sport intens
fot.pixabay.com

 

Antrenamentul pe o bicicletă eliptică este extrem de popular. Acest lucru se datorează, printre altele din faptul că bicicleta transversal eliptică  vă permite să antrenați mușchii întregului corp, să ardeți țesutul adipos excesiv, precum și să aveți grijă de starea dvs. generală. Popularitatea bicicletei eliptice rezultă și din faptul că se poate exersa pea ea nu numai la sală sau în sala de fitness, ci și acasă. Bicicleta eliptică este unul dintre cele mai populare echipamente de antrenament  ce poate fi făcut acasă. Vezi cum să te antrenezi pe o bicicletă eliptică, cum te poate ajuta antrenamentul și cui este destinat.

O bicicletă transversal eliptică  este un dispozitiv de antrenament cunoscut și sub numele de bicicletă eliptică, sau trainer cross. Se poate cumpăra biciclete magnetice și electromagnetice în magazine. Primul este mai popular. Antrenamentul asupra acestuia se poate face la sală și acasă.

Bicicleta de slabit
fot.pixabay.com

Antrenamentul pe un trainer cross eliptic – ce oferă?  

Exercițiile pe o bicicletă transversal eliptică sunt o combinație de antrenament cardio și forță. Acestea combină avantajele ambelor antrenamente și întăresc grupele de mușchi cheie, adică picioare, fese, abdomen și brațe. În plus, exersarea pe un trainer cross îmbunătățește activitatea sistemului circulator și crește eficiența. Antrenamentul  în sine nu este prea împovărătoar. Acest lucru se datorează faptului că corpul lucrează pe el într-un mod anatomic, adică în conformitate cu planurile naturale de mișcare. Aceasta înseamnă că toată lumea poate beneficia de o bicicletă eliptică, indiferent de vârstă sau de forma fizică. Exercițiul fizic nu supraîncărcă articulațiile și coloana vertebrală. Dimpotrivă, are un efect pozitiv asupra acestora și, în plus, vă permite să pierdeți câteva kilograme în plus. În funcție de greutatea persoanei care exersează, în timpul antrenamentului puteți arde de la 380 la 500 de calorii în jumătate de oră.

 

Cum să exersezi pe un trainer cross eliptic?

Exercitiile pe o bicicletă eliptică trebuie începute prin familiarizarea cu echipamentul. Există multe tipuri de aparate eliptice pe piață care au funcții diferite. Cunoștințele și capacitatea lor de a folosi corect vor crește eficiența și confortul antrenamentului. Antrenamentele transversale eliptice avansate permit nu numai antrenarea, ci și măsurarea grăsimilor corporale sau arată testele de performanță. Datorită acestui lucru, puteți alege cu atenție sarcina în timpul exercițiului.

Pregătirea corespunzătoare trebuie să înceapă întotdeauna cu o încălzire. Acest lucru se poate face pe un trainer cross eliptic, făcând exerciții cu greutate mai mică și într-un ritm calm. Încălzirea trebuie să dureze aproximativ 10 minute. Cea tradițională poate, totuși, să includă mișcarea brațelor și a șoldului.

După urcarea pe o bicicletă eliptică, nu uitați să păstrați poziția corectă. Cea corespunzătoare este cea cu spatele drept, abdomen retras, privirea în față și mâinile așezate pe brațele mobile ale dispozitivului. Nu vă aplecați și nu strângeți prea mult mânerele.

 

Antrenamentul pe un training personal – cât trebuie să dureze?

Efectele exercițiului fizic pe o bicicletă eliptică sunt vizibile destul de repede dacă antrenamentul este efectuat regulat și sistematic. Instructorii recomandă să se facă exerciții de cel puțin 3 ori pe săptămână timp de minimum 30 de minute. Alături de îmbunătățirea stării de fitness și a eficienței generale, timpul de exercițiu ar trebui prelungit.

 

bicicleta de casa
fot.pixabay.com

Avantajele unui antrenament pe un trainer cross eliptic

Trainer-ul cross eliptic este un dispozitiv care permite o îngrijire completă a întregului corp. Avantajele și efectele exercițiilor pe o bicicletă eliptică sunt:

  • pierderea caloriilor – un trainer cross eliptic este o bicicletă ideală pentru antrenamentul destinat pierderii în greutate; exercițiile efectuate pe dispozitiv se caracterizează prin eficiență ridicată în arderea grăsimilor; efectele vor fi vizibile în funcție de greutatea și ritmul metabolic individual, dar în timpul unui antrenament, arzi aproximativ la fel de multe calorii ca la alergare, iar antrenamentul este mai ușor și mai sigur pentru articulații;
  • reducerea grăsimii din jurul abdomenului – un trainer cross eliptic este un dispozitiv ideal pentru persoanele supraponderale sau cele cu burtică; vă permite să luptați cu excesul de grăsime din jurul taliei și să accelerați rata metabolomului; datorită căreia orgasmul va scăpa spontan de grăsimea depozitată din acele părți ale corpului unde se depune cel mai mult, adică de obicei pe abdomen, coapse, șolduri și brațe;
  • îmbunătățirea performanței – un trainer cross eliptic îmbunătățește capacitatea corpului de a depune eforturi de intensitate ridicată pe o perioadă lungă de timp; datorită cărora suntem mai rezistenți la oboseală, avem mai multă energie și minimizăm riscul de boli de inimă; exercițiile pe o bicicletă eliptică pot lua forma antrenamentului cardio, ceea ce are un efect pozitiv asupra întregului sistem cardiovascular;
  • conturul corpului – prin exercitarea pe o bicicletă eliptică, majoritatea mușchilor corpului sunt în mișcare; mușchii picioarelor, gambelor, brațelor și abdomenului sunt implicați cel mai mult; acest lucru garantează un antrenament versatil și vă permite să vă modelați corpul și să obțineți o figură subțire în timp ce nu vă construiți excesiv mușchii;
  • întărirea mușchilor – un trainer cross eliptic vă permite să efectuați antrenamente eficiente de rezistență; setând bicicleta pe o rezistență mai mare, vă puteți forța mușchii să lucreze mult mai puternic; antrenamentele de forță pe o bicicletă eliptică trebuie să dureze aproximativ o jumătate de oră și să fie completate cu exerciții de întindere pentru a evita durerea și pentru a accelera regenerarea mușchilor;
  • îmbunătățirea stării de bine – activitatea fizică este o modalitate excelentă de a elibera stresul de zi cu zi și de a vă relaxa; chiar și o jumătate de oră de exercițiu vă va permite să eliberați emoțiile negative, să oxigenați corpul și să produceți endorfine sau hormoni de fericire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here