suc
fot. pixabay.com

Urzica este considerată de cea mai mare majoritate de oameni o buruiană inutilă. Cu toate acestea, medicina pe bază de plante știe că urzica are multe proprietăți medicinale și nutritive. Această plantă conține multe vitamine valoroase, oligoelemente și săruri minerale. Utilizarea urzicii nu numai că ajută în tratamentul anumitor boli, ci afectează în mod pozitiv și frumusețea. Cunoaște urzica și proprietățile sale vindecătoare.

Proprietățile vindecătoare ale urzicii sunt cunoscute de secole. Această plantă în medicina naturală a fost folosită de bunici și de străbunici. Urzica a fost folosită nu numai ca medicament natural, ci și ca nutrienț. Din urzică a fost pregătită supa și s-au adăugat frunze mărunțite fin la hrana animalelor. În scopuri medicinale, în principal, s-au folosit frunzele de urzică recoltate înainte de înflorire, adică toamna sau primăvara devreme. În plus, toate medicamentele, sucul de urzică și perfuziile făcute din această plantă sunt utilizate în medicina naturală. Utilizarea urzicii este foarte largă, motiv pentru care specialiștii în medicamente din plante consideră că este un antibiotic natural.

Proprietățile de tratament ale urzicii

Proprietățile vindecătoare ale urzicii sunt:

  • reducerea alergiilor – flavonoidele, adică compușii activi, sunt responsabili pentru acest lucru; acțiunea lor este similară cu antihistaminicele; urzicile ameliorează simptome precum febra fânului;
  • curățarea corpului, rinichilor și ficatului – urzica are proprietăți ridicate de curățare și este un bun diuretic; prin urmare, este recomandat pentru pietre la rinichi, boli ale vezicii biliare, infecții ale tractului urinar, infecții ale vezicii urinare și ale căilor urinare;
  • reglează procesele digestive – urzica ajută la gastrită prin stimularea sucurilor gastrice și ajută la absorbția nutrienților;
  • susține lupta împotriva anemiei și adaugă energie – acest lucru este posibil datorită conținutului ridicat de fier, acid folic, vitamina K și cupru; aceste substanțe susțin producția de globule roșii și hemoglobină;
  • întărește sistemul scheletic;
  • îmbunătățește starea părului, pielii și unghiilor;
  • scăderea colesterolului, ureei, clorurii de sodă;
  • reducerea inflamației;
  • ameliorarea durerii;
  • inhibarea căderii părului;
  • vasodilatația;
  • scăderea tensiunii arteriale;
  • alinarea și tratamentul rănilor.

Efectele diuretice sunt menționate ca proprietățile urzicii, care ajută la susținerea tratamentului pietrelor la rinichi și a altor boli ale tractului urinar. Infuziile de urzică băute regulat ajută la eliminarea substanțelor dăunătoare, cum ar fi depozitele de acid uric. Urzica previne, de asemenea, retenția de lichide. În plus, extractele de urzică sunt utilizate pentru a ameliora inflamația tractului urinar, oligurie, gută, boli reumatice și unele boli ale pielii.

proteine
fot. pixabay.com

Urzica – proprietăți vindecătoare

Urzica își datorează proprietățile sale vindecătoare ingredientelor bioactive. Se găsesc în frunzele de urzică, ierburi și rădăcini. Este indicat faptul că urzica conține:

  • vitaminele A, C, E și K;
  • proteine;
  • bioelemente precum calciu, magneziu, fier, siliciu;
  • acizi, de exemplu butiric, cafeic, coumaric, formic, succinic, palmitic, pantotenic, acetic, oxalic, fosforic, glicolic, linoleic;
  • antioxidanți (antioxidanți);
  • clorofilă;
  • steroli;
  • taninuri;
  • alcaloizi;
  • histamina;
  • flavonoide;

Urzica – cum să o consumi?

Urzica este disponibilă în mai multe forme. Cea mai populară formă de a consuma urzici sunt infuziile și prepararea ceaiurilor din această plantă. Suplimentele dietetice, care conțin extract de urzică, sunt la fel de populare. Toate aceste caracteristici sunt considerate extrem de eficiente.

Ceaiul din urzică – cum să-l pregătești?

Ceaiul de urzică este cel mai popular mod de a furniza organismului substanțe valoroase conținute în plantă. Este important să se folosească infuzia atât extern cât și intern. În ultima formă, se folosește ceaiul de urzică, de exemplu, ca clătire de păr, care ajută la prevenirea căderii părului.
Cum să prepari ceaiul de urzică? O mână de frunze și lăstari se spală bine, apoi se toarnă cu apă clocotită și se ține sub acoperire timp de cel puțin 10 minute. După acest timp, ceaiul de urzică merită încordat. Cel mai bine este să bei infuzia o dată pe zi, iar în timpul dietei de curățare chiar și de 3-4 ori pe zi. Gustul ceaiului de urzici este astringent pentru multe persoane, astfel încât poți adăuga o felie de ghimbir, cuișoare, cardamom sau fructe în infuzie.

Ceaiul de urzică poate fi făcut și din urzică uscată. Infuzia este preparată la fel ca din frunze și lăstari proaspeți, cu diferența că apa clocotită se usucă și așteaptă să se producă aproximativ 5 minute.

Sucul din urzică – cum să-l pregătești?

Prepararea sucului de urzică necesită frunze proaspete. Pentru a stoarce aproximativ 150-250 ml de suc, este necesară aproximativ jumătate de kilogram de frunze tinere. Spălă-le, usucă-le și amestecă-le sau macină-le. Frunzele mărunțite sunt subțiri. Sucul de urzică poate fi păstrat la frigider timp de 2-3 zile. Poți bea suc în fiecare zi timp de 2 săptămâni, câte 1 lingură fiecare. După acest timp, este bine să oprești tratamentul câteva zile și apoi să le repeți din nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here