ingrijire
fot.pixabay.com

În fiecare zi, înainte de a merge la culcare, trebuie să avem grijă de curățenia și igiena pielii feței noastre, de aceea este important să scăpăm de resturile de machiaj, apoi să pregătim pielea pentru tratament, de exemplu cu cremă, în timp ce dormim. Fiecare rutină de îngrijire a pielii trebuie să fie delicată și naturală. Mai frumoasă când dormi?

De ce este atât de importantă îngrijirea pielii în timpul nopții?

Știm cu toții că ar trebui să ne spălăm pe față înainte de a merge la culcare pentru a îndepărta bine machiajul. Știați că rutina dvs. zilnică, sau mai degrabă de noapte , vă poate determina aspectul pielii a doua zi?

Există mai multe obiective de îngrijire a pielii care pot fi ușor realizate seara, inclusiv:

  • Îndepărtarea poluării mediului de pe piele
  • Întinerirea pielii cu, de exemplu, creme antirid, de ridicare, hidratare și hrănitoare
  • Restabilirea stratului de umiditate în piele
  • Corecția defectelor, de exemplu, tratarea leziunilor pielii
ingrijire
fot.pixabay.com

Mai frumoasă în timpul somnului – curățarea feței, îndepărtarea completă a machiajului

În fiecare zi, spălați-vă machiajul și îndepărtați praful pe care le-ați colectat pe față. Este posibil să fi folosit prea multe produse de îngrijire a pielii dimineața și să aveți fața murdară în funcție de activitățile zilnice. Asigurați-vă că o spălați foarte atent și meticulos. Este exclus să vă duceți la culcare fără să faceți toate acestea.

Mai frumoasă în timpul somnului – exfoliere, peeling

Găsiți timp pentru exfolierea zilnică. Pentru a face acest lucru, nu trebuie să folosiți peeling-uri foarte „agresive”, care se recomandă a fi utilizate de 1-2 ori pe săptămână, în funcție de compoziția preparatului și de acțiune. Pentru îngrijirea zilnică, alegeți pur și simplu un exfoliant delicat cu acid citric sau cu ingrediente naturale foarte fine, astfel încât să puteți scăpa cu ușurință de celulele moarte ale pielii.

Mai frumoasă în timpul somnului – folosiți un ser hrănitor

Aplicați un balsam hrănitor și vindecător peste noapte cu pielea facială curățată și hidratată. Puteți alege, de exemplu, un preparat cu vitamina C, acid hialuronic, vitamina B5 și alte ingrediente vegetale. Aceste materii prime sunt concentrate datorită ingredientelor active, grație cărora asigură o hidratare profundă și „plasează” nutrienți importanți direct acolo unde este cea mai mare nevoie.

 

Mai frumoasă în timpul somnului – hidratarea pielii

În fiecare seară, chiar și după aplicarea unui balsam de noapte pe față, va trebui să vă hidratați pielea. Nu contează dacă aveți piele grasă, deoarece toate tipurile de piele au nevoie de umiditate pentru a le împiedica să se usuce, iar pielea grasă este pielea care este cu adevărat deshidratată, astfel încât se compensează prin producerea de prea mult sebum. Cremele hidratante pot fi utilizate pentru a crește hidratarea în jurul ochiului, o zonă în care apar adesea linii fine și riduri.

Mai frumoasă în timpul somnului – îndepărtarea impurităților care se așază pe piele pe tot parcursul zilei

De la poluarea mediului, precum ventilarea vehiculului, până la murdărie simplă și grăsime de la mâini sau pahare, pielea ta acumulează de fapt o mulțime de substanțe care trebuie curățate înainte de culcare. Somnul este perioada în care pielea ta se reface și vindecă toate tipurile de daune. Acest lucru nu poate fi făcut dacă porii sunt blocați. Prin urmare, primul pas în îngrijirea pielii noaptea este întotdeauna curățarea murdăriei și a sebumului.

Mai frumoasă în timpul somnului – îndepărtați deficiențele pielii

După o curățare minuțioasă a pielii, echilibrul acesteia trebuie restabilit. O cremă de noapte sau un alt produs hidratant  este soluția perfectă pentru a restabili sănătatea pielii. Chiar și produsele blânde au potențialul de a îndepărta stratul protector natural al pielii; acest strat ajută la protejarea împotriva daunelor solare și a altor forme de daune.

Mai frumoasă în timpul somnului – masca

Noaptea, în timpul somnului, are loc repararea și regenerarea celulelor, ceea ce favorizează o mai bună absorbție a produselor cosmetice. Masca de față este aplicată cel mai bine o dată pe săptămână. Înainte de o astfel de procedură, este necesar să curățați profund fața, apoi aplicați un strat destul de gros de mască hidratantă.

Mai frumoasă în timpul somnului – nu dormiți cu fața în pernă!

Dacă adormiți pe burtă sau pe o parte, pernele și cearșafurile pot lăsa pene pe obraji atunci când te trezești dintr-un somn adânc dimineața. Îngrijorătoare sunt și informații conform cărora în timp, exercitând presiune pe față, dormind cu fața în pernă, poate duce la riduri. (De exemplu, dacă dormiți mereu pe partea dreaptă, pot apărea mai multe riduri pe partea dreaptă a feței.) Dormitul pe spate vă poate ajuta fața să scape de unele riduri.

ingrijire
fot.pixabay.com

De asemenea, este recomandat să folosiți huse de pat. Pentru perne pe care punem capul în timpul somnului, se recomandă mătasea.

Mai frumoasă în timpul somnului – folosiți un umidificator

Păstrarea umidității în aer va ajuta la prevenirea uscării pielii. Nu uitați să umpleți umidificatorul cu cantitatea potrivită de apă în fiecare seară, astfel încât să nu se epuizeze la 5 minute după începerea „tratamentului”. Dacă umidificatorul a rămas umplut cu apă timp de câteva zile și nu a fost utilizat – înlăturați această apă și turnați apă proaspătă. Particulele de praf sau alte impurități ar putea pătrunde în aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here