ridichie de mancat
fot.pixabay.com

Ciudată și adesea trecută cu vederea în dietă ridichea neagră este o adevărată bombă cu vitamine. Această legumă nu trebuie să lipsească de pe nicio masă. Are multe valori nutritive și proprietăți de vindecare. Funcția de bază a unei ridichi negre este antibacteriană și anti-fiere. Ridichiile negre ajută, de asemenea, la tuse, anemie și nevralgie. Cu toate acestea, rețineți că ridichiile negre nu sunt folosite doar în medicină. Cosmeticele adesea utilizează proprietățile acestei legume. Fă cunoștință cu ridichea neagră și vezi cum te poate ajuta.

 

beneficii ale ridichiilor negre
fot.pixabay.com

Ridichea neagră – ce este această legumă?

Ridichea neagră este altfel numită nap neagru. Această legumă este cunoscută de foarte mult timp, încă din Evul Mediu. În Europa, napul negru a fost cultivat încă din secolul al XIII-lea. Este o plantă ce crește anual și face parte din familia brassica. Are o rădăcină întunecată, sub care se află o carne albă cu un gust înțepător. De obicei, ridichiile negre cresc jumătate de metru. Cel mai bine este să le creșteți în spațiile însorite și în umbra parțială, pe soluri fertile și bine drenate.

 

Ridichea neagră – proprietăți nutritive

Ridichea neagră este numită bombă cu vitamine. Conține mulți nutrienți care sunt valoroși pentru corpul uman. Ridichea neagră include vitaminele A, B și C, potasiu, calciu, magneziu, fluor, fier și zinc. În plus, această legumă conține fibre, substanțe antibacteriene, uleiuri esențiale, compuși cu sulf, fitosteroli și antocianine. Toate acestea fac ca proprietățile vindecătoare ale ridichii negre să fie foarte mari.

 

Proprietăți de vindecare ale napului negru

Vitaminele și mineralele conținute de ridichea neagră fac ca leguma să:

  • susțină activitatea sistemului digestiv, respirator, imunitar și circulator,
  • fie antiinflamatoare și analgezică,
  • combată infecțiile,
  • curețe corpul,
  • îmbunătățească metabolismul și accelerează metabolismul,
  • îmbunătățească starea părului și a unghiilor și aspectul pielii.

 

Utilizarea ridichei negre în medicină

Medicina folosește ridichea neagră de ani buni. Această legumă este recomandată pentru ficat, vezică biliară, flatulență și constipație – într-un cuvânt, ridichea neagră ajută la problemele digestive. O altă utilizare a acestei legume sunt bolile și durerile reumatice, nevralgia și durerile reumatice. Ce mai poate face ridichea neagră?

  • sprijină tratamentul anemiei,
  • sprijină tratamentul răcelilor și a infecțiilor tractului respirator superior, de exemplu răgușeală sau tuse.

 

Ridichea neagră în produse cosmetice

În zilele noastre, ridichea neagră este cunoscută nu numai în medicină, ci și în produse cosmetice. Această legumă este foarte des folosită de preocupările cosmetice. Ridichea neagră se găsește mai ales în produsele cosmetice pentru îngrijirea părului. Șampoanele cu nap negru pot fi găsite în fiecare magazin. Acesta ajută la îngrijirea și hrănirea părului și a scalpului. Ridichea neagră întărește rădăcinile părului și le accelerează creșterea. Are, de asemenea, un efect anti-seboreic.

 

Cosmeticele din ridichea neagră

Cosmetice din ridichea neagră pentru părul negru și nu numai, pot fi făcute acasă. Cele mai populare sunt măștile, cunoscute de secole. Pentru a le face, trebuie să cumpărați un tubercul de nap negru, apoi să-l spălați bine și să-l tăiați în bucăți mici, să dați pe o răzătoare sau să zdrobiți într-un storcător. Spre sfârșit, turnați alcoolul în porții 1: 5 (1 parte din ridichie pentru 5 părți de alcool). Masca cu ridichea neagră trebuie pusă deoparte timp de 2 săptămâni într-un loc întunecat și apoi filtrată. Masca cu ridichea neagră se aplică pe scalp după fiecare spălare a părului.

Ridichea neagră (decojită) poate fi adăugată și la cremă sau balsam de păr. Este doar necesar să o treceți printr-o cârpă subțire pentru a obține o pastă. După folosirea cosmeticului cu ridichea neagră, este bine să înfășurați capul cu folie sau un prosop timp de o oră și după aceea spălați cu șampon.

Din sucul ridichiei, puteți crea, de asemenea, o mască de păr de casă. Sucul trebuie amestecat cu ulei de kerosen și ou cosmetic. Din suc, se creează, de asemenea, un spray de păr, combinând sucul cu apă și spirtul.

 

Ridichea neagră în dieta zilnică

Ridichiile negre ar trebui să fie puse în dieta de zi cu zi. Această legumă poate fi servită în multe feluri. Poate fi un plus la sandvișuri, mâncăruri crude și cele principale. Ciorbele și supele cremă sunt de asemenea preparate din ridichea neagră. Cauți modalități simple de a găti în bucătărie ridichea negră? Încearcă sugestiile noastre.

 

  • Salată cu ridiche neagră

Pregătiți un o ridiche neagră și o țelină. Spălați, curățați și răzuiți legumele. Adăugați iaurt natural la ele și condimentați cu sare și piper. Salata este gata! Puteți combina ridichea negră într-o salată cu alte legume, de exemplu morcovi și chiar fructe.

  • Pasta de brânză de vaci cu ridichea neagră

Se dă pe rozătoare ridichea neagră și se amestecă cu brânza de văcuță. Adaugă o linguriță de iaurt simplu, pătrunjel tocat, sare și piper. Puteți servi cu o felie de pâine.

fot.pixabay.com
alimentatie sanatoasa
  • Supa – cremă de ridiche neagră

Ridichea neagră este de asemenea excelentă ca ingredient în mâncărurile pentru cină. Puteți face din ea o supă- cremă nutritivă . Încălziți uleiul într-o cratiță și turnați în  el ceapa tăiată cubuleț și prazul. Apoi adăugați ridichiile negre tocate, cartofii și pătrunjelil. Gătiti 10 minute, apoi adăugați apă. Gătiti până când legumele se înmoaie, apoi mixați conținutul și asezonați cu condimentele preferate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here