o producție excesivă de sebum (sebum natural) și keratoză cutanată.

Dieta zilnică este de asemenea importantă – alimentele grase, procesate, cu mult zahăr pot stimula producția de sebum și pot slăbi vizibil starea pielii, provocând numeroase iritații și probleme dermatologice. Stresul afectează, de asemenea, funcționarea celulelor pielii – cantitatea sa excesivă contribuie la supraproducția de sebum.

Trebuie menționat faptul că nu numai adolescenții dar și adulții se luptă cu acneea și complicațiile acesteia. În timp ce pustulele și punctele negre dispar puțin mai repede în tinerețe, odată cu vârsta, acneea devine mult mai supărătoare, iar pentru a scăpa de ea este nevoie de mai mult timp. Totuși, merită să acceptați provocarea și să începeți cu primele schimbări, cum ar fi îngrijirea eficientă, dar și corespunzătoare. Datorită acestor pași, avem șansa de a reveni rapid la un ten sănătos și cu aspect frumos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here