pasii dansului irlandez
fot.pixabay.com

Dansul irlandez este cunoscut de mult timp și are o istorie destul de complicată. Astăzi, majoritatea oamenilor se asociază cu dansatorii de step. Cu toate acestea, primii săi interpreți au fost druizii antici care au efectuat ritualuri religioase prin dans. Astăzi, dansul irlandez nu este doar o formă de divertisment, ci și o modalitate de a pierde kilogramele inutile și de a contura figura. Toate astea, prin faptul că este important să mișcați picioarele rapid și să păstrați figura corectă. Vezi câte calorii poți arde în timp ce dansezi dansul irlandez.

 

spectacolul dansului irlandez
fot.pixabay.com

Dansul irlandez – de unde a venit?

Se raportează că dansul irlandez a apărut pe Insula Verde în urmă cu 2000 de ani. Inițial, a fost cel mai probabil un dans ritual realizat de druizi sau preoți celtici. Odată cu cucerirea Irlandei de către triburile creștine și normande, caracterul dansului s-a schimbat și mișcările au evoluat. Dansul irlandez de astăzi este o combinație de dans celtic, normand și country.

Primele mențiuni despre dansul irlandez și confirmarea acestuia provin din secolul al XVI-lea. Apoi, Sir Henry Sydney a scris despre el în scrisoarea sa către regina Angliei, Elizabeth I. În perioada respectivă, festivalurile irlandeze au interpretat spectacole la conace și castele care admirau ușurința dansatorilor irlandezi și a modelelor geometrice executate de aceștia. În acea perioadă, dansul irlandez a dezvoltat primii pași de step iar primii profesori de dans irlandez și-au început activitățile.

 

Dansul irlandez – muzică

De remarcat este muzica care însoțește dansul irlandez. Dansatorilor le cântă muzicienii la cimpoi și harpă chiar de la începutul dansului. Aceste două instrumente muzicale sunt cele mai caracteristice Irlandei.

 

Dansul irlandez – divertisment și sport

Dansul irlandez a devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani. Au fost organizate concursuri de dans în multe țări. Au fost ținute în principal în țările anglo-saxone și în cele în care au trăit un număr mare de imigranți irlandezi.

Cu toate acestea, merită să știți că dansul irlandez nu este tratat doar ca divertisment, ci și ca o formă de activitate fizică. Silueta dreaptă și munca rapidă a picioarelor face dansul irlandez excelent pentru aruncarea kilogramelor inutile. Dansul irlandez necesită să te miști constant și să interpretezi figuri în concordanță cu ritmul muzicii. Cea mai populară formă de dans irlandez este step dance. Este o formă de dansuri solo.

 

Câte calorii arzi cu dansul irlandez?

Antrenorii spun că puteți arde până la 460 de calorii pentru o oră de dans irlandez. Cantitatea de calorii efectiv arsă depinde în primul rând de forma de dans pe care o practicați. Dansul irlandez poate fi interpretat în grup, solo sau set.

 

slabit prin dans
fot.pixabay.com

Dansul irlandez – spectacolul trebuie să continue!

Dansul irlandez făcut în formațiuni profesionale este un adevărat spectacol. Dansatorii se prezintă în costume speciale definite prin opere de artă. Doamnele dansează în fuste cu pliuri și într-un corset, domnii în pantaloni drepți, o cămașă și jachete. Fiecare element al stilului este bogat decorat, în principal cu simboluri irlandeze, și culori verzi. Dansul irlandez necesită și o încălțăminte specială. Pantofii de step au un toc special și un bloc gros sub vârfuri. Ei fac un zgomot caracteristic în timpul dansului. Dansul irlandez poate fi dansat și în pantofi de balet – moi, din piele și dantelă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here