radiculită
fot.pixabay.com

Radiculita reprezintă o durere în sindromul coloanei vertebrale și radiculare. Boala apare destul de des și se manifestă, în primul rând, prin durere acută în spate, care adesea radia în partea de sus a coloanei vertebrale și a membrelor inferioare. Radiculita poate fi cauzată de mulți factori, de exemplu, leziuni la nivelul coloanei vertebrale. Vezi cum să tratezi radiculita și să o previi.

Sciatica sau radiculita este o afecțiune clasificată ca sindrom de rădăcină. Rădăcinile în sine sunt în mod diferit pachete de fibre nervoase, care se extind de la măduva spinării și sunt situate între vertebrele individuale – de la col uterin la lombar, rădăcinile apar în perechi – două la dreapta și la stânga măduvei spinării. Locația lor îi face foarte sensibili la orice schimbare a stării coloanei vertebrale și a împrejurimilor sale imediate. Situații precum presiunea asupra rădăcinilor nervoase duc la nevralgii, care pot lua forma unui femur, a brachialului umărului sau a radiculitei (sciatica).

Cauzele radiculitei

Radiculita poate fi cauzată de mulți factori. Cel mai adesea se spune că, cauza inflamației sunt leziunile la nivelul coloanei vertebrale, supraîncărcare, infecții și chiar stres sever.

Simptomele radiculitei

Radiculita este foarte ușor de recunoscut prin dureri bruște și ascuțite de spate. Ea este descrisă de mulți pacienți drept paralizantă. Durerea la radiculită radiază în părțile superioare ale coloanei vertebrale, precum și la brațe și picioare. Este atât de puternică, încât poate preveni libera circulație. Pe lângă durerea de radiculită există și: contractură musculară paravertebrală, curbura coloanei vertebrale din cauza durerii severe, semne de infecție, de exemplu febră, dureri musculare și articulare, dureri de cap, tuse, atacuri de slăbiciune. De asemenea, este indicat că un simptom al radiculitei poate fi senzația de hipersensibilitate, lipsa senzației, amorțeala și furnicături la nivelul membrelor. La radiculita acută, aceste simptome includ, de asemenea, probleme cu urinarea și scaunul.

Sciatica, adică radiculita

Radiculita sub formă de sciatică este durerea în segmentul lombosacral. Afecțiunile apar mai întâi în partea inferioară a spatelui și sunt cauzate de un disc intervertebral herniat. Apoi durerea radiază spre spate și picioare. Simptomele sciaticii nu pot fi lipsite. Durerea este atât de puternică încât împiedică funcționarea normală și aduce alinare doar atunci când stai culcat.

Cel mai adesea, un atac de sciatică apare ca urmare a supraîncărcării sau ridicării bruște a unui obiect greu. Un atac de durere poate fi, de asemenea, cauzat de frecvente poziții incomode de șezut sau stat în picioare.

Inflamația rădăcinilor se poate dezvolta nu numai în regiunea lombosacrală. Adesea, inflamația se dezvoltă în interiorul plexurilor nervoase ale coapsei. Vorbim atunci de femur. Simptomele sale sunt reprezentate de o durere ascuțită și puternică resimțită în partea din față a piciorului, care radiază către coloana vertebrală, fese și coapse.

Cum să tratezi radiculita

tratament
fot.pixabay.com

Tratamentul radiculitei trebuie să apară imediat după diagnosticul disconfortului. Terapia se bazează pe administrarea de antiinflamatoare și calmante și este adesea susținută de medicamente relaxante muscular. Medicamentele sunt luate atât în ​​formă orală, cât și locală, sub formă de unguente și creme. În unele cazuri, medicul recomandă injecții intramusculare cu medicamente.

La radiculita acută, se recomandă, de asemenea, să rămâi într-o poziție întinsă pentru a-ți alina nervii. Trebuie să te întinzi pe o suprafață dură. Acest lucru va ajuta la evitarea complicațiilor după radiculită, care include pareză, tulburări senzoriale și paralizie musculară. Dacă apar astfel de complicații, operația devine necesară.

În cele mai multe cazuri, radiculita necesită, de asemenea, terapie fizică. Pacientul este îndreptat către masaje relaxante și terapie manuală, care constă în comprimarea locurilor specifice, ceea ce reflectă nervul stors. Kinetoterapia pentru radiculită trebuie efectuată de un specialist. Singur îți poți face numai rău. Durerea calmează în mod eficient tratamentele de câmp magnetic, crioterapia, terapia cu laser sau ecografia.

Remedii la domiciliu pentru radiculită

Tratamentul tradițional al radiculitei poate fi efectuat prin remedii la domiciliu pentru ameliorarea durerii. Acasă, poți utiliza terapia termică, care presupune încălzirea spatelui cu comprese sau cu tampoane și lămpi de încălzire. Sub influența căldurii, mușchii se relaxează. De asemenea, merită să folosești băi calde cu adăugarea de uleiuri din plante cu efect calmant și relaxant. Poate fi, de asemenea, eficient pentru a purta un guler stabilizator, care ajută, în primul rând, la radiculita coloanei vertebrale cervicale. Când tratezi rădăcinile, ar trebui să îți amintești, de asemenea, să te odihnești și să te întinzi în pat cel puțin câteva zile.

Radiculita – cum să o eviți?

Pentru a evita radiculita, trebuie avut grijă la întărirea mușchilor coloanei vertebrale. Acest lucru este posibil prin activitatea fizică și menținerea unei greutăți corporale corespunzătoare. Înotul, alergarea, ciclismul sau mersul pe jos funcționează bine asupra mușchilor coloanei vertebrale. Prevenirea radiculitei spune, de asemenea, despre menținerea unei poziții corporale corecte la mersul pe jos și la ședere, precum și dormirea într-un pat confortabil, cu o saltea bine aleasă. Nu trebuie uitat să eviți supraîncărcarea coloanei vertebrale – este inadmisibil să transporți obiecte grele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here