ingrijire par cret
fot.pixabay.com

Părul creț este visul multor femei. Buclele oferă mereu un efecto de curly hair. Cu toate acestea, trebuie să știți că trebuie să vă îngrijiți bine părul care este în mod natural ondulat. Frizerii subliniază că acest tip de păr necesită îngrijiri speciale. Este necesară îngrijirea, deoarece părul cret nu are o structură uniformă, tinde să piardă din netezitate și nu reflectă lumina. Lipsa unei îngrijiri corespunzătoare îi face mat, fragil, ușor de rupt și deteriorat. Vezi cum să ai grijă de părul creț și ce produse cosmetice să folosești, astfel încât buclele să fie elastice și bine aranjate.

 

cum coafezi parul cret
fot.pixabay.com

Cum să aibă grijă de părul creț: spălare și uscare

Spălarea și uscarea reprezintă baza de îngirijire a tuturor tipurilor de păr. Datorită faptului că părul cret este delicat și predispus la deteriorare, aceste tratamente trebuie efectuate cu atenție. Șuvițele trebuie spălate ușor folosind un șampon adecvat. Apoi, părul trebuie clătit cu un flux rece de apă, care ajută la închiderea porilor. După spălare, părul se usucă cu un prosop. Materialul trebuie presat pe șuvițe, fără a freca prea puternic. Pentru părul cret, este bine să folosiți și balsamuri fără clătire. Aplicate imediat după spălarea capului fac buclele mai elastice. În următorul pas de îngrijire la domiciliu, părul cret trebuie pieptănat cu un pieptene din lemn – neapărat cu dinți largi  (acest lucru va preveni electrizarea lui).

 

Frizerii subliniază că, cu părul cret, este mai bine să renunți la utilizarea uscătorului. Părul trebuie să se usuce singur. Dacă acest lucru nu este posibil, nu uitați să folosiți funcția de ionizare în timpul uscării, uscați părul cu funcția de aer de vară și direcționați fluxul de aer în direcția creșterii părului.

 

Ce produse cosmetice ar trebui să alegeți pentru părul creț?

În magazine și farmacii puteți găsi multe produse cosmetice dedicate părului cret. Când le alegeți, asigurați-vă că nu conțin alcool, acesta usucă firele. Cel mai bine este dacă produsele de îngrijire sunt ușoare și delicate. Este recomandat să conțină ingrediente precum extract de bambus, proteine ​​și uleiuri vegetale. De asemenea, frizerii recomandă produse cosmetice pentru părul cret, cu extracte de alge marine și fenicul. Aceste ingrediente previn umflatul părului și ondularea excesivă și, de asemenea, oferă elasticitate buclelor.

 

Părul ondulat și o vizită la coafor

Părul ondulat, ca oricare altul, trebuie tăiat și tuns. Cel mai bine este să o faci cu un profesionist care știe să aibă grijă de bucle. Alegerea coafurii este o chestiune individuală. Depinde de forma feței, de tipul de frumusețe sau de propriul gust, dar rețineți că pentru părul creț tunsorile scurte sunt rareori folosite. Acestea pot provoca să aveți aspectul unui mielușel în cap. Frizerii recomandă coafurile cu păr lung și semi-lung, acesea fiind cele mai avantajoase. Cu toate acestea, pentru ca părul să arate bine, trebuie să fie bine tăiat și coafat. În caz contrar, aranjarea lor va fi greoaie și buclele vor fi dezmățate.

 

Părul ondulat – totdeauna uscat

Părul ondulat tinde să se usuce prea mult. Prin urmare, în timpul îngrijirii lui zilnice, trebuie să aveți grijă să mențineți hidratarea corespunzătoare. Așadar, optați pentru nutrienți și măști bogate în ingrediente precum aloe sau D-pantenol. Acestea hidratează eficient părul și îl acoperă cu un strat de protecție invizibil, care previne încălcirea lui și ușurează aranjarea.

 

Părul ondulat – stilizare

Mulți deținători de păr cret se întreabă dacă există un mod eficient de a modela părul cret. De regulă, este greu de stilizat. Totuși, volumul acestui tip de păr înseamnă că din părul creț se poate crea coafuri interesante. Merită să folosiți acest avantaj. Deținătorii de bucle pot opta pentru un afro original, să experimenteze frizurile cu coc și coadă sau să-și lase părul liber. Totul este posibil.

 

Cum să îndrepți părul creț?

Natura unei femei este perversă. Doamnele care au părul drept, precum un fir de sârmă visează la un păr creț ca a unui miel, cele cu păr creț vor să și-l îndrepte. Coafura modernă cunoaște modalități eficiente de a îndrepta părul cret. Cu toate acestea, trebuie amintit că îndreptarea permanentă poate fi efectuată doar într-un salon de coafură. Îndreptarea curbelor este posibilă, de exemplu cu un tratament cu keratină. Puteți utiliza, de asemenea, numeroase remedii casnice pentru a îndrepta părul cret – cu toate acestea, acestea sunt instabile și părul revine la starea inițială după câteva ore.

 

Ce să faci ca părul creț să aibă o răsucire frumoasă?

Doamnele care au părul creț ar trebui să aibă grijă să sublinieze ondularea naturală a părului. Acest lucru este posibil prin efectuarea unei proceduri simple. O puteți face singure. Părul trebuie să fie răsucit corespunzător în timp ce este încă umed, folosind în același timp o spumă pentru părul creț. După uscare, este recomandat să menți coafura cu un fixativ de modelare a buclelor.

cum se intretine parul cret?
fot.pixabay.com

Cum să răsucești părul creț? Ia în mână materiale absorbante, de exemplu o bluză de bumbac și prinde firele de păr în ele. Răsucește firele și împinge-le ușor. O alternativă este să vă pieptănați părul cu degetele de sus în jos și să-l agitați când ajungeți la jumătatea lungimii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here