porumb
fot. pixabay.com

Valorile nutritive ale semănăturilor sunt foarte mari. Din păcate, nu toată lumea știe acest lucru și renunță adesea la includerea terciului în meniul lor. Între timp, fiecare tip de sămânță conține substanțe nutritive valoroase, care sunt importante pentru buna funcționare a organismului. Terciul este o mâncare sănătoasă, naturală și gustoasă. Includerea sa în meniul zilnic este argumentată și de faptul că este disponibil în multe soiuri. Fiecare va găsi ceva pentru sine. Cu toate acestea, nu toate tipurile de terci sunt destinate tuturor. Vezi ce tip de semințe să alegi și care sunt proprietățile lor.

Hrișca, orzul, sau meiul sunt doar unul dintre cele mai populare tipuri de terci. Terciul este făcut din orz, mei, hrișcă sau boabe de grâu. Cerealele sunt curățate și apoi, în funcție de tipul de terci, boabele sunt șlefuite, tăiate, măcinate și prăjite. Cu cât sunt mai puțin rafinate și măcinate grăunțele, cu atât mai mulți nutrienți conține terciul.

Proprietăți nutritive ale terciului

orz
fot. pixabay.com

Terciul este tratat ca un produs, care conține o valoare nutritivă mult mai mare decât pastele, orezul sau cartofii. Pot fi un plus la carne, supe sau salate. Grăsimea este bogată în carbohidrați complecși, care îmbunătățesc activitatea tuturor celulelor corpului. Terciul este, de asemenea, o sursă valoroasă de amidon, care, însă, nu te îngrașă. Un alt nutrient găsit în terci este fibra, care reglează funcția intestinului. Terciul conține, de asemenea, vitamine B, acid folic, vitamina E, potasiu, fier, magneziu, zinc, cupru, mangan și proteine.

Tipuri de terci

Terciul vine în diverse soiuri, astfel încât să îl poți servi în mai multe moduri. Datorită acestui fapt, terciul pot fi inclus în meniul zilnic, evitând totodată monotonia în dietă. Cele mai populare tipuri de terci includ:

  • Hrișcă – apare în alb și prăjit, în ansamblu sau în bucăți; provine din semințele de hrișcă; hrișca este o sursă valoroasă de proteine ​​și acid folic, precum și magneziu, zinc, mangan precum și potasiu și fosfor; proprietatea sa importantă este aceea că nu acidifică organismul; consumul ei este recomandat persoanelor cu probleme intestinale; hrișcă este excelentă pentru scions, caș, ca umplutură de pui; Pateurile și plăcintele sunt, de asemenea, obținute din acest tip de terci; hrișca este considerată cea mai sănătoasă;
  • Meiul – are o culoare galbenă și un gust dulce; acest tip de terci conține proteine, vitamine B, fier, cupru, lecitină și silice, datorită cărora alimentele sale au un efect pozitiv asupra oaselor; acest tip de terci este ușor digerabil și nu provoacă alergii, deoarece nu conține gluten; meiul este excelent pentru persoanele, care suferă de alergii și anemie; cel mai bine este servit la cuptor cu brânză de vaci și ca adaos la lapte;
  • Orzul – este o sursă de vitamina PP și fibre solubile; orzul din bucătărie este folosit pentru umplutură și ca ingredient principal în cotlet;
  • Cuscus – acesta este un terci mic de grâu, care este pregătit la abur; conține o mulțime de proteine, carbohidrați, vitamina B1 și fier; cuscusul poate fi consumat la micul dejun sau ca adaos la carnw; cuscusul este ușor digerabil și sațios; merită să fie inclus în dieta copiilor, a vârstnicilor și a femeilor însărcinate, cuscusul poate fi mâncat fierbinte și rece, merge bine cu salate, merge bine cu mâncăruri picante și dulci;
  • Griș – este ușor digerabil, grâu fin, care conține mult iod și amidon; grișul este folosit pentru supe de lapte, creme și leguminoase; acest tip de terci ar trebui inclus în dieta persoanelor cu probleme de pancreas, vezică biliară și conducte biliare și ficat;
  • Terciul de porumb – conține o mulțime de acizi grași nesaturați; este recomandat persoanelor, care suferă de ateroscleroză; cel mai bine este să-l adaugi în carne și legume.

Recomandări pentru consumul de terci

Terciul trebuie utilizat de persoanele, care se confruntă cu hipertensiune arterială, boli ale inimii și ale sistemului circulator, care suferă și prezintă risc de anemie, diabetici, copii, femei însărcinate și care alăptează, vârstnici, convalescenți, persoane care trăiesc în tensiune constantă, predispuse la depresie. Cu toate acestea, trebuie amintit, că terciul conțin cantități mari de fosfor, clor și sulf, care acidifică organismul. Mâncarea frecventă a terciurilor groase poate face rău persoanelor, care se confruntă cu ulcere gastrice și duodenale, gastrită și reflux acid. Terciurile sunt, de asemenea, nerecomandate în timpul febrei, arsurilor extinse, cancerului și epuizării. Terciul irită mucoasa intestinală și împiedică utilizarea proteinelor din alimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here