durere
fot. pixabay.com

Labiile depășite, prea mari, sunt numite șorțul Hottentock. Acest defect poate fi compensat operațional. Tratamentul este rambursat de la Fondul național de sănătate în caz de motive de sănătate. În caz contrar, labiile prea mari pot fi reduse prin utilizarea serviciilor cabinetelor de medicină estetică. Tratamentele private sunt în jur de 4.000 lei. Vezi cum să te descurci exact cu labiile mari.

Labiile mai mari și mai mici înconjoară intrarea în vagin și îl protejează împotriva pătrunderii microorganismelor și a factorilor dăunători. Mărimea și forma vaginului este determinată genetic. În unele cazuri, pot exista tulburări în structura organelor genitale. Această situație poate duce la apariția unor complexe, care se vor plia pe satisfacția cu viața sexuală. Labiile prea mari pot împiedica funcționarea de zi cu zi. De aceea, dacă labiile sunt proeminente și prea mari, se recomandă rezolvarea problemei cu ajutorul medicinii estetice.

Cum ar trebui să arate labiile?

Aspectul labiilor este o chestiune individuală. Nu există un singur model universal pentru aspectul organelor genitale externe. Cu toate acestea, la unele femei există o disproporție vizibilă între labia minora și majora. Nu deranjează fiecare femeie. Trebuie amintit însă că există femei care, din cauza labiilor mari, se încadrează în complexe considerabile. De obicei, acest lucru se datorează faptului că aspectul organelor genitale este comparat cu filmele pornografice. Doamnele vor să facă ca zonele lor intime să arate ca cele ale actrițelor și chiar cu o structură a vulvei adecvate și standard, cred că nu par atractive „acolo jos”.

Cum arată labiile prea mari?

Deși nu există un aspect corect al labiilor, medicii indică faptul că, la unele femei, se poate vorbi de un vagin supraaglomerat. Această stare de lucruri se numește șorțul Hottentot, iar numele provine din tribul sud-african Hottentot. Femeile din acest trib aveau labii mai mici atât de mari încât au ieșit din labiile mari. În zilele noastre, vorbim despre labii prea mari atunci când lungimea lor de la bază până la margine este mai mare de 4 centimetri. Acest fenomen poate apărea de ambele părți sau unilateral.

Simptomele labiilor prea mari sunt, de asemenea, subțierea, sensibilitatea și extinderea semnificativă a vaginului. Aceste simptome înseamnă că femeile, care suferă de această afecțiune pot suferi dureri la mers și la activități fizice. Din cauza complexelor, șorțurile Hottentot pot afecta și viața sexuală. În unele cazuri, o femeie poate suferi durere și disconfort în timpul actului sexual. De asemenea, trebuie amintit faptul că labiile prea mari provoacă iritări, infecții și inflamații frecvente. Acest lucru se datorează faptului că, cu labii proeminente, este dificil să se mențină igiena corespunzătoare a locurilor intime.

Cauzele labiilor prea mari

Hiperplazia labiilor mici poate avea diverse cauze. De obicei, sunt asociate cu gene, hormoni, naștere sau infecții. Medicii nu oferă un motiv pentru formarea labiilor prea mari, dar se observă că acest fenomen este adesea înnăscut și apare pe linia feminină a unei familii date. Motivele pentru mărirea secundară a labiilor sunt: ​​mai multe nașteri efectuate prin forța naturii, faza prelungită de presiune în timpul nașterii, terapia hormonală cu hormoni androgeni sau terapii hormonale din copilărie, infecții vaginale cronice și recurente, care provoacă umflarea vulvei, purtând bijuterii intime, care întind pielea labiilor.

O cantitate mare de grăsime corporală este, de asemenea, o cauză a labiilor excesiv de mari, care este elementul de bază al acestei părți a corpului. Labiile supradimensionate sunt foarte frecvente la femeile supraponderale și obeze.

micșorarea labiilor
fot. pixabay.com

Labioplastia – o soluție pentru labii mari

Labioplastia este soluția pentru labii mari. Este recomandat să efectuezi procedura atunci când labiile hipertrofiate provoacă durere, reapar infecțiile intime și buzele provoacă disconfort. În astfel de cazuri, labioplastia este rambursată de Fondul Național de Sănătate. Operația se efectuează sub anestezie generală sau locală. Labioplastia constă în îndepărtarea excesului de grăsime și cusăturile rănilor.
În cazul în care există o ușoară hipertrofie a labiilor, labioplastia se efectuează, în principal, datorită esteticii. Tratamentul are scopul de a ajuta la vindecarea complexului, de a îmbunătăți bunăstarea și stima de sine. Corecția labiilor din motive estetice nu este rambursată de Fondul Național de Sănătate, poate fi efectuată în unități de medicină estetică. Costul depinde de clinică, dar se raportează că acestea pornesc de la 4.000.

După intervenția chirurgicală pentru a reduce labiile, trebuie să ai grijă de igiena intimă, să porți îmbrăcăminte respirabilă, lenjerie din țesături naturale și renunți la antrenamente sportive (până la vindecarea rănii). Suturile după operație sunt îndepărtate după aproximativ 2 săptămâni. După o lună, poți reveni la activități sexuale, cu excepția cazului în care medicul tău decide altfel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here