sport
fot.pixabay.com

Majoritatea oamenilor asociază coarda cu jocurile copiilor. Cu toate acestea, acest divertisment nu este doar pentru cei mai tineri. Coarda este o formă excelentă de divertisment și antrenament pentru adulți. Este inclus în antrenamentul cardio. Trebuie subliniat faptul că acest tip simplu de activitate fizică aduce numeroase beneficii organismului. Coarda permite efectuarea rapidă, ușoară și ieftină a antrenamentului oriunde. Ceea ce este important, este că pentru primele efecte ale acestui tip de cardio nu trebuie să se aștepte mult. Vezi care sunt efectele săritului corzii.

Coarda este un dispozitiv de antrenament ieftin și ușor accesibil. Poate fi achiziționat la orice magazin sportiv și chiar la magazinul de jucării. Cu toate acestea, această formă de activitate nu trebuie subestimată. Lista de avantaje a corzii pentru sărit este foarte lungă. Coarda este o modalitate excelentă de a pierde în greutate și de a-ți contura figura.

Efectele săritului pe coardă

Săritul corzii este o formă extrem de simplă de activitat,e pe care o poate face oricine. Efectele acestui sport sunt extrem de benefice pentru organism. Această activitate fizică ajută la îmbunătățirea stării fizice și la menținerea echilibrului. Cu toate acestea, cel mai mare beneficiu al săritului corzii este pierderea kilogramelor inutile. Salturile dinamice îmbunătățesc și accelerează metabolismul, ceea ce este extrem de util la pierderea în greutate. Alte beneficii ale săritului pe coardă includ îmbunătățirea funcției cardiovasculare și a inimii, întărirea mușchilor și circulația sângelui. Antrenamentul regulat de sărituri crește, de asemenea, rezistența.

Săritul corzii pentru slăbire

Săritul corzii este unul dintre exercițiile de slăbire. Permite arderea rapidă și eficientă a caloriilor inutile. Primele efecte ale săritului corzii pot fi văzute după 2 săptămâni de antrenament regulat. Viteza de ardere a caloriilor în timp ce se sare coarda depinde de corp, de durata antrenamentului și de intensitatea exercițiului. Este raportat că poți arde în medie 1000 de calorii, dacă sari coarda timp de o oră. Este mult mai mult decât atunci când mergi pe jos.

Antrenamentul pe coardă – cum să-l faci?

Antrenamentul pe coardă nu este dificil și solicitant. O poți transporta oriunde – acasă, în parc sau pe șosea. Coarda este un echipament mic, pe care îl poți lua cu ușurință cu tine. Antrenamentul pe coardă, ca oricare altă activitate sportivă, ar trebui să fie precedat de o încălzire. De asemenea, trebuie să ne amintim că pentru a sari coarda cu adevărat benefică pentru sănătate și fitness, ar trebui să aplici tehnica potrivită. Aceasta include adoptarea unei poziții verticale, extensia și tensiunea mușchilor abdominali, flexia coatelor, care va fi aproape de tors și înclinarea mâinii de la o parte la alta. La sărituri, încheieturile și mâinile ar trebui să se miște – ele pun coarda în mișcare. Umerii trebuie să rămână staționari în timpul exercițiului fizic. Coarda se sare cu vârful picioarelor și la o înălțime mică. După stăpânirea elementelor de bază ale exercițiului, poți introduce alte moduri de a sari coarda, cum ar fi optul sau încrucișarea corzii în timpul unui salt. Pregătirea avansată poate include, de asemenea, săritură pe un picior sau alergare pe loc.

Antrenamentul pe coardă – cât de des să sari, pentru a slăbi?

antrenament
fot.pixabay.com

Pentru a putea observa efectele săriturii corzii, antrenamentul trebuie să fie regulat. Cel mai bine este să sari în fiecare zi timp de o jumătate de oră. Dacă nu ai făcut niciun sport înainte de antrenament, poți începe cu antrenamente mai scurte, de exemplu, 30 de secunde de sărituri, 10 secunde de pauză și așa până la 10 minute. De-a lungul timpului, durata de antrenament pe coardă este bine să se extindă. Antrenorii subliniază, de asemenea, că exercițiul săritului corzii trebuie combinat cu alte exerciții de forță și cardio. Acestea pot fi realizate singure sau sub îndrumarea unui antrenor personal.

Efectele săritului corzii

Săritul corzii este un exercițiu general de dezvoltare. Aceasta înseamnă că prin sărituri, întregul corp și majoritatea mușchilor sunt implicați. În timpul antrenamentelor de sărit coarda, cuplează mușchii picioarelor, abdomenului, brațelor, feselor și pătratelor. Efectul va fi de a antrena aceste părți ale corpului, oferindu-le flexibilitate, agilitate și viteză. Cum efectele antrenamentului cu coarda indică întărirea pielii și o flexibilitate îmbunătățită a articulațiilor, precum și modelarea corpului și pierderea kilogramelor inutile.

De asemenea, merită să ne amintim că săritul corzii nu numai că influențează corpul, ci și spiritul. Exercițiul fizic îmbunătățește starea de spirit si reduce stresul. Săritul corzii este întotdeauna distracție minunată și o formă de activitate fizică, care poate fi împărtășită copiilor sau prietenilor. Endorfinele secretate în timpul antrenamentului te pun într-o bună dispoziție și formează o atitudine pozitivă față de viață.

Săritul corzii – contraindicații

Săritul la coardă este un sport recomandat aproape tuturor. Fiecare persoană sănătoasă o poate practica, indiferent de vârstă. Cu toate acestea, nu uita că săritul pe coardă nu este pentru toată lumea. Săriturile pe teren tare pot fi prea agravante pentru persoanele, care suferă de dureri articulare și au probleme cu oasele slabe. Antrenamentul intensiv cu coarda nu este recomandat persoanelor, care au un exces prea mare de greutate și sunt obeze, precum și pentru probleme cu circulația sau insuficiența cardiacă acută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here