metabolism incet
fot.pixabay.com

Oamenii activi fizic încearcă în toate modurile posibile să-și controleze activitățile sportive. Ca și ajutor, există diverși factori pe care îi putem calcula singuri. Aceștia vă permit să determinați dacă activitatea dvs. se traduce prin pierderea kilogramelor inutile și creșterea masei musculare. Unul dintre factorii care merită știut este CPM, adică metabolismul total. Acest indicator se mai numește și coeficient de activitate fizică. Este important în special în sporturile care defines figura corporală. Vezi despre ce vorbește CPM, cum să-l numeri și cum te poate ajuta.

 

metabolismul oamenilor
fot.pixabay.com

Care este rata metabolică totală (CPM)?

Rata Metabolică Totală (CPM) este totala nevoie a organismului uman de macronutrienți. Această cerere este exprimată cel mai adesea în calorii. Acest lucru înseamnă că, numărând propriul dvs. CMP, veți știi câte calorii pe zi are nevoie corpul dvs, astfel încât acesta să funcționeze la capacitate maximă. Când calculați metabolismul total, nu uitați că un scor mare nu înseamnă întotdeauna ceva rău. CPM ridicat se observă la persoanele active fizic. Sportul are o cerere crescută de energie.

 

CPM – este important acest lucru?

CPM este important mai presus de toate pentru sporturile de tip bodybuilder. Acest lucru nu înseamnă însă că ar trebui ignorat în timpul altor activități. Merită să amintim că o dietă echilibrată care include indicele CPM, este baza pentru un antrenament bun și ajută la dezvoltarea musculară adecvată corpului. Fiecare sportiv știe că doar prin exersarea de unul singur este dificil de obținut efectul dorit. Dieta sprijină construirea mușchilor și ajută la scăparea grăsimii subcutanate, și, de asemnea, este responsabilă pentru regenerarea corpului după antrenament.

 

Cum vă calculați suma CPM?

CPM este calculat conform unei formule stabilite. La început ar trebui să verificați care este PPM, adică rata metabolică de bază (PPM). Calculul său este dificil. Trebuie amintit că PPM se calculează diferit pentru femei și diferit pentru bărbați. Modelele pentru PPM sunt:

  • pentru bărbați: PPM [kcal] = 66,47 + (13,75 x greutate în kg) + (5 x înălțime în cm) – (6,75 x vârstă).
  • pentru femei: PPM [kcal] = 665,09 + (9,56 x greutate în kg) + (1,85 x înălțime în cm) – (4,67 x vârstă).

Cunoscând propriul PPM, ar trebui să-l înmulțiti cu coeficinetul de activitate fizică. Cum se poate defini acesta? Ar trebui să specificați situația dvs. după criterii general acceptate:

– 1.2-1.3 -> pentru o persoană bolnavă în pat;

– 1.4 -> pentru activitate fizică scăzută;

– 1,6 -> pentru activitate fizică moderată;

– 1,75 -> stil de viață activ;

– 2.0 -> stil de viață foarte activ

– 2.2-2.4 -> sporturi competitive.

 

Ultimul pas în calcularea CPM este determinarea valorii calorice corespunzătoare a excesului sau a deficitului caloric. Acesta depinde de obiectivul de antrenament pe care sportivul îl stabilește. Dacă este concentrat pe construirea mușchilor, dieta ar trebui să fie mai calorică, dacă pe pierderea excesului de greutate, conținutul caloric al meselor nu trebuie să fie mai mare decât raportul metabolismului total.

 

cum determinam rata metabolica
fot.pixabay.com

CPM – cum ar trebui să fie pentru a slăbi?

CPM pentru o persoană care urmează un regim alimentar trebuie să fie cu 200-300 de calorii mai mic decât rezultatul indicat. În această fel, puteți duce la o pierdere în greutate sănătoasă, iar pierderea în greutate este de la 0,5 la 0,5 kg pe săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here