preparate
fot. pixabay.com

Orzul verde devine un element din ce în ce mai popular al dietei. Orzul tânăr este folosit de oameni la o dietă, care combate inflamațiile și virusurile. De asemenea, este utilizat pentru a accelera vindecarea rănilor și leziunile pielii, precum și ca parte a terapiei pentru bolile cardiovasculare și vasculare. Descoperă proprietățile orzului verde și vezi cum să îl implementezi în dieta ta zilnică.

Orzul tânăr este o componentă a dietei, care este plină de vitamine și minerale. De asemenea, conține aminoacizi și enzyme, care au un efect pozitiv asupra organismului. Consumul său regulat reglează procesele corpului și crește imunitatea naturală. Orzul verde este disponibil sub formă de tablete, ca supliment alimentar, precum și pulbere, care poate fi amestecat cu lichid.

Proprietăți nutritive ale orzului verde

Orzul verde este un răsad, care a răsărit până la 200 de zile de la plantare. Lamele tinere conțin mulți nutrienți. Este indicat că orzul verde este bogat în fibre și aminoacizi, cum ar fi triptofanul, acidul glutamic, acidul aspartic, arginina, lecitina și fenilalanina. În orzul tânăr vom găsi, de asemenea, vitaminele A, C, E și K și vitamine din grupul B, precum și elemente: zinc, seleniu, fosfor, potasiu, calciu, brom, crom, cupru, iod, fier, magneziu, sodiu și sulf.

Proprietăți medicinale ale orzului verde

Elementele nutritive conținute de orzul verde fac ca aceste cereale să aibă multe proprietăți medicinale. Acestea au fost confirmate de numeroase studii științifice. Proprietățile medicinale ale orzului verde sunt:

  • proprietăți antioxidante – acest lucru înseamnă că, consumul regulat de orz tânăr întârzie procesul de îmbătrânire și previne cancerul și bolile neurodegenerative (de exemplu boala Alzheimer); astfel de proprietăți ale orzului verde sunt asociate cu aminoacizii și vitamina E, conținute de cereală;
  • proprietățile antidepresive – orzul verde din dietă reduce impactul stresului asupra sănătății umane și crește, de asemenea, nivelul de serotonină în creier;
  • proprietăți hipoglicemice – fac ca orzul verde să scadă nivelul glicemiei, prevenind astfel diabetul, bolile cardiovasculare și disconfortul gastro-intestinal;
  • proprietăți antiinflamatorii și antivirale.

Orzul verde în dieta de slăbire

Popularitatea orzului verde a crescut după descoperirea proprietăților sale de slăbire. Oamenii aflați la o dietă de slăbire optează pentru el foarte des. Ei apreciază acest bob pentru că susține digestia, oferă o senzație de sațietate și accelerează metabolismul. Printre proprietățile de slăbire ale orzului tânăr se află și îmbunătățirea peristaltismului intestinal și curățarea sistemului digestiv. Preparatele cu orz verde susțin procesul de ardere a grăsimilor, însă specialiștii subliniază că orzul tânăr nu poate înlocui activitatea fizică și o dietă echilibrată.

vitamine
fot. pixabay.com

Cum să mănânci orzul verde?

Orzul verde nu este consumat sub formă de salate. Această cereală este disponibilă sub două forme. Primul este o pulbere, care se amestecă cu lichidul și se consumă ca un cocktail. Pulberea de orz verde poate fi consumată și închisă în capsule. Se obține din sucul stors și evaporat din frunzele de cereale. Pulberea de orz verde conține multe vitamine, enzime și oligoelemente, dar nu este bogată în fibre. Pulberea de orz verde este relativ scumpă, poți plăti până la 100 lei pentru 100 g.
A doua formă, sub care se poate consuma orzul verde, sunt tabletele. Sunt fabricate din boabe uscate și măcinate din cereale. Tabletele de orz verde costă în jur de 20 lei. Conțin foarte multe fibre, dar nu sunt la fel de bogate în micronutrienți ca pulberea de orz verde.

Sucul din orz verde

Una dintre cele mai populare forme de includere a orzului verde în dietă este consumul sucului din acesta. Sucul de orz verde este preparat dintr-o pulbere dizolvată în suc de fructe sau apă. Apa nu trebuie să fie prea caldă, astfel încât să nu existe pierderi de vitamine și enzime conținute în orzul verde. Sucul este bine de băut cu 20-30 de minute înainte de a mânca, de 2 ori pe zi. Are un gust destul de specific.

Efecte adverse ale orzului verde

Efectele secundare ale consumului de orz apar, de obicei, la începutul suplimentării dietetice cu acest ingredient. Orzul tânăr poate provoca dureri de cap, flatulență, eructare, greață și vărsături. Aceste afecțiuni ar trebui să dispară după 2 săptămâni de utilizare regulată a orzului tânăr.

Cât costă orzul verde?

Prețul preparatelor din orz verde nu este cel mai mic. Cea mai scumpă este pulberea, pentru care trebuie să plătești până la 180 lei pentru 300 g. Preparatele sub formă de tablete sunt puțin mai ieftine. În funcție de producător și de numărul de pastile din pachet, trebuie să plătești aproximativ 20 lei pentru suplimente. Diferența de preț se datorează diferitelor metode de producție. Pentru a obține pulbere de suc de orz, trebuie utilizate tehnologii mai scumpe decât pentru producerea pulberii de orz măcinat. Orzul verde poate fi cumpărat de la magazine alimentare, farmacii și magazine naturiste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here