sanatate
fot.pixabay.com

Când aerul uscat începe să deterioreze pielea, mai multe modificări cheie în rutina dvs. zilnică pot duce la ameliorări semnificative. Un bun produs hidratant, îmbrăcăminte exterioară adecvată și dușuri scurte și calde sunt doar câteva dintre modalitățile de a vă proteja pielea împotriva deteriorării, uscării și infecțiilor în condiții dure de iarnă. Avem de-a face cu o piele uscată mai ales în perioadele clade, când nivelul de umiditate al încăperilor încălzite scade semnificativ. Cum să faceți față?

Care este cel mai important ingredient în îngrijirea sănătoasă a pielii?

Stabilirea și menținerea unui regim cuprinzător de îngrijire a pielii este esențială pentru vindecarea pielii uscate. Cel mai important element al acestei scheme este un produs hidratant bun. Unguentele și cremele sunt mai eficiente decât loțiunile. De asemenea, asigurați-vă că alegeți un produs care nu conține parfum. Deoarece produsele hidratante funcționează păstrând umezeala în piele, aplicați o crema hidratanta imediat după baie și spălați-vă mâinile pentru a maximiza efectul. Persoanele cu pielea foarte uscată necesită adesea utilizarea unor creme hidratante de mai multe ori pe zi.

sanatate
fot.pixabay.com

Ce înseamnă îngrijirea sănătoasă a pielii în timpul iernii?

Dușurile lungi și fierbinți pot duce la apariția pielii uscate; Prin urmare, limitați dușurile (și băile) la 5-10 minute și folosiți apă caldă, nu fierbinte. Utilizați un gel de duș ușor, inodor și aplicați-l cu mâinile în loc de o cârpă sau un burete aspru. Ștergeți pielea ușor cu un prosop moale după ce ați făcut baie, apoi aplicați imediat o cremă hidratantă.

  • Aplicați loțiuni hidratante imediat după baie și spălați-vă mâinile pentru a bloca umezeala. De asemenea, asigurați-vă că alegeți un produs care nu conține parfum.
  • Folosiți numai produse delicate pentru îngrijirea pielii. Evitați produsele care conțin parfum, alcool sau retinoizi.
  • Evitați produsele parfumate și hainele inconfortabile. Dacă doriți să purtați lână, dar observați că este iritant pentru piele, gândiți-vă să puneți un strat de bumbac sub haina de lână.
  • Cumpărați un umidificator pentru a adăuga umiditate în aerul din casa dvs.
  • Protejați-vă mâinile de substanțele chimice dure, purtând mănuși atunci când curățați sau spălați vasele. Purtați mănuși calde afară iarna și aplicați o crema hidratanta sau unguent de fiecare dată după ce vă spălați mâinile.

 

Ce ziceți de condițiile meteorologice extreme?

În cazul condițiilor meteorologice extreme, este foarte important să alegeți îmbrăcămintea potrivită. Deoarece mâinile noastre sunt adesea unul dintre primele locuri unde observăm pielea uscată, protejați-le cu o pereche de mănuși calde. Căciulile, fularul și măștile pot fi de mare ajutor în cazul vânturilor puternice care afectează tenul mai sensibil.

Balsamul de buze trebuie utilizat pentru a proteja buzele, dar unele sunt mai bune decât altele, așa că dacă observați o senzație de înțepături sau furnicături după aplicarea balsamului de buze, alegeți un alt produs. Un produs care conține 100% vaselină este de obicei o soluție sigură.

Ce se întâmplă cu persoanele care suferă de piele uscată cronică?

Pentru persoanele cu piele uscată cronică, determinarea și menținerea unei bune îngrijiri a pielii este crucială. Utilizarea frecventă a produselor hidratante și evitarea celor iritanți, inclusiv parfumuri, dușuri lungi sau fierbinți, produse de curățat și îmbrăcăminte aspră, ar trebui să ofere o ameliorare semnificativă. Cu toate acestea, dacă o persoană suferă de piele foarte uscată, poate folosi o cremă sau unguent. În acest caz, ar trebui să ia în considerare vizitarea unui dermatolog.

De ce este importantă îngrijirea pielii?

Pielea uscată poate provoca disconfort semnificativ, inclusiv mâncărimi, arsuri și înțepături. Când pielea devine foarte uscată, mecanismele sale normale de protecție sunt în pericol. Acest lucru se poate manifesta ca fisuri dureroase sau fisuri ale pielii. Aceste fisuri pot servi apoi ca puncte de intrare pentru bacterii și astfel crește riscul de infecție. Pentru persoanele cu dermatită atopică (eczeme), o bună îngrijire a pielii uscate joacă un rol important în prevenirea exacerbărilor.

piele
fot.pixabay.com

Uscare – hidratare

Deși nu ne este sete, pielea noastră o cere, așa că hai să bem multe lichide – 2 litri de apă este minimul.

Nu uitați că băuturile precum ceaiul negru și cafeaua, pe care le folosim mai des în zilele reci decât vara, deshidratează corpul, așa că, după o cană fierbinte din băutura preferată, beți un pahar de apă în plus. Dacă v-ați săturat să beți apă minerală fără gust sau de izvor, nu cumpărați nici sucuri, ci adăugați câteva felii, de exemplu, de lămâie verde, lămâie, portocale și câteva frunze de mentă sau roiniță.

Microclimatul potrivit pentru piele

Pe lângă produsele cosmetice, haideți să ne gândim și la umidificarea aerului din casă, în special în dormitor. În acest fel, vom avea grijă nu numai de piele, ci și de tractul nostru respirator. În acest scop, puteți utiliza, de exemplu, un umidificator electric. Este, de asemenea, posibil să adăugați uleiuri esențiale în odorizantul de aer și, prin urmare, să-l inhalați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here