carne
fot.pixabay.com

Mâncarea rapidă costă relativ puțin și are un gust bun, dar impactul negativ asupra sănătății durează mult mai mult decât ni se pare la început. Cu mese bogate în calorii, obțineți mai multe grăsimi, colesterol, sare și zahăr – și, prin urmare, mai puține vitamine, minerale și alți nutrienți – decât în ​​alimentele mai sănătoase.

 

Ghidul dietetic USDA a americanilor afirmă că astfel de obiceiuri alimentare provoacă deficiențe printre cele mai importante minerale și microelemente furnizate organismului împreună cu dieta și contribuie direct la creșterea în greutate. Problemele de sănătate care rezultă din excesul de greutate și obezitate vă pot limita sever stilul de viață și pot scurta durata acesteia. Din păcate, acest lucru nu este totul – mâncarea fast food provoacă și încetinirea gândirii. Să aruncăm o privire mai atentă la impactul mâncării fast food asupra sănătății.

sanatate
fot.pixabay.com

Fast food – cele mai frecvente boli asociate cu un astfel de plan de nutriție

  • Ateroscleroza

Fast food-ul conține cantități mari de colesterol și sare, doi nutrienți care contribuie la problemele cardiovasculare. Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor raportează o legătură directă între aportul de sodiu și impactul negativ asupra tensiunii arteriale și arată că în prezent majoritatea oamenilor consumă o cantitate mare de sodiu regăsită în alimentele procesate și de restaurant.

  • Diabet

Multe gustări și băuturi sunt bogate în zahăr. Toasturile franceze, cola, cafeaua înghețată și chiar cheeseburgerii conțin cantități importante de zahăr. Consumul regulat de prea mult zahăr poate avea un efect negativ permanent asupra nivelului de zahăr din sânge.

  • Obezitatea

Fast food-urile sunt saturate de grăsimi și calorii. Consumul fără restricții va avea un impact negativ asupra greutății dvs., deoarece consumați mai multe calorii decât puteți arde. Hamburgerii cu cotlet de vită, brânză, slănină și maioneză pot depăși limita de 65 mg de grăsime recomandate de nutriționiști pentru ziua respectivă.

Cum afectează mâncarea fast food și mâncarea procesată sănătatea copiilor?

S-a constatat că copiii care au o dietă bogată în nutrienți au performanțe academice mai bune decât cei care au un deficit de nutrienți.

Copiii bine hrăniți s-au dovedit a fi:

  • Mai puțin hiperactivi
  • Mai puțin capricioși
  • Mai cooperanți

De asemenea, copiii dezvoltă obiceiuri și arome care îi vor afecta atunci când vor crește. Dacă de multe ori copiii mănâncă fast-food, le va fi mai greu să se rupă de aceste obiceiuri mai târziu în viață. Și obiceiurile alimentare ale copiilor au consecințe de anvergură.

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Britanic de Psihiatrie din 2009, consumul de dulciuri din copilărie este asociat cu violența din viața ulterioară, cu consumul și abuzul de droguri mai mult decât orice alt parametru. S-a constatat că aceasta este o determinare mai importantă decât creșterea unui singur părinte sau creșterea într-un mediu sărac.

Iar creșterea copiilor cu alimente nesănătoase nu numai că le afectează viața, ci și viața urmașilor săi.

Fast food = gândire mai lentă – o scădere a abilităților de testare în rândul copiilor datorită consumului de alimente tip fast food

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio au efectuat un studiu în care au găsit o legătură între consumul de mâncare fast food și scăderea abilităților de testare în rândul copiilor. Oamenii de știință spun că astfel de alimente provoacă modificări adverse în organism, ceea ce duce la rezultate mai sărace în lectură și matematică. În plus, provoacă, de asemenea, creșterea în greutate negativă și complicații de sănătate, care sunt cunoscute de mult timp.

 

De ce oamenii mănâncă alimente nesănătoase, în ciuda faptului că le afectează sănătatea?

Majoritatea oamenilor știu că mâncarea tip fast food nu este bună pentru ei. Potrivit unui sondaj Gallup din 2013, din 2027 de adulți chestionați, 76% spun că mâncarea fast food nu este „bună” sau „nu este bună pentru tine”.

 

Dar așa cum a arătat același sondaj Gallup, 8 din 10 americani mănâncă fast-food cel puțin o dată pe lună, iar 47% dintre americani mănâncă fast-food o dată pe săptămână sau mai mult.

 

Fast food-ul este atractiv – este ieftin, comod, gustos și acceptat în multe cercuri. Însă problemele de sănătate cauzate de consumul de mâncare fast food în mod regulat sunt dramatice.

 

Ce să faci pentru a-i proteja pe copii de efectele negative ale mâncării de tip fast food?

Pentru copiii care nu înteleg întotdeauna consecințele asupra sănătății a obiceiurilor lor alimentare, mâncarea de tip fast food poate părea deosebit de apetisantă. Cu toate acestea, consumul de mâncare fast food în mod regulat poate provoca dependență și poate duce la complicații precum obezitate, boli cronice, stima de sine scăzută și chiar depresie și, de asemenea, afectează modul în care se ocupă de activitățile școlare și extracurriculare.

sanatate
fot.pixabay.com

Dieta are un impact semnificativ asupra modului de învățare al copiilor. Alimentele nesănătoase și alimentele cu un conținut ridicat de zahăr epuizează nivelul de energie și capacitatea de concentrare pentru o lungă perioadă de timp. Energia și concentrarea sunt deosebit de importante pentru copiii care merg la școală. Copiii pun bazele obiceiurilor de viață în tinerețe, făcând mâncarea fast food în special periculoasă pentru dezvoltarea lor echilibrată.

Pentru a-i proteja pe copii de efectele negative ale mâncărurilor fast food și pentru a crește capacitatea de a învăța și de a-și aminti, ar trebui să includeți fructe și legume proaspete, precum și semințe și nuci, care sunt o sursă bogată de fier și alți nutrienți. Cantitatea potrivită de fier din organism reduce oboseala și îmbunătățește concentrația. O deficiență a acestui element slăbește și sistemul imunitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here